Teraz jest czwartek, 1 maja 2025, 06:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 6 maja 2010, 18:22 
Site Admin
Site Admin

adwokat napisał(a):
Otóż to. Nie jest to czytelne, a mało kto klika na co popadnie. nie jest jasno opisane. Może banner zamiast napisu?

Cały czas szukamy grafika, który w czynie społecznym (ewentualnie za flaszkę trunku :)) dostosowałby style strony forum/wiki.. Ktoś chętny? Stawiam butelkę derenia.

G.

PostNapisane: czwartek, 6 maja 2010, 22:01 
Kiper
Kiper

Sam pisałem o tym teź w odpowiednim temacie...
W razie czego ja mogę się tym zająć za "Dziękuję" - i tak już dużo zawdzięczam forumowiczom m.in. Rieslingowi a już szczególnie Nikodemowi :)

Mam tylko 2 warunki:
-Mogę zacząć robić dopiero od wtorku/środy, ponieważ szykuje mi się troszkę luzu.
-Ktoś wyśle mi rozpakowany(i ponownie spakowany) styl który miał by być dostosowany, a to w związku z tym, że miałem problemy z rozpakowywaniem np. SpringTime (wywalało błąd podczas rozpakowywania i tyle)

Pozdrawiam,
Jakub

PostNapisane: piątek, 7 maja 2010, 22:22 
Kiper
Kiper

Teraz rozpakowało się bezproblemowo i zajmuje kilka KB więcej, czyli ok.

Przydał by mi się jeszcze jakiś zarys modyfikacji jakich mam dokonać :wink:

Ładnymi zdjęciami jako materiałami również nie pogardzę :P Swoje będę miał dopiero kiedy uda mi się do kogoś "wpaść na inspekcję" z aparatem w trakcie sezonu :wink:

Pozdrawiam,
Jakub

Edit:
Już zacząłem grzebać z grafiką i tak sobie myślę, że przydało by się zobaczyć jak to działa; tak więc czy może ktoś założyć jakieś testowe forum na tym samym phpBB co to, lub jak ja mam to zrobić? Nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia, więc mogę się pogubić...

PostNapisane: poniedziałek, 10 maja 2010, 20:30 
Site Admin
Site Admin

Veteran5 napisał(a):
Już zacząłem grzebać z grafiką i tak sobie myślę, że przydało by się zobaczyć jak to działa; tak więc czy może ktoś założyć jakieś testowe forum na tym samym phpBB co to, lub jak ja mam to zrobić? Nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia, więc mogę się pogubić...

Podeślij do mnie, albo wystaw gdzieś w sieci, wrzucę na serwer i zobaczymy (zmieniając w profilu styl forum) jak to wygląda. A potem się zastanowimy :)

G.

PostNapisane: czwartek, 13 maja 2010, 20:50 
Kiper
Kiper

Chciałem załączyć bieżącą wersję roboczą ale mam problem z internetem...
Chciałem także zapytać, czy mógłbyś to zainstalować? Chętnie zobaczę jak to działa, od razu zaznaczając, że zmian będzie jeszcze sporo i będzie to trzeba w trakcie pracy to jeszcze kilkukrotnie tu wrzucić :wink:
Mogę prosić o adres e-mail na pw? Wtedy prześlę mailowo :P

Ps. A może wgrać nowy zestaw emotikon? Bo ten jakoś felernie działa :x

Pozdrawiam,
Jakub

Edit:
http://chomikuj.pl/Veteran5 Folder Wino(grona) 8)

Jak zobaczycie powracam do kolorystyki z php nuke, która będzie pasowała do wiki.
Zresztą proszę o ocenianie zmian na bieżąco :)

PostNapisane: piątek, 28 maja 2010, 20:46 
Site Admin
Site Admin

Veteran5 napisał(a):
Chciałem także zapytać, czy mógłbyś to zainstalować? Chętnie zobaczę jak to działa, od razu zaznaczając, że zmian będzie jeszcze sporo i będzie to trzeba w trakcie pracy to jeszcze kilkukrotnie tu wrzucić :wink:

Zainstalowane, kto chętny, to może przetestować, ustawiając sobie w panelu użytkownika - ustawienia forum - styl na SpringTime_modified.

I od razu uwaga -- warto wywalić te duże marginesy po bokach zaś zawartość strony rozszerzyć do 95-100% okna.

Cytuj:
Mogę prosić o adres e-mail na pw? Wtedy prześlę mailowo :P

To żadna tajemnica: grzegorz(at)sapijaszko.net

G.

PostNapisane: sobota, 29 maja 2010, 08:38 
Kiper
Kiper

Zainstalowałem i na początek parę uwag:
- nie działają przyciski "odpowiedz" i "quote" (swoją drogą skoro ten motyw jest spolszczony to powinno być "cytuj"),
- zgadzam się co do marginesów,
- banner: kliknięcie mogłoby przenosić na stronę główną, niepotrzebna jest za to pusta przestrzeń pod nim,
- znowu trzeba zlikwidować podwojonych "przedszkolaków", "mistrzów" itd.,
- trochę słabo widoczne są białe napisy na żółtym tle - dotyczy to w szczególności menu na górze strony.
A motyw oczywiście ładny.

PostNapisane: niedziela, 30 maja 2010, 13:20 
Kiper
Kiper

O, fajnie!

U mnie wygląda to tak:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Więc nie za bardzo wiem o co chodzi z tymi marginesami...
Mam monitor CRT 17" w rozdzielczości 1024x760px

Cytuj:
- nie działają przyciski "odpowiedz" i "quote" (swoją drogą skoro ten motyw jest spolszczony to powinno być "cytuj"),
U mnie nie działa także "odpowiedz" Nie wiem czy to nie jest może wina niezgodności tej skórki i naszego phpBB (?)

Cytuj:
- banner: kliknięcie mogłoby przenosić na stronę główną, niepotrzebna jest za to pusta przestrzeń pod nim,

Owszem, pustą przestrzeń zalatwię, jak tylko ją zlokalizuję, a baner... nie jest to może do ustawienia "poza" skórką tj. w konfiguracji forum?

Cytuj:
- trochę słabo widoczne są białe napisy na żółtym tle - dotyczy to w szczególności menu na górze strony.
A motyw oczywiście ładny.

Pomału z tym dłubię :P A motyw się jeszcze zmieni - większą część zieleni zmienię na żółty(niefajnie wyglądają te zielenie na moim CRT) i będzie ładniejszy 8)

Podsumowując:
tutaj jest "trochę więcej" zabawy, niż tylko zmiana grafiki; szczegolnie dużo jest dłubania w plikach konfiguracyjjnych, gdzie mam często problem ze zlokalizowaniem dannych części. Nie jestem programistą ani informatylkiem, a grafiką zajmuję się amatorsko, więc proszę o wyrozumiałość :wink:
gsapijaszko: mam pprośbę o zgranie i przesłanie mi zainstalowanych styli prosilver i subsilver ponieważ chcę je porównać(a dzialają dobrze) i będę mial punkt odniesienia do dalszego tworzenia.

Pozdrawiam,
Jakub

PostNapisane: wtorek, 8 czerwca 2010, 11:33 
Site Admin
Site Admin

Veteran5 napisał(a):
gsapijaszko: mam pprośbę o zgranie i przesłanie mi zainstalowanych styli prosilver i subsilver ponieważ chcę je porównać(a dzialają dobrze) i będę mial punkt odniesienia do dalszego tworzenia.

Proszę bardzo: http://www.winogrona.org/styles.zip. Pamiętaj jednak, że są one zmienione tak, aby uwzględniać pewne rozszerzenia zainstalowane dla forum.

G.

PostNapisane: wtorek, 8 czerwca 2010, 21:16 
Kiper
Kiper

Ostatnio jak grzebałem gdzieś w sieci, to znalazłem poradę, że do phpBB SEO najlepiej przerabiać pro/subsilver niż męczyć się z innymi skórkami. Może się przyda...

PostNapisane: środa, 9 czerwca 2010, 10:03 
Site Admin
Site Admin

shron napisał(a):
Ostatnio jak grzebałem gdzieś w sieci, to znalazłem poradę, że do phpBB SEO najlepiej przerabiać pro/subsilver niż męczyć się z innymi skórkami. Może się przyda...

No, i dokładnie te dwa są zmienione. Zwracałem uwagę Jakuba na fakt, żeby za bardzo się na nich nie wzorował, jeśli chce wzorca, to lepiej aby ściągnął sobie i patrzył na oryginalne phpBB.

G.

PostNapisane: środa, 9 czerwca 2010, 14:29 
Kiper
Kiper

gsapijaszko napisał(a):
shron napisał(a):

No, i dokładnie te dwa są zmienione. Zwracałem uwagę Jakuba na fakt, żeby za bardzo się na nich nie wzorował, jeśli chce wzorca, to lepiej aby ściągnął sobie i patrzył na oryginalne phpBB.

G.

Czyli mówisz, że lepiej ściągnąć sobie do modyfikacji oryginalne style, a nie te co podałeś?
Jeśli tak to proszę o namiar na jakieś dobre źródło.

Wybaczcie, ale nie mam głowy się teraz tym zajmować(jeszcze dziś, lub jutro wstawię na chomika trochę uaktualnioną wersję) ale to z powodu sesji... nie żebym się opierdzielał :P

Jak pozdaję to co mam zdać, to wezmę się porządnie do roboty, robiąc wszystko od nowa(przerobię prosilver/subsilver) a nie będę się bawił w kolejne modyfikacje, które nie bedą chciały działać :idea:

Pozdrawiam

PostNapisane: wtorek, 6 lipca 2010, 19:07 
Kiper
Kiper

nie wiem może ta propozycja już padła , w takim razie będzie nie aktualne, ale może jakiś temat przypięty wysoko pt. kupię sprzedam wydzierżawię....widzę że jest już trochę tego w różnych miejscach.

PostNapisane: poniedziałek, 12 lipca 2010, 21:15 
Kiper
Kiper

Veteran5 napisał(a):
...Jak pozdaję to co mam zdać, to wezmę się porządnie do roboty, robiąc wszystko od nowa(przerobię prosilver/subsilver) a nie będę się bawił w kolejne modyfikacje, które nie bedą chciały działać :idea:

Tak więc podziałałem trochę i chciałem zakomunikować, że przeróbkę SpringTime'a niniejszym PORZUCAM.

Oczywiście na korzyść utworzenia skórki od podstaw - obecnie wystawiłem na chomiku zmodyfikowany subsilver2. Można włączyć go do testów.

Roboty jeszcze przede mną dużo, tym bardziej, że jest to żmudna dłubanina - praktycznie całą grafikę robię od podstaw.

Pozdrawiam,
Jakub

PostNapisane: środa, 21 lipca 2010, 18:35 
Kiper
Kiper

Prace pomału się toczą.
Grzegorzu, czy mogę jeszcze Cię prosić o udostępnienie mi zestawu emotikon? Czy może lepiej poszukać jakichś na internecie i je wgrasz?

Pozdrawiam,
Jakub

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1