Czyli wiadomo, że nic nie wiadomo.
Ja kupiłem dwie butelki i właśnie dziś aplikuję krzaczkom to cudo. Wygnał mnie tylko do domu mały deszczyk i zaraz idę dalej szczepić korzonki
Być może jest to tylko chłyt marketingowy, ale postanowiłem zaryzykować. Moja ziemia kwalifikuje się teoretycznie do tego zabiegu, jest sucha i jałowa a krzewy rosną mizernie mimo nawożenia organicznego, mineralnego, wapnowania itp.
Jak ktoś planuje zakup to polecam to
http://www.sadowniczy.pl/product-pol-86 ... rosli.html jest tanio i w dodatku jest promocja na wysyłkę kurierem GRATIS przy zakupach min 50,- Wychodzi taniej niż na Allegro!
Żeby móc dostrzec ewentualne efekty zaszczepiłem cały rządek Piesni co drugi krzak i dam znać jak coś będzie widać.
Zastanawiam czy taka grzybnia może się samoistnie rozprzestrzeniać, gdyż zaszczepienie kilkuset krzewów nie jest tanie.
Przestrzegam przed fałszywkami na Allegro i nie tylko, nawet dostępna w "ogrodniczych" mikoryza Biopon nie zawiera ponoć grzybni która może rozwinąć się na korzeniach winorośli, a już mikoryzy uniwersalne, w proszku, granulkach to czyste oszustwo! Sporo o tym czytałem zanim skusiłem się na zakup. Jedynie w szczepionce Mykoflor stwierdzono żywą, zdolną do rozwoju grzybnię. Jeszcze szczepionki firmowane logo "Zielony dom" posiadają prawdziwą grzybnię, ale tylko dlatego, że producentem "surowca" jest firma Mykoflor.
Nie jestem pracownikiem firmy Mykoflor, ani nie czerpię z tego tytułu żadnych korzyści. Przestrzegam jedynie przed naciągaczami, podróbkami których jest mnóstwo na Allegro i nie tylko!