Zodiak napisał(a):
Sztobrów około 100, wiec zrobię wał. Dzięki
Mirek jak nie chce ci się szpadlem machać powiedz szwagrowi czy sąsiadowi niech ci przejedzie redłem(takim od ziemniaków) ze dwa razy w tym samym miejscu. Na około 5 m. będziesz miał dwie redliny na 100 sztobrów zostanie tylko folję położyć.
Piotrze to był chyba angielski film,ale wystarczy odszukać wertują poprzedni temat o ukorzenianiu.
-- niedziela, 12 kwietnia 2015, 22:37 --
uprawa/ukorzenianie-2014-t8843-15.htmlPost Krzysztofa (donald1209)
Czy o tym Piotrze mówiłeś?
-- poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 00:42 --
McGr3gor napisał(a):
Właśnie jestem po wysadzeniu sztobrów do doniczek. I mam mieszane uczucia. Trochę się niepokoiłem bo po 4 tygodniach w ukorzeniarce sztobry siedziały cicho nie zdradzając oznak życia ... poza Aladdinem który wybił z czego tylko mógł w tym także z pąków zapasowych tak że musiałem mu poobrywać szparagi. Byłem przekonany że pod perlitem jest równie fajnie a tu tymczasem zaskoczenie. 9 pozostałych odmian które nawet nie rozwełniły pąków miało ładne korzonki a Aladdin lipa i słabo to widzę.

To co zielone to 6 sztobrów Aladdina. Reszta śpi.

A tak wyglądała reszta po wyjęciu.
Mam pytanko.
Po niespełna 3 tygodniach na np. Arkadji,NN, i kilku innych miałem podobne wyniki,natomiast gałachd i j.n.nic jakiś tam zaczątek dopiero.
Jak wam się Gałachad ukorzenia? Dodam że patyczki marniutkie max 4/5mm. grubości i zapewnienia kolegi że zdrewniałe.