[quote="Zbyszek1B"]
A może jeszcze jest wśród nas jakiś informatyk który potrafi to ocenić i doradzić?
Zbyszek[/quote]
"Jam jest.. nie chwaląc się..

"
Żartuje, nie o to chodzi.. Nie rozmawialem z Grzegorzem, ale domyslam sie, ze dysponuje on swoim wlasnym serwerem na stalym łączu.. czyli jest to jego komputer.. 24h on-line, z zainstalowanym oprogramowaniem serwerowym.. jest to pewnie juz niemloda maszynka, bez zabezpieczenia UPSem, zapewnie oprogramowanie typu Firewall na nim tez jest jakies niedopracowane ze wzgledu na te czeste włamy, takze potwierdzam bardzo slabe (wolne) transfery z niego.. wiec myślę, że w takiej sytuacji doposazac ten zestaw jest nie bardzo logiczne.. to tak jakby do malucha zalozyc alufelgi, abs'y i gps'y.. ale dalej pozostanie to tylko maluszek (nie obrazam bynajmniej uzytkownikow tego pojazdu)..
jezeli jest wola i chec ludu aby sie zlozyc i oplacic serwer płatny, to rzeczywiscie wymyslmy jak to zrobic praktycznie, uwazam za bardzo dobry ten pomysl z koszulkami.. a moze jakies forumowe naklejeczki, jakies samoprzylepki na samochody promujace Forum.. chetnie cos takiego opracuje w formie wzorow i podam Wam do zaopiniowania..
a wracajac do serwera platnego: Zbyszek podal adres kolejnego dobrego hostingu (jego miejsce w rankingu krajowych.. znajduje sie w pierwszej setce) oferuje on kilka fajnych mozliwosci i rzeczywiscie jest tanszy niz Home.pl.. takich podobnych hostingow (czyli firm oferujacych swoje serwery z oprogramowaniem sieciowym) znalazloby sie pewnie jeszcze duzo.. ale moze nie wchodzmy z błotem w podworko Grzegorza.. poczekajmy jak On sie do tego ustosunkuje...
Jestem tu na z Wami od niedawna.. zamierzam i chce resztke swojego zycia (teraz juz 54 wiosenki mi stuknelo) poswiecic winorosli i winu.. narazie jestem totalnym nowicjuszem, ale juz wiem, ze nawet gdy nim przestane byc, najbardziej przydatnym narzedziem winniczym bedzie forum wymiany mysli, wiedzy i doswiadczen.. wiec prosze.. umozliwmy sobie korzystanie z niego jeszcze przez dlugie, dlugie lata..
Deklaruje wszelka pomoc, jaka Ci moze byc potrzebna Januszu, aby mi nie odebrac tego narzedzia..
a tak przy okazji, mozecie zobaczyc zajawke mojej winnicznej stronki.. winnicy jeszcze nie nie ma, ale stronka juz jest..

.. to sie nazywa marketing.

.. co?!!!
http://maria.winnice.net
zartuje.. ale teraz jest czas aby sie pobawic w takie rzeczy.. od wiosny zaczynam powazną winniczną harówkę..
narazie pozdrawiam kolegow
Marek - Bajtek[/i]