Tu jest jakaś DTR do tego sterownika
https://nts.tanake.com.pl/uploads/images/NTS/Do%20pobrania/Instr_ster_GALCON_7101BT_SN.pdfCzy o niego chodzi ? Bo jeśli tak to jest to kompakt sterownik z wbudowanym zaworem bez możliwości podłączenia zdalnego czujnika wyzwalającego system nawadniający tylko blokującego system nawadniający a możliwe jest wyzwolenie ręczne poprzez jakiś przycisk.
Hmm w instrukcji pisze też że: "wyposażony jest w zawór elektromagnetyczny 1” 9 VDC" więc wygląda że zasilanie elektrozaworu jest z tej bateryjki ???
Nie wiem jak się to sprawdza w zimie i ile taka bateryjka wytrzyma ale patrząc po gabarytach to nie ma dużej pojemności a cewka elektrozaworu pewnie nie ma dużego poboru prądu ale podczas zraszania musi być wysterowana. Osobiście spałbym spokojniej jakby to było zasilane na stałe z sieci. Chyba że działa to jakoś inaczej.
Co miałby w takim razie robić dodatkowy regulator ? Dawałby tylko styk do sterownika który traktowałby to jako wyzwolenie zaworu ? Z DTR nie wynika że jest to możliwe. O czujnikach pisze tylko że można podłączyć czujniki które: "Czujniki kontaktowe
zapobiegają uruchomieniu systemu nawadniającego w przypadku wystąpienia określonych warunków" a nie
wyzwalają system nawadniający.
Może są jakieś opcje programowe czy sprzętowe ale z tej DTR to nie wynika. Ja bym dopytał sprzedawcę jak to działa bo narazie mi się to w całość nie spina