kapitan napisał(a):
Ile metrów kw tej szkółki będzie? Jak niewiele to proponuję mieć w pogotowiu kilka metalowych puszek (dobre są po karmie dla psów). Puszki wypełniamy (ustawiając pionowo) szczelnie, drobno porąbanymi drewienkami o długości do 3/4 wysokości puszki, drewienka zalewamy olejem napędowym lub opałowym ( trochę taniej), podpałka na górę i zapalasz. Taki kaganek w zależności od wielkości pali się 3-5 godzin. Myślę, że na ewentualny majowy przymrozek dla małej szkółki będzie to wystarczająca ochrona. Ja już wysadziłem na czarną folię. W ciągu dnia temperatura pod folia przekracza 20 st.
Metrów nie wiele tyle co 4 redlinki pod ziemniaki 4m długości tylko w ciut szerszym rozstawie.
Problem jest w tym że będę na działce dopiero w niedzielę za tydzień.
Ale z drugiej strony już po problemie wysadziłem kończyłem jak już ciemno się robiło.
A w tej chwili zakończyłem sadzenie najcenniejszych (tu w większości był tylko kalus) do doniczek litrowych.
Jest ich około 40 i spróbuję je jeszcze z tydzień podgrzać na kablu. A potem zobaczymy,gdyby tunel już stał to bym się nie oglądał,a tak mam plan wprowadzić się na nowe na Boże Ciało,ale z tego co widzę plan wybiegający w przyszłość za daleko to jest bezplan,jak domino wszystko się wali

Jeszcze fotka bo właśnie skończyłem,niech się dogrzewają.
Nie no nie wierzę mam 3stopnie tylko, na winniczce przed chwilą zobaczyłem na term.powieszonym ma drucie(+-1m.)
Ale jaja ,hmm przemilczę to, do jurta być może słońce pokaże swoją moc ma sztobrach i ich pąkach.