DariuszNS napisał(a):
Ad6 Ja tnę luty/marzec po ostatnich silnych mrozach
Wrzuć fotkę/rysunek tej ściany to łatwiej Ci forumowicze coś doradzą względem formy prowadzenia krzewów.
fotka juz jest

raz w roku tylko tniesz, i to w zupelności wystarczy? wiem że niektórzy latają jesień wiosna i jeszcze w miedzy czasie cos tam skubią, wycinaja pasierby itp:)
-- środa, 29 marca 2017, 14:10 --
Z wymienionych odmian mam Nero i jestem zadowolony, choć nie lubi mojej gleby i trochę łapał MP (do opanowania). Owoce smaczne, odmiana wczesna, u mnie jako deserówka.[/quote]
dzieki za odpowiedz. W jakim okresie podcinasz Nero? jesień wiosna? co do odległości od muru to powiem szczerze że myslałam 0.5m starczy góra metr, w tej odległości znajdował by sie pień a roślina pieła by się po drucie bliżej muru z mniejszą juz odległościa od muru powiedzmy 20 cm, żeby jako takie powietrze sie tam dostawalo. myslisz żę tym sposobem szkoda mojej roboty? nie bardzo chcę stawiać szpaler zbyt daleko od muru. Myślalam że mur bedzie główna podporą rośliny, ale teraz już niewiem
-- środa, 29 marca 2017, 14:11 --
ostrowin napisał(a):
Z wymienionych odmian mam Nero i jestem zadowolony, choć nie lubi mojej gleby i trochę łapał MP (do opanowania). Owoce smaczne, odmiana wczesna, u mnie jako deserówka.
dzieki za odpowiedz. W jakim okresie podcinasz Nero? jesień wiosna? co do odległości od muru to powiem szczerze że myslałam 0.5m starczy góra metr, w tej odległości znajdował by sie pień a roślina pieła by się po drucie bliżej muru z mniejszą juz odległościa od muru powiedzmy 20 cm, żeby jako takie powietrze sie tam dostawalo. myslisz żę tym sposobem szkoda mojej roboty? nie bardzo chcę stawiać szpaler zbyt daleko od muru. Myślalam że mur bedzie główna podporą rośliny, ale teraz już niewiem