Teraz jest poniedziałek, 5 stycznia 2026, 15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co siadło?
PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 20:45 
Ekspert
Ekspert

Już działa!!! :Yahoo!:

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 20:48 
Ekspert
Ekspert

Widze że tabela się rozsypała w bazie ... już to ogarnąłem.
Niestety zupełnie brakuje mi czasu na czytanie forum....

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 20:55 
mistrz
mistrz

vanKlomp napisał(a):

hurrrrra :lol:

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 21:27 
czeladnik
czeladnik

Space99 napisał(a):
Niestety zupełnie brakuje mi czasu na/dla forum....

Podziękował:)

Jak to już wspomniałem w prywatnych wiadomościach do niektórych ( nie wiem czy akurat do Ciebie ), oeruje swoją pomoc. Pracuje w branży IT więc to dla mnie nie problem.
Nie potrzebuje żadnych specjalnych rang czy przywilejów. Nie zależy mi na tym.
Po prostu na czas awarii czy innych spraw wymagających ogarnięcia dostaję odpowiednie "prawa" i działamy.
A nawet nie muszę dostawać żądnego dostępu, służę dobrą radą w każdej sytuacji ! W razie gdyby były jakieś wątpliwości i problemy...

Żal po prostu,że tak świetne forum i tacy zacni ludzie muszą tydzień czekać na naprawę problemu.

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 21:37 
Ekspert
Ekspert

Forum już działa ? :clap: Jesteśmy wszyscy bardzo szczęśliwi i wdzięczni ,że udało się kilku amatorom przywrócić nam to zacne forum po tak długim rozstaniu.
Jeśli panowie macie dalej takie olewające podejście do tego forum to dajcie sobie spokój z tą zabawą.
Musieliśmy szukać (żebrać i dopominać się na bratnim forum )aby ktoś ruszył "dupę"i zareagował na ten problem. Jeśli macie nas wszystkich na końcu swoich interesów to podziękujcie z wzajemnością. :D
Powodzenia :angel:
krzysiekm42 napisał(a):
vanKlomp napisał(a):

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 21:58 
Ekspert
Ekspert

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe Jano że forum to nie jest moje źródło dochodu a jakieś musze mieć i to ono ma priorytet.
Ale wkońcu "ruszyłem dupe" i włączyłem komputer żeby przeglądnąć mailownie ... więc to żadne tam sąsiednie forum.

Tak że wszystkiego dobrego

P.S. Sprawa przejęcia opieki technicznej otwarta i jak ktoś to ogrania piszcie, to obgadamy to w gronie administracyjnym.

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 22:11 
Ekspert
Ekspert

@Space99,robiąc pewne aluzje co do funkcjonowania forum nie miałem na myśli ciebie,ani pozostałych modów. Problem tkwi głębiej. :sick:

PostNapisane: poniedziałek, 21 listopada 2016, 22:55 
mistrz
mistrz

Witaj Marcin, pozdrawiam i dzięki...

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 03:21 
Ekspert
Ekspert

jano napisał(a):
@Space99,robiąc pewne aluzje co do funkcjonowania forum nie miałem na myśli ciebie,ani pozostałych modów. Problem tkwi głębiej. :sick:

Zapewne Jankowi nie chodziło o moderatorów którzy poświęcają swój czas ,a o administrację która nie robi nic,nawet slowem sie nie odezwie na pytanie line jest na kącie forum i kto wypłacił. Na listę czekam dalej.
Kolega Heniek zajrzał na forum blisko miesiac temu ,może zapomniał ze pytałem.
A Grzegorz był we wrzesniu jak byly problemy,pewnie zaglądają częściej jako goście :lol:

Kolega zaoferował swoją pomac
Pielgrzym napisał(a):
Space99 napisał(a):
Niestety zupełnie brakuje mi czasu na/dla forum....

Podziękował:)

Jak to już wspomniałem w prywatnych wiadomościach do niektórych ( nie wiem czy akurat do Ciebie ), oeruje swoją pomoc. Pracuje w branży IT więc to dla mnie nie problem.
Nie potrzebuje żadnych specjalnych rang czy przywilejów. Nie zależy mi na tym.
Po prostu na czas awarii czy innych spraw wymagających ogarnięcia dostaję odpowiednie "prawa" i działamy.
A nawet nie muszę dostawać żądnego dostępu, służę dobrą radą w każdej sytuacji ! W razie gdyby były jakieś wątpliwości i problemy...

Żal po prostu,że tak świetne forum i tacy zacni ludzie muszą tydzień czekać na naprawę problemu.

Moze by tak ją uwzględnić?
A jak administracja nie ma czasu cokolwiek napisać ,może czas na zmiany .

https://www.facebook.com/Winnica-Natali ... 106297263/

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 09:07 
Ekspert
Ekspert

Chyba jednak zapominacie, że to właściciel forum decyduje kiedy "gasi światło" albo zapala po awarii.

edit
błąd

Ostatnio edytowano wtorek, 22 listopada 2016, 09:56 przez dziadek2, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 09:47 
Kiper
Kiper

dziadek2 napisał(a):
Hyba jednak zapominacie, że to właściciel forum decyduje kiedy "gasi światło" albo zapala po awarii.

Nie "chyba", a na pewno. Nawoływania do zmian coraz częściej pojawiają się wśród młodych zarówno wiekiem, jak i stażem. Zajączek już prawie upatrzył sobie nowego admina. Nie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować, ale szczytem nieroztropności byłoby przekazywanie haseł dostępu z poziomu administratora do bazy danych i forum osobie zarejestrowanej na forum od tygodnia.
Błędy bazy SQL powtarzają się ostatnio coraz częściej. Wcześniej niż później trzeba będzie się przymierzyć do zmiany serwera SQL na nowszy i bezpieczniejszy niż MySQL 4.
Niecierpliwym i niezadowolonym warto przypomnieć, że nikt tutaj nikogo siłą nie trzyma. Zawsze można sobie stworzyć własne forum, ściągnąć na niego ludzi i spróbować zarządzać tym wszystkim według własnych upodobań.

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 10:51 
czeladnik
czeladnik

GrapesEater napisał(a):
dziadek2 napisał(a):
Hyba jednak zapominacie, że to właściciel forum decyduje kiedy "gasi światło" albo zapala po awarii.

Nie "chyba", a na pewno. Nawoływania do zmian coraz częściej pojawiają się wśród młodych zarówno wiekiem, jak i stażem. Zajączek już prawie upatrzył sobie nowego admina. Nie chcę nikogo obrażać ani dyskredytować, ale szczytem nieroztropności byłoby przekazywanie haseł dostępu z poziomu administratora do bazy danych i forum osobie zarejestrowanej na forum od tygodnia.
Błędy bazy SQL powtarzają się ostatnio coraz częściej. Wcześniej niż później trzeba będzie się przymierzyć do zmiany serwera SQL na nowszy i bezpieczniejszy niż MySQL 4.
Niecierpliwym i niezadowolonym warto przypomnieć, że nikt tutaj nikogo siłą nie trzyma. Zawsze można sobie stworzyć własne forum, ściągnąć na niego ludzi i spróbować zarządzać tym wszystkim według własnych upodobań.

Panowie, spokojnie. Ze zwykłej chęci pomocy robi się widzę wielki problem. Niepotrzebnie :) Jednakże rozumiem, że stara gwardia broni swojego podwórka ;)
Mimo to odniosę się do pewnych stwierdzeń :
1. Staż na forum nie ma nic wspólnego z poziomem posiadanej wiedzy czy zaangażowania. Bez trudu można pokazać osoby mające 10 postów na forum a wieloletnie doświadczenie w uprawie winorośli.
2. Poza tym sprawa dotyczy tylko i wyłącznie kwestii technicznych związanych z funkcjonowaniem.
3. @GrapesEater : Wiesz dlaczego ? Z prozaicznego i banalnego powodu. Ci młodsi mają jeszcze trochę czasu i chęci aby cokolwiek robić. Chcesz ich za to piętnować ? Za bym raczej się cieszył z tego faktu.
4. Brak bieżącej aktualizacji czy to silnika forum czy wersji baz danych to gwóźdź do trumny.

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 12:23 
mistrz
mistrz

Pielgrzym napisał(a):
GrapesEater napisał(a):
dziadek2 napisał(a):

Panowie, spokojnie. Ze zwykłej chęci pomocy robi się widzę wielki problem. Niepotrzebnie :) Jednakże rozumiem, że stara gwardia broni swojego podwórka ;)
Mimo to odniosę się do pewnych stwierdzeń :
1. Staż na forum nie ma nic wspólnego z poziomem posiadanej wiedzy czy zaangażowania. Bez trudu można pokazać osoby mające 10 postów na forum a wieloletnie doświadczenie w uprawie winorośli.
2. Poza tym sprawa dotyczy tylko i wyłącznie kwestii technicznych związanych z funkcjonowaniem.
3. @GrapesEater : Wiesz dlaczego ? Z prozaicznego i banalnego powodu. Ci młodsi mają jeszcze trochę czasu i chęci aby cokolwiek robić. Chcesz ich za to piętnować ? Za bym raczej się cieszył z tego faktu.
4. Brak bieżącej aktualizacji czy to silnika forum czy wersji baz danych to gwóźdź do trumny.

Popieram gdyż w kwestiach technicznych przydałoby się żeby ktoś młodszy objął choć w jakiejś części władzę żeby uniknąć takich sytuacjach jak była do niedawna. Widać że chęci są ze strony młodych i mających wiedzę na ten temat ale brakuje chęci ze strony moderatorów.

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 13:05 
mistrz
mistrz

Skąd ten wniosek o braku chęci u moderatorów?

Space99 napisał(a):

Sprawa przejęcia opieki technicznej otwarta i jak ktoś to ogrania piszcie, to obgadamy to w gronie administracyjnym.

PostNapisane: wtorek, 22 listopada 2016, 13:41 
czeladnik
czeladnik

Ja się niepotrzebnie odzywałem ;) Człowiek nie wie jaką burzę wywoła :)
Dla mnie osobiście najlepiej jak by nic nie trzeba było robić a forum działało tak jak powinno. I tego kolegom adminom życzę! :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1