misiek52 napisał(a):
jano napisał(a):
Podziwiam solidność takiej konstrukcji,ale dobrze wiesz że każdy woli to co lubi i czasem nie ważna kalkulacja i żywotność rusztowania, ale filozofia i mentalność użytkownika,czyli indywidualne cechy.
Ps. Podziwiam twego psa,mam słabość do tej rasy, wiem ile życia i ciepła wnosi do ogrodu

.
ale filozofia i mentalność użytkownika,czyli indywidualne cechy.Czy autor może rozwinąć ten podkreślony fragment w stosunku do tematu?
Moja wypowiedz ma bardzo ścisły związek z tytułem wątku (oprócz Ps. dotyczące twojego psa).
Wątek dotyczy ściśle określonego tematu a więc słupków do budowy rusztowania z dębu ewentualnie z akacji. Dyskurs dotyczy jedynie kalkulacji i porównań w zestawieniu tych dwóch materiałów.
To właśnie twój post wybiegł poza temat wątku i podałeś swoją propozycję stosowania innego rozwiązania jak już wcześniej to robiłeś w innych miejscach na forum.Nie rozumiem jednak twojej irytacji na moje określenia dotyczące filozofii i mentalności osoby która wybiera konstrukcje z drewna albo z metalu.Tak to już jest w naszej specyfice działania i naszej psychice,że ktoś coś lubi i czuje do takiego wyboru przekonanie i jest z tego zadowolony a inny ma przekonanie do innego wyboru.
Takie twierdzenie nie powoduje jakościowania człowieka i segregowanie według poglądów i kategorii,jeżeli ktoś tak rozumuje wybór innych rozwiązań i czuje się urażony to warto mieć zdolność zawrócenia danej sytuacji ....sorry jeżeli poczułeś się urażony.