Witam
http://www.vinograd.alt.ru/film.php
To może być interesująca pozycja zwłaszcza , że dotyczy warunków syberyjskich - przez co tematyka może być uzyteczna i u nas.
Co o tym sądzicie ?
Pisałem przez rosyjskojęzyczną koleżankę z pracy (bo sam nie mam klawiatury z cyrylicą i nigdy nie pisałem po russki na komputerze, choć doskonale język rozumiem) do autorki filmu -
Нашла на вашем веб-сайте информацию о фильме по выращиванию винограда.
Я живу в Польше и хотела спросить можете ли вы выслать СД в Польшу и сколько бы это стоило, я имею ввиду почтовые расходы.
___________________________________________-
Тамара Ященко -
Здравствуйте, Наталья! Да, конечно смогу. Фильм 350 руб. + почтовые расходы (надо узнать, зависит от веса). Для тех, кто живет за границей можно отправлять переводы в Зернобанк (город Бийск). При отправке Вам сообщат код, который Вы сообщите мне. Я приду в банк с паспортом и получу деньги. С уважением Тамара
- Zatem nie widzi problemów, aby wysyłać kasety VHS lub DVD do Polski - nie wiadomo tylko o ile wyższe koszty wysyłki. Trudnością może być spsosób zapłaty przez nią wskazany - przelew na konto bankowe - czy koledzy/koleżanki mający kontakty ze wschodem mają jakieś informacje o kosztach takiej operacji, bo 350 rubli to raptem niecałe 40 PLN więc relatywnie niedrogo za 4,5 godzinny szczegółowy podręcznik filmowy. Tylko czy koszt przelewu nie wyniesie drugie tyle , albo i więcej ?
Kamil