Dzięki wszystkim za komentarze.
Korzeni tam niewiele. Wczoraj przesadziłem jeszcze raz. Dałem nową ziemię z 31% piasku. Nie ubijałem jej zbyt mocno. Doniczka produkcyjna (tak się chyba nazywa) z dużymi dziurami na dnie. Keramzyt jako drenaż.
Przygiąłem korzenie lekko do dołu sadząc - czytałem tu na forum, że korzenie powinny iść w dół.
Stoi na balkonie od południa-zachodu czyli ma bardzo ciepło. Będę podlewał co 2 dzień. Inne winogrona podlewam w upale codziennie wieczorem i rosną jak szalone.
Cytuj:
System korzeniowy wyrwany z gleby w okresie pełnej wegetacji traci całkowicie kontakt z gleba poprzez korzenie włośnikowe. Zanim nastąpi ich odbudowa roślina nie ma wystarczającego zaopatrzenia w składniki pokarmowe i wodę z gleby.
A to dlatego zawsze przesadza się z bryłą korzeniową? Dobrze wiedzieć.

Cytuj:
Przed przesadzeniem trzeba było latorośl radykalnie przyciąć, nawet do jednego liścia i dopiero przesadzać.
Nie miałem co przycinać. Były tylko dwa listki, które odpadły po przyschnięciu.
Cytuj:
Co do Twojej, to sprawdź ewentualnie korzenie. Pogoda była dotychczas dość himeryczna, może nadgniły?
Jak się to sprawdza? Inne winorośle podlewam często - im gorętsze dni tym częściej. Czy to znaczy, że podlewanie powinno iść w parze z temperaturą?
A tak wygląda roślinka.