Teraz jest wtorek, 6 maja 2025, 14:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2007, 22:16 
Ekspert
Ekspert

Zbyszku forma dyskusji jest niestety nieakceptowalna. Janusz dostał ją w całości myślę, że się wypowie. Jak Ci napisałem na PW żebyś swój poprzedni post poprawił nie zareagowałeś. Na początku ocenzurowałem Ci Twoją wypowiedź i nie z powodów merytorycznych, ale z powodu dobrego smaku obyczajowego. Zwróć uwagę, że Maciek cokolwiek pisze, pisze bez chęci obrażania innych. Z Twoich wypowiedzi niestety płynie inne spostrzeżenie :evil: I na to zareagowałem i będę reagował póki mi Janusz udzielił jakichś pełnomocnictw.
Cenię wszystkich ludzi i uważam, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie i być wysłuchany, a jak się myli, lub jak się ma inne zdanie, to można mu zawsze to powiedzieć, ale w sposób kulturalny.

Myślę że przemyślisz swoje wypowiedzi na forum, a jeśli coś masz do Maćka to powiedz mu to na PW. Myślę, że wtedy Twój image będzie lepiej wyglądał :roll:

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2007, 22:19 
Ekspert
Ekspert

[quote="Zbyszek1B"]Ocenzurowałem: Pierwsza część postu była mało przyzwoita to ją wyciąłem

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2007, 22:28 
Ekspert
Ekspert

[quote="heavy"][quote="Zbyszek1B"]Ocenzurowałem: Pierwsza część postu była mało przyzwoita to ją wyciąłem

I całkiem Heniu niepotrzebnie. Czasem bez pewnych słów nie można się odnieść do opinii niektórych ignorantów.

Popieram cię Zbyszek1B w całej rozciągłości.
Towarzystwo wzajemnej adoracji na forum trzyma się mocno i nie daj boże wytknąć im brak wiedzy lub udowodnić, że się mylą.
Wtedy albo grożą, że cię wywalą albo wycinają część wypowiedzi!!!
Jak to powiedział klasyk...........cieniasy!!!

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 grudnia 2007, 23:21 
Kiper
Kiper

[quote="Heniek"] Jak Ci napisałem na PW żebyś swój poprzedni post poprawił nie zareagowałeś. Heniek

Zareagowałem natychmiast jak to tylko przeczytałem.
Sprawdź godzinę mojego editu.
A co do reszty
[quote="Heniek"]
Zwróć uwagę, że Maciek cokolwiek pisze, pisze bez chęci obrażania innych.
Mam inne zdanie na ten temat.Zrobił to już kilka razy pisząc odpowiedzi na moje posty.
Ale nikt mu tego jakoś nie wyciął.
No cóż "święte krowy" zdarzają się i tu.
Ale odnośnik linka na który się powołuję mogłeś zostawić.
Bo bez tego to i ta część mojej wypowiedzi która została nie bardzo jest zrozumiała
pozdrawiam
Zbyszek
PS
Ja tu nie rządzę (na szczęście)
Ja tu tylko sprzątam

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 12:23 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
[quote="Zbyszek1B"] Fakty: Łukasz chce posadzić...
Tiaaaa. Fakty: Ty masz swoje zdanie i ja mam swoje zdanie. Zdania mamy odmienne, co da się łatwo zauważyć. Tyle, że ja piszę o krzakach i winie, a Ty o mnie. I to do tego insynuując jakieś dziwne rzeczy o "narcyzmie", "świętych krowach", "namolnym i upierdliwym" czy "agitacji".

[Edit] Jako były naukowiec, a aktualny handlowiec mam silne przyzwyczajenie do obrony swoich poglądów, szczególnie tych, do których mam głębokie przekonanie. Przyzwyczajony jestem również do ostrej nawet dyskusji. Ale do wyzwisk w jej trakcie - nie bardzo.

A już zupełnie nie rozumiem, dlaczego niby miałbym nie pisać na temat, na który mam ochotę pisać i sądzę, że mam co. Bo Tobie, Zbysiu się to nie podoba?

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 12:56 
Ekspert
Ekspert

Mam propozycję dla moderatorów tego forum. Uważam, że Maciej i Zbyszek powinni sobie trochę odpocząć. Powiedzmy na jakiś tydzień. Wtedy wszyscy odpoczniemy, a warto, bo święta za pasem.

pzdr
Daniel

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 16:00 
Ekspert
Ekspert

[quote="DW"]Mam propozycję dla moderatorów tego forum. Uważam, że Maciej i Zbyszek powinni sobie trochę odpocząć

A może dość ręcznego sterowania i cenzury.
Jak będą mieli chęć na odpoczynek to sami zdecydują.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 16:23 
Kiper
Kiper

ale samemu Ci przeszkadza jak na watku Acolon jeżdżą po sobie zamiast pisać na temat.
Popieram Danielu - parę dni przemyślenia dla kolegów - albo wątek w jakimś miejscu forum pt. : "ostra wymiana poglądów" - wrażliwym -Dziekujemy.
?

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 16:29 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Złóżcie, koledzy, jeszcze kilka propozycji Adminom forum. Albo dajcie im możliwość samodzielnego myślenia i oceny sytuacji. Jakoś "oby trzej" wyglądają mi na dorosłych i samodzielnych.
Ciekaw jestem, DW czy Siting_Bull, jakbyście zareagowali, jakby ktoś zarzucił Wam jakieś machinacje, agitacje, święte krowy itp.
Przy różnicy poglądów spierać się należy - to zdrowe i zupełnie normalne. Tyle, że dyskutować należy na temat i merytorycznie, a nie o osobach, które te poglądy głoszą.

PS. Na Winnicach Polskich pojawił się nowy artykuł dr Janusza Mazurka - Szkodliwość i zwalczanie szarej pleśni (Botrytis Cinerea Pers.) na winorośli. Ciekawe, czy też agitacyjny i stronniczy :roll:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 16:37 
Kiper
Kiper

widzisz - akurat Twój punkt widzenia - kiedys spokojnie wyłuszczony - a dotyczący doboru odmian całkowicie zrozumiałem przyjąłem i przetrawiłem i zaadoptowałem do swoich warunków i gustów - problem odpowiedzi na atakujące Cię wątki też rozumiem - natomiast bezczynności adminów nie rozumiem - dlatego poparłem pomysł Daniela.
Pozdrawiam.
Leszek

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 17:07 
mistrz
mistrz

Sumując całą napiętą sytuację dochodze do wniosku, że okres świąteczny powinien to uspokoić. W ostatnim czasie zajrzało tu kilku "nowych" , ale zostali skutecznie przegonieni z tego forum, a ci co naprawdę mieli by coś do powiedzenia - to jakby się przyczaili i nie chcą się do tego mieszać.
Wszystkim życzę Spokojnych Świąt. :)

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 21:02 
Ekspert
Ekspert

PAX PAX PAX
Concordia domi, foris pax.

Kochani idą święta, myślę że w dyskusji około merytorycznej, powiedziano już wszystko. Teraz czas na spokojne spotkanie przy kieliszku soku winogronowego.
Wygaście namiętności w dyskusji co kto komu wisi i za co. Nie chcę ciąć postów bo tego nie lubię, a jestem "zastępczym" modem i czasowo ostatnio bardzo niedostępnym. Czasami tylko wracam po 1-2 dniach nieobecności, a tu takie JAJA :evil: to i mnie ponosi :cry:

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 grudnia 2007, 19:39 
Ekspert
Ekspert

[quote="sitting_bull"](...) - natomiast bezczynności adminów nie rozumiem - (...)
Leszek

Za młody jeszcze jesteś, aby rozumieć :lol:
Adminów mi się nie czepiaj, bo jestem z nimi od początku i jakoś nigdy nie pszyszło mi do głowy to co tobie (bezczynność - dobre sobie :evil: )

Pozdrawiam - Grzesiek

PostNapisane: piątek, 20 września 2019, 19:47 
nowicjusz
nowicjusz

Archeologia stosowana :)

Co zrobić jeśli mam na oku ponad 2ha ziemi rolnej w dobrej cenie, woj. dolnośląskie ale leży to coś na 550 mnp?
Warto się pchać w to czy szukać czegoś innego?

Tomek

PostNapisane: sobota, 21 września 2019, 05:34 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Oldrzyszowice, pow. Brzeg, w widłach Odry i Nysy Kłodzkiej, Nizina Śląska
Kolego, napisz, gdzie będzie ta winnica. Ze względu na podaną przez Ciebie wysokość podejrzewam, że nie jest to ciepłe Przedgórze Sudeckie, gdzie były i są nadal winnice, a rejon już Sudetów. Na Przedgórzu Sudeckim jest wszak jeden najwyższy punkt, czyli Ślęża (718 m) i nieco niższa od niej Radunia, a w Masywie Ślęży powstaje ostatnio dość dużo winnic z Rieslingiem, czy Merlot nawet, ale z pewnością nie są one wyżej niż 400 m.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1