Witam,
Chciałem posadzić na działce ok 7 sadzonek winogron deserowych/deserowo-winnych w (odstęp między sadzonkami ok 1m) Chciałbym kupić dla tych sadzonek rusztowanie. Z uwagi na brak miejsca sadzonki raczej nie będą sadzone w jednej linii w jednym rzędzie a raczej np po 3 / 4 w 2 miejscach.Chcę zakupić słupki akacjowe 250x8/11 cylindryczne do tego drut ew. naciągi i kotwy jeśli konieczne.
Mam w związku z tym pytania
1) Jaki jest optymalny rozstaw pomiędzy takimi słupkami w przypadku rusztowania składającego się z 2 słupków o wysokości 2,5m (oczywiście nad ziemia będzie ok 1,8m max 2 m) by konstrukcja była stabilna? Tu na rysunku jest 5m czy to będzie dobry rozstaw w moim przypadku?

2) Czy w przypadku rusztowania składającego się z 2 słupków o wysokości 2,5m i rozstawie 5 m wymagany jest naciąg? Czy powinny one być wbite pod kątem na kształt litery "V" czy pionowo?
2) Ile kupić drutu? Czy wystarczą 3 poziomy tak jak jest to na rysunku z linku powyżej? Jaki drut kupić 3mm?. Czy do drutu są dostępne jakieś mocowania czy naciągi?
3) Linka naciąg GPAK 4m/3
Czy przy 4 słupkach (2 rusztowania po 2 słupki) wystarczyłyby 4 takie naciagi ?
Czy ten naciąg można stosować zamiast drutu? 
4) Myślałem by do tego dokupić 4 szt Kotwa stalowa 14x800/140 oc

Nie mam doświadczenia w uprawie winogron więc każda dobra rada mile widziana.
Z góry dziękuję za pomoc.