Teraz jest poniedziałek, 28 kwietnia 2025, 22:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2009, 20:18 
Ekspert
Ekspert

Czy jest jeszcze ktoś z bluconectem kto ma takie kłopoty, lub na odwrót ich nie ma?

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2009, 21:35 
Kiper
Kiper

[quote="Heniek"][quote="sitting_bull"]ładny tytuł wątku to sie podłączę....

proszę o odblokowanie IP : 10.112.46.174
to blueconnect - i w domu mam usmiechniętego emotikona z informacją -
zostałeś zbanowany na tym forum...
dziękuję i pozdrawiam

Żaden adres IP z tego zakresu nie jest zabanowany, tym bardziej Twój :(
Spróbuj zalogować się ze strony głównej nie z forum. Formularz na forum trochę się rozjechał. Jak nie dasz rady to pisz na pw będziemy szukać co jest.

obecnie poszło ok, ale IPek jest zmienny i zjawisko występuje nieregularnie....

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 lutego 2009, 08:41 
przedszkolak
przedszkolak

Witam.
Obserwuję to forum juz jakis czas i nasówa mi się rzecz nastepująca:
- zbyt szybko osoby nie mające wielkiej wiedzy dostają zbyt dużo gwiazdek a co za tym idzie lubią nosić głowę wśród gwiazd
- ciągłe kłótnie w których się tylko obrażacie , to forum od 2006 zeszło faktycznie na psy i poza nielicznymi wyjątkami nie dzieje się w nim nic ciekawego, I DZIWICIE SIĘ IŻ LUDZIE ODCHODZĄ
- czasami kubeł zimnej wody na łeb zanim coś napiszecie

nie pozdrawiam bo też nie ma się z czego cieszyć, Marcin

PS. Nie polemizujcie z tym emailem bo to nie o to chodzi aby to dalej ciągnąć, a uważam iż mam prawo coś powiedzić bo jakiś czas już obserwuję to co niedobrego dzieje się na forum

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 00:00 
Kaczorek36 nie jesteś pierwszym, który ma negatywne opinie o tym portalu. Także nie ma co polemizować z Twoim emailem. Dyskusje toczą się również poza oficjalnym forum.
Od dłuższego czasu jedyna fajna rzecz to pojawienie się działu o ochronie winorośli wraz z specjalistą jakim jest Doktorek. Poza tym nuda.

Od wielu miesięcy jak włączam Winogrona.org witają mnie te same zdjęcia, te same artykuły, ta sama sonda. W dziale odmiany nic nie dzieje się od kiedy pamiętam. O nowych zdjęciach nawet nie mówię. Zniknął bardzo potrzebny według mnie dział -Choroby (choć bardzo ubogi ). Na samym forum kolejne kłótnie albo dziesiątki głupich, zdublowanych tematów. Administratorzy nie do końca uczciwie traktują wszystkich użytkowników. Pojawiają się problemy techniczne, któryś moderator pisał gdzieś o kłopotach z portalem, lecz niestety jak zacytuję z pamięci „nie ma czasu na naprawę”. Pełen profesjonalizm.

W międzyczasie powstało kilka innych ciekawych miejsc w sieci, które naturalnie będą konkurować z Winogronami. I z czasem, jak nic się nie zmieni zajmą ich miejsce.

Nie piszę tego aby komuś sprawić przykrość. Lecz aby wywołać dyskusję co dalej z tym portalem. Stoimy w miejscu, brakuje świeżości i inicjatywy. O ile kiedyś Winogrona były traktowane w miarę poważnie i można było uzyskać ciekawe informację, tak teraz stały się czymś na co trzeba patrzeć z przymrużeniem oka. Porównajcie sobie jakość naszego forum z kurdeszowym.

Może już czas aby dopuścić trochę świeżej krwi. Jest wielu fajnych ludzi na forum. Jak każdy dołoży cegiełkę to będzie można rozwinąć wiele ciekawych pomysłów czy inicjatyw. Ale nie można zwalać wszystkiego na brak czasu.

To co dla mnie osobiście jest tu najcenniejsze to znajomości z fajnymi ludźmi. I nie chciałbym aby to był jedyny powód, który mnie tu trzyma.

Więc głowa do góry. Wiosna się zbliża.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 07:42 
Kiper
Kiper

To ja w drugą stronę :
nie jest tak źle !
Mnóstwo nowych zarejestrowanych użytkowników, każdy z problemem początkującego - nie każdy potrafi znaleźć odpowiednią dla siebie informację - dlatego wiele tematów powtarzających się corocznie - czy to jest problem ? miejsca na dysku serwera pewnie każdy nowy topic zajmie - ale : zawsze się znajdzie ktoś kto odpowie lub wskaże link do "starego" wątku - dlatego winogrona.org pozostają forum gdzie można uzyskac poradę ( kwestii merytoryczności nie poruszam ).
Zdjęcia ? Pojawiły się uwagi o prawa do zamieszczania i edytowania działu odmiany przez wybranych użytkowników - czekamy i pewnie się doczekamy. Poza tym co jakiś czas jednak się coś nowego pojawia - pewnie częściej niż nowa rejestrowana odmiana na świecie....
Kłótnie na forum ? Duzo użytkowników to dużo opinii - ale styl ( kultura i uprzejmość ) odpowiedzi często budzi wiele do życzenia - i to zwłaszcza u "starych" użytkowników, którzy znając kurdesz.com tam takich tekstów by nie zamieścili - bo chyba wstyd - a na winogronach można poszaleć ? można bo z moderacją jest jak jest - nie jest źle - ale za prostacką i chamską odzywkę do pierwszego postu nowego użytkownika chyba jakieś konsekwencje powinny być.
Co poza tym ? Spotkania uzytkowników w realu ! Wspólne kursy cięcia ! Planowane spotkanie wakacyjne ! Wspólne dyskusje, Morawskie expressy , spotkania na targach - myślę, że rada jest prosta : więcej zwykłej życzliwości i od razu będzie jeszcze lepiej...
Pozdrawiam wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 09:20 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Każde forum jest dokładnie takie, jak jego użytkownicy. Tak ciekawe, nowatorskie, świeże i kulturalne, jak ludzie na nim piszący. Jeśli ktoś ma pretensje dotyczące poziomu forum, to ma pretensje sam do siebie.
Jeśli chcemy mieć interesujące tematy na winogrona.org, to je piszmy. Witają te same zdjęcia, te same artykuły? -Piszmy nowe.
Administracja za nas tego nie zrobi.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 10:26 
Kiper
Kiper

Zgodzę się z powyższym, dodam jeszcze, że mimo tematu rzeka jakim jest uprawa winorośli - po przewałkowaniu pewnych bazowych tematów inwencja twórcza się wyczerpuje a nowe nie rodzą się tak szybko - z drugiej strony jak ktoś nie ma pomysłu na nowy mądry temat ( np. ja - zbyt mało wiedzy i praktyki ) to nie rozpoczyna jałowych dyskusji na tematy marynistyczne - czytam bieżące tamaty i się uczę...

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 lutego 2009, 19:41 
Ekspert
Ekspert

Widzę że temat trochę zboczył z technicznego na moralny. Tym niemniej mam dla sitting_bulla i Heyowca apel żeby w razie jakichś kłopotów z połączeniem z bluconenctu alarmowali mnie bo mam swoje podejrzenia ale to można sprawdzić tylko gdy będziecie online a w zasadzie offline :evil:

A dla kaczorka36 i zbiga, bo rozumiem uwagi złożone w temacie do Admina to i mnie dotyczą, to odpowiem cytatem z Johna Kenedy'ego:
"Nie pytaj co Ameryka może zrobić dla ciebie, powiedz co możesz zrobić dla Ameryki"

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 lutego 2009, 22:50 
Heniu oczywiście sprawę można uprościć, lecz czy o to chodzi? Przecież każdy z nas ma na celu tylko i wyłącznie dobro tego portalu.

Mogę Ci odpowiedzieć w taki sam sposób.
Ja dla Ameryki robię wiele, piję coca-cole, oglądać filmy o superbohaterach, mam zainstalowanego windowsa. Czego chcieć więcej?

Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 lutego 2009, 23:45 
Ekspert
Ekspert

Była taka piosenka: W czasie deszczu dzieci się nudzą. To samo tu, wszyscy już dostają pier......ca od tego czekania na wiosnę. Czy nikomu nie przychodzi do głowy aby zamiast pieprzenia na forum o niczym, pogooglować trochę tu i tam, wyciągnąć coś ciekawego, pokazać kolegom ? No, mógłby ktoś powiedzieć, po polsku nic nie ma, a tu z językami krucho :roll: To się drodzy koledzy uczcie języków jak nie macie nic do roboty :evil:

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 lutego 2009, 11:31 
nowicjusz
nowicjusz

[quote="DW"]Czy nikomu nie przychodzi do głowy aby zamiast pieprzenia na forum o niczym, pogooglować trochę tu i tam, wyciągnąć coś ciekawego, pokazać kolegom ? :evil:

Więc przestań pieprzyć i bierz się do pracy! :D

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 lutego 2009, 13:55 
Ekspert
Ekspert

[quote="Brojek"][quote="DW"]Czy nikomu nie przychodzi do głowy aby zamiast pieprzenia na forum o niczym, pogooglować trochę tu i tam, wyciągnąć coś ciekawego, pokazać kolegom ? :evil:

Widzę, zdziczałeś w tej Francji. Przypomnę ci zatem, że staropolskim obyczajem wypada najpierw zdjąć czapkę i powiedzieć Pochwalony zanim zacznie się opie....ać domowników.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 lutego 2009, 15:31 
Kiper
Kiper

[quote="Brojek"][quote="DW"]Czy nikomu nie przychodzi do głowy aby zamiast pieprzenia na forum o niczym, pogooglować trochę tu i tam, wyciągnąć coś ciekawego, pokazać kolegom ? :evil:

jak na pierwszy post to kwalifikacja do bana 100%

czy mod/admin się zgodzi ?

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 lutego 2009, 15:42 
Kiper
Kiper

[quote="zbigu"] mam zainstalowanego windowsa.

a ten Windows to legalny? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 14 lutego 2009, 15:49 
Ekspert
Ekspert

[quote="sitting_bull"]
jak na pierwszy post to kwalifikacja do bana 100%

czy mod/admin się zgodzi ?

Chwilowo nie , odebrałem to jako żart znajomego Daniela. Poczekajmy na rozwój wypadków i ewentualną weryfikację ( poręczenie :wink: )

P.S. @Brojek, czy przypadkiem nie masz nic wspólnego z innym użytkownikiem -Aszko?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1