Teraz jest poniedziałek, 12 maja 2025, 09:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 09:16 
Ekspert
Ekspert

[quote="Agent0700"]Witam

Ja też gotowy jestem się dołożyć.

Ale praktycznie Wam powiem, że to nie wypali, bo ktoś zapłaci, ktoś nie, ktoś "później". Takie rzeczy będą się działy i nie ma wyjścia. Przyjdzie termin i Janusz będzie musiał dołożyć sporo z własnej prywatnej kasy.

Przy kwocie 10zł rocznie(a może znacznie mniej) nie wpłacenie jej w terminie będzie wynikało z czystego lenistwa. Myślę ,że przynajmiej 37 Forumowiczów zdyscyplinuje się bezwarunkowo :lol:
Oczywiście jestem za zrzutą.

pozdrawiam

Kuba

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 10:18 
Ekspert
Ekspert

Co prawda mam watpliwosc co do znalezienia "az" 37 zdyscyplinowanych osob na tym forum :wink:
Jestem za-przylaczam sie do "sciepy" :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 12:24 
nowicjusz
nowicjusz

Ja też podpisuję elektronicznie listę chętnych (10 zł na rok to mnie stać). Tylko Janusz musisz robić co roczne przypomnienia tak z 2 tygodnie wcześniej.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 14:12 
mam taki malutki pomysł, moglibyśmy zorganizować takie symboliczne 'cegiełki' powiedzmy20 złotowe, ilość tych cegiełek była by ograniczona (w zależności od potrzeb portalu), każdy kto wykupiłby cegiełkę dostałby bardzo ładny dyplomik z pięknym tekstem i podziękowaniami od społeczeństwa dla danej osoby, taki dyplomik można by było wieszać sobie w naszych winnicach i z dumom pokazywać gościom, i tak co roku

tak aby posiadanie takiego dyplomu świadczyło jak najlepiej o właścicielu, aby taki dyplom mówił o szlachetności, mądrości osoby,
do tych 20 zł każdy wspierający musiał by dopłacić jeszcze symbolicznie parę złotych za papier + druk dyplomu i koszt przesyłki,
posiadanie cegiełki/dyplomu świadczyło by że dany uprawiasz winorośli jest świadomym uprawiaczem, że ma na celu cele wyższe takie jak wspieranie nauki, sportu i kultury ,
a cel ten wyrażany jest poprzez uczestnictwo w portalu winogrona.org oraz w postaci działalności filantropijnej czyli wspierania finansowego,

powstał by taki ‘klub’ , paru ludzi z całej Polski którzy mieli by gest wspierać nową gałąź gospodarki Pt, uprawa winorośli i wyrób wina.
Ograniczona ilość cegiełek wiązała by się z niewielką ilością osób które dostały by SZANSE uczestniczyć w takim przedsięwzięciu, był by to taki elitarny klub, podobnie jak jest z golfistami, są kluby do których nie można się zapisać , co jakiś czas trzeba placić za możliwość bycia w takim towarzystwie, co dodaje splendoru

Ci którzy byli by w takim winogronowym klubie mieliby swoje prawa czyli możliwość w pierwszej kolejności w następnym roku kupić kolejną cegiełkę i dostać kolejny dyplom i powiesić go sobie obok ostatniego. A resztę uczestników szlak by trafiał bo nie mogli by dostać się do takiego towarzystwa.
A za 20 lat klub winogronowy obrósł by LEGENDĄ. Już sobie wyobrażam jak młodzi adepci winorośli za 20 lat będąc u danej osoby patrząc na dyplomiki wiszące dumnie na ścianie , rozdziawiają buzie ze zdziwienia,. Będąc u człowieka który w Polsce julz 20-30 lat wcześniej TWORZYŁ podwaliny pod uprawę winorośli..

No ale to tylko taka wizja.

Przepraszam za ort. I za styl , bardzo się śpieszyłem

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 14:43 
Ekspert
Ekspert

Jak masz pisac glupoty i nie na temat(moim zdaniem)-to nie pisze lepiej nic-dotyczy Zbiga!

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 15:17 
Ekspert
Ekspert

Zbigu - świetny pomysł.

Pozwolę sobie przedstawić mój misterny plan:
Można by w cały ten interes zbierania kasy, dorzucić sprzedaż sztobrów różnych odmian. Co chwila dołącza ktoś nowy a i gości odwiedzających nasze forum jest sporo. Z jednego sztoberka 3-4 oczkowego np 1,50 PLN + koszty przesyłki. Koszty przesyłki szły by do wysyłającego sztobry a kasa za sztoberki do "skarbnika forum". A nowych zapaleńców będzie przybywać, tak że mogło by wystarczyć kasy na całkiem przyzwoity serwer.
A jeżeli chodzi o ściepe narodową to też się dołożę.

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 15:20 
Ekspert
Ekspert

[quote="werojtek"]Jak masz pisac glupoty i nie na temat(moim zdaniem)-to nie pisze lepiej nic-dotyczy Zbiga!

Bardzo trafnie oceniłeś swoje własne posty :lol: :lol: :lol:
Poczytaj je czasami, a może już zrozumiałeś i o sobie napisałeś :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 16:04 
Ekspert
Ekspert

Panowie. Dajmy spokój cegiełkom , dyplomom itp. Przenieśmy po prostu stronę na płatny serwer dla własnej wygody i bezpieczeństwa ..i tyle.

pozdrawiam

Kuba

P.S. Twoja wizja, Zbigu, niemal zwaliła mnie z nóg :lol: Analogia do golfistów - pierwsza klasa :wink:

Ostatnio edytowano piątek, 26 stycznia 2007, 17:33 przez olmek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 16:57 
Ekspert
Ekspert

[quote="olmek"]Panowie. Dajmy spokój cegiełkom , dyplomom itp. Przenieśmy po prostu stronę na płatny serwer dla własnej wygody i bezpieczeństwa ..i tyle.

pozdrawiam

Kuba

Masz racje, też się dołoże.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 17:36 
[quote="werojtek"]Jak masz pisac glupoty i nie na temat(moim zdaniem)-to nie pisze lepiej nic-dotyczy Zbiga!

twoja wypowiedź sprawiła mi wiele przykrości, bardzo źle się czuje z tego powodu , nie powinieneś tak traktować jakichkolwiek wypowiedzi,

a jeśli już musisz, pokaż, że jesteś mądrzejszy i nie komentuj cudzych postów,
a jak ci coś nie pasuje to lepiej nie czytaj w przyszłości konkretnych osób, będzie ci łatwiej,

a tak dla przypomnienia, przeczytaj bardzo dokładnie poniższy cytat z słownika języka polskiego:
„• forum
1. «miejsce publicznych wystąpień»
2. «spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny; też: grupa ludzi biorących udział w takim spotkaniu»
3. «stowarzyszenie skupiające organizacje, państwa lub osoby na zasadzie dużej autonomii organizacyjnej i odrębności poglądów»
4. «plac w miastach starożytnego Rzymu, na którym odbywały się zebrania ludowe, targi, sądy»
5. «w dawnej Polsce: sąd właściwy dla rozstrzygania danej sprawy»”

Nie wiem jak stoisz z czytaniem ze zrozumieniem, no ale to nie mój problem, i przepraszam za tą małą złośliwość, ale nie mam dziś specjalnie humoru

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 19:35 
Kiper
Kiper

Wysłany: Czw, 25.01.2007 23:05 Temat postu:

drogiy gerwazy jestem już po prawie 2 winkach na spółkę z koleżanką, + pare piweczek, ale twoja strronka bardzo mi się podoba, mogę powiedzieć ze jest najlepszą stroną indywidualną na temat własnej winnicy jaka oglądałem,

nie czytam tekstów bo sie nie moge skoncentrować ale tak ogólnie to

czeladnik
----------------------------------------------------------------------------------

Darujcie mu pewnie jeszcze nie wytrzeźwiał

A co do meritum sprawy to też się przyłączam
Tylko kto to ma zbierać ? kto ma lepić te cegiełki ?
Nie obarczajcie wszystkim Janusza
Ale co sądzi o tym Janusz ?
pozdr. Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 20:20 
Ekspert
Ekspert

Wlasnie-najwazniesze to "chyba" co o tym mysli Janusz??

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 20:53 
Kiper
Kiper

[quote="werojtek"]Wlasnie-najwazniesze to "chyba" co o tym mysli Janusz??

Zapewne "przysłuchuje się" tej rozmowie i licząc osoby chętne do dokonania wpłat... zastanawia nad sprawą.
By rachunek nie wyszedł mu zbyt mały, niniejszym deklaruję się jako kolejny chętny do dokonania wpłaty.

Pozdrawiam

PostNapisane: sobota, 27 stycznia 2007, 00:54 
Ekspert
Ekspert

[quote="Bajtek"]Witam..
Janusz to nie jest tak.. nie takie kwoty.. zerkinj na oferte Home.pl
http://home.pl/serwery
sam od lat utrzymuje swoje i swoich klientow strony na serwerze Home'a..
to od lat jest najlepszy hosting platny w Polsce..
jestem pewien, ze na potrzeby serwisu winogrona.org spokojnie i nawet na wyrost wystarczy oferta: Bisnes Starter..
a to jest teraz nawet przez pol roku tylko 1 zł + 183 zł brutto za drugie pol roku.. potem 366 zł brutto rocznie..

Ja się kompletnie na tym nie znam.
Wiem tylko, ze potrzebny jest w miarę szybki serwer z apache+MySQL+php
Grzegorz, ktory to wszystko technicznie zrobił twierdzi, że chcąc płatny serwer takie kwoty są potrzebne. :) Być moze chodzi o wielkosć pakietu ruchu z siecią.
Jeszcze go spróbuję przepytać dokładniej.
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 stycznia 2007, 02:10 
Ekspert
Ekspert

[quote="Card"][quote="werojtek"]co o tym mysli Janusz??

Zapewne "przysłuchuje się" tej rozmowie
:D
Dokładnie tak :D
I szczerze mówiąc poczułem miłe ciepełko przy serduchu, gdy okazało się, że na tym serwisie jeszcze komuś po za mną zależy. Dziekuję Wam bardzo. :oops:

To bardzo miłe, że część z Was gotowa jest wyłożyć jakąś kasę na poprawienie funkcjonownia naszego serwisu tzn. na opłatę za lepszy serwer.
Jednakże z doświadczenia wiem ( i Jacek chyba o tym pisał), że składkowe historie zazwyczaj mają wzięcie na początku, a potem się jakoś to rozmywa, a organizator zostaje z ręką w nocniku. Bez obrazy proszę - takie jest po prostu życie. :cry:
Nie chciałbym po prostu tego by pewnego dnia (za rok czy dwa) nasza strona ( i moja kilkuletnia praca) zniknęła wyłączona przez właściciela serwera z powodu braku opłaty. :cry:
Za pewniejszą sprawę uważam znalezienie zaprzyjaźnionego sponsora instytucjonalnego - oczywiście w zamian za niezbyt nachalną reklamę. I od jakiekiegoś czasu robię podchody do różnych firm - na razie jednak bez konkretnego efektu.
Może w tym moglibyście mi pomóc? :)
Nie wykluczam jednak tego, że jeżeli stan obecny potrwa dłużej to zdecyduję się przyjąć Waszą propozycję zrzutki. :oops:

W tym wątku padła jeszcze jedna moim zdaniem interesująca propozycja zbiga.
I pomijam już tu pomysł z he! he! "cegiełkami".
Wydaje mi się, że jest w Was jakis imperatyw plemienny. :mrgreen:
Tzn. my! razem! swoi! :D
Wielu z Was ma niedpartą chęć do zrzeszania się czego wyrazem były posty w innym wątku.
I zbigu zaproponował nam elitarny klub.
Pytam (do dyskusji ): a dlaczego by nie?????
Warunek: byłby to elitarny klub maniaków (hobbystów, świrów :D ) uprawy winorośli, ale.... z ukierunkowaniem (jak Lions Clubs) na pomoc nieporadnym i niezaradnym początkującym uprawcom winorośli.
Parafrazując: We Serve Grapes - śliczota :D :D :D
Oczywiście musiałby to być klub zasadniczo rekrutujący sie z ludzi obecnych na naszym forum, ale jednak funkcjonujący trochę niezależnie i obok. Natomiast jego członkowie mieliby obowiązek udzielania się z życzliwymi poradami na naszej stronie. :D
Już mi pomysłowość buzuje! :mrgreen:
Członkowie takiego klubu mieliby na przykład obowiązek organizowania corocznych spotkań regionalnych dla uprawców z danego terenu. Przecież my się w zasadzie osobiście nie znamy. :cry:
A wierzcie mi - wiem to ze spotkań hobbystów zielonego z pl.rec.ogrody - takie spotkania są bezcenne. :)
Próbójcie to ciągnac dalej. Na przykład skodyfikowac cele klubu i zasady jego funkcjonowania. Zima się zrobiła, nudą wieje - można coś pokombinować. :D
Będzie przynajmnie o co sie pokłócić :wink:
Może do wiosny cos z tego wyjdzie :D
Nawiasem mowiąc od dawna chodził mi po głowie pomysł ustanowienia jakiejś Rady Starszych dla naszego serwisu - bo niby dlaczego to wszystko ma wisieć tylko na mnie (merytorycznie) i Grześku (technicznie).
Może taki elitarny klub pomoże nam w rozwiązywaniu problemów.... :mrgreen:
Janusz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 357 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1