Teraz jest piątek, 25 kwietnia 2025, 23:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 485 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2011, 01:24 
czeladnik
czeladnik

Dziękuje za wskazówki, choć pani Emerytka nie jest moim wrogiem, bez przesady, na wroga to u mnie trzeba sobie zasłużyć, to jednak skorzystam z możliwości, myślę , że nie będzie nietaktem, ze względu na dzień tygodnia, jak wkleję link adresowany do wyżej wymienionej pani http://www.youtube.com/watch?v=ChvLzcUGkeY

PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2011, 09:55 
mistrz
mistrz

Co wy tu wypisujecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pamięta ktoś jeszcze temat wątku?????????
Ktoś kto tu wejdzie z zamiarem uzyskania odpowiedzi na zadane pytanie i co przeczyta-pierdoły!!!!!!!!!

PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2011, 10:02 
Ekspert
Ekspert

To jest poważna dyskusja kto jest czopkiem a kto nie! :lol:

PostNapisane: czwartek, 26 kwietnia 2012, 10:43 
Kiper
Kiper

Zdzichola! Bardzo konkretny facet o ogromnej wiedzy. Sadzonki dobrej jakości, w dobrej cenie i bardzo dobry kontakt.

Ostatnio edytowano czwartek, 26 kwietnia 2012, 14:16 przez SilwMaliniarz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 26 kwietnia 2012, 11:14 
mistrz
mistrz

W tym roku zdecydowanie mogę polecić e-sadzonka.
Świetny kontakt, informacje o dostawie na bieżąco. Sadzonki naprawdę ładne (bez wyjątku - 10 różnych odmian), i świetnie zabezpieczone podczas transportu. Jeżeli coś sie nie uda w uprawie to tylko z mojej winy...

PostNapisane: czwartek, 26 kwietnia 2012, 15:31 
przedszkolak
przedszkolak

A ja w tym roku nie polecam e-sadzonka. Trzeciego lutego wysłałem zamówienie, na przerobowe i deserowe (z deserowych kierując się dostępnością w zeszłym roku), czwartego kwietnia wysłałem ponownie mejla (po ukazaniu się oferty na deserowe) zwiększające zamówienie. Później rozmawiałem telefonicznie w tej sprawie. Tego samego dnia miała przyjść odpowiedź na moje zamówienia. Do tej pory cisza.
Jak e-sadzonka mnie olała, tak i ją oleję.
Zamawiałem w tym sadzonki jeszcze z Austrovin. Roesler 10 szt.. Odpowiedź na zamówienie jeszcze tego samego dnia. Informacja o terminie do dostawy sadzonek do Austrovin z wyprzedzeniem. I to na razie prawie koniec pozytywów. Na zapytanie kiedy dotrą sadzonki brak odpowiedzi (sadzonki dzisiaj dotarły). Sadzonki wyglądają dobrze, nawet bardzo dobrze (ale nie najważniejszy jest wygląd, ważne jak będą startować). Jest jeden problem - zamawiałem na 5BB, dostałem na SO4.

PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 13:04 
Kiper
Kiper

Mnie też olali w e-sadzonce :) Za mało pewnie chciałem zamówić :) Trudno się mówi, szukam teraz na gwałt innych źródeł. Kilka zamówiłem w Zawisza a resztę planuje w Lanckorona, zobaczymy co to będzie.

PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 20:47 
Kiper
Kiper

Na moje zamówienie też nie odpowiedzieli. Widocznie 18 sadzonek to za mało. Więcej raczej do nich nie napiszę.

PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 21:08 
przedszkolak
przedszkolak

Nie to że bym się chwalił , ale mi przyszły 40 sadzonek , tylko że upominałem się , ale był jeden problemem , meila dostałem że paczka wysłana około 1 dzień idzie na 3 dzień zadzwoniłem do firmy kurierskiej podałem numer paczki , a tu że już dostarczona ;/zadzwoniłem do e-sadzonka i Pan powiedział ze zdarzają się takie sytuacje , a moja paczka jest jeszcze na magazynie , w przyszłym roku też będę chciał kupić tylko że 10 sztuk i chyba już nie w tej widzę ze jest parę firm jeszcze i jedną z tych firm wybiorę .

Pozdrawiam Krzysztof.

PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 22:01 
Ekspert
Ekspert

Janusz1 napisał(a):
A ja w tym roku nie polecam e-sadzonka. Trzeciego lutego wysłałem zamówienie, na przerobowe i deserowe (z deserowych kierując się dostępnością w zeszłym roku), czwartego kwietnia wysłałem ponownie mejla (po ukazaniu się oferty na deserowe) zwiększające zamówienie. Później rozmawiałem telefonicznie w tej sprawie. Tego samego dnia miała przyjść odpowiedź na moje zamówienia. Do tej pory cisza.
Jak e-sadzonka mnie olała, tak i ją oleję.
Zamawiałem w tym sadzonki jeszcze z Austrovin. Roesler 10 szt.. Odpowiedź na zamówienie jeszcze tego samego dnia. Informacja o terminie do dostawy sadzonek do Austrovin z wyprzedzeniem. I to na razie prawie koniec pozytywów. Na zapytanie kiedy dotrą sadzonki brak odpowiedzi (sadzonki dzisiaj dotarły). Sadzonki wyglądają dobrze, nawet bardzo dobrze (ale nie najważniejszy jest wygląd, ważne jak będą startować). Jest jeden problem - zamawiałem na 5BB, dostałem na SO4.

No a ja odwrotnie, swoje Roeslerki dostałem na 5BB zamiast S04, ale czy to takie ważne. Zawsze można pójść na plac z towarami ogrodniczymi i tam sobie powybierać...między Chrupką a lisią deserówką. Jak szaleć to szaleć.
Trzeba wiedzieć że teraz jest szczyt sezonu na sadzonki i nie można oczekiwać natychmiastowych odpowiedzi, czy to e-sadzonka, czy Austrovin. Najlepiej zamawiać zawczasu i się nie obrażać za łatwo. Jeszcze dziesięć lat temu nie było takiego dostępu jak dziś mamy. Nauczmy się doceniać czyjeś starania, nawet jeśli są małe uchybienia.
Zacznę od siebie: z obu wymienionych firm dostałem piękne grube z miotłami korzeni, zakończyłem właśnie sadzenie i jestem zadowolony mimo że dłonie mam szorstkie tak, że mógłbym nimi ścierać kartofle :lol:
pozdrawiam
Robert

PostNapisane: poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 22:50 
Kiper
Kiper

poszukiwacz napisał(a):
Trzeba wiedzieć że teraz jest szczyt sezonu na sadzonki i nie można oczekiwać natychmiastowych odpowiedzi, czy to e-sadzonka, czy Austrovin. Najlepiej zamawiać zawczasu i się nie obrażać za łatwo. Jeszcze dziesięć lat temu nie było takiego dostępu jak dziś mamy. Nauczmy się doceniać czyjeś starania, nawet jeśli są małe uchybienia.

Ale w 4 tygodnie mogliby chociaż napisać, że detalistów nie obsługują, albo umieścić taki zapis na stronie. Dobrze powiedziałeś, że mamy większy dostęp i przez to można wybrać kogoś innego(na szczęście).

PostNapisane: wtorek, 1 maja 2012, 00:32 
nowicjusz
nowicjusz

Ten wątek powinien zostać zamknięty jeszcze przed otwarciem lub na samym wstępie powinno widnieć ostrzeżenie:
"Wchodzisz na własne ryzyko - nie odpowiadamy za wyrządzone szkody".
Bez przerwy wałkujecie tu tych samych sprzedawców sadzonek którzy tak już obrośli w piórka że mają was tam gdzie słońce nie dochodzi.

PostNapisane: wtorek, 1 maja 2012, 06:06 
Ekspert
Ekspert

labruska napisał(a):
Bez przerwy wałkujecie tu tych samych sprzedawców sadzonek którzy tak już obrośli w piórka że mają was tam gdzie słońce nie dochodzi.

Praca sezonowa ma to do siebie, że w jeden miesiąc trzeba zarobić na cały rok, więc może być tak, że nie mają teraz czasu by się po tym miejscu podrapać :wink:
A dlaczego wałkujemy tych samych?
Czy chwalimy, czy krytykujemy, to robimy reklamę, bo wymieniamy nazwę firmy, i dlatego silni się wzmacniają, a słabsi zanikają.

PostNapisane: wtorek, 1 maja 2012, 19:47 
nowicjusz
nowicjusz

Ja jak część kolegów polecam e-sadzonka . Kupiłem 25 Regentów i do tego otrzymałem gratis (2x deserowe). Sadzonki ładne , po tygodniu już wystartowały.

PostNapisane: wtorek, 1 maja 2012, 20:38 
nowicjusz
nowicjusz

Witam, zamawiałem 14 szt. w e-sadzonce i zero problemu.Ja polecam tą firmę .Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 485 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1