Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 20:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 485 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 19 lutego 2010, 10:15 
Kiper
Kiper

Kupowałem w e-sadzonce i u RM (u BM jeszcze nie kupowałem). Z obu firm sadzonki są ok, ale moim zdaniem lepszą jakość ma e-sadzonka - % przyjęć też zdaje się to potwierdzać. Dodatkowo e-sadzonka moim zdaniem ma lepszy wybór jeżeli chodzi o odmiany przerobowe i kombinacje podkładkowe.
Heavy: nic nie stoi na przeszkodzie byś Ty uruchomił sprzedaż sadzonek z za granicy. Dorzucisz po 0,05 euro i wszyscy będą Ciebie polecać :mrgreen: Pomijam już, że oburzasz się jak kawałek strony jest po angielsku a innych odsyłasz do zachodnich szkółek (właściwie nie do szkółek, tylko do google), gdzie polskiego języka nie znają.

PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 21:53 
Ekspert
Ekspert

shron napisał(a):
Kupowałem w e-sadzonce i u RM (u BM jeszcze nie kupowałem). Z obu firm sadzonki są ok, ale moim zdaniem lepszą jakość ma e-sadzonka - % przyjęć też zdaje się to potwierdzać. Dodatkowo e-sadzonka moim zdaniem ma lepszy wybór jeżeli chodzi o odmiany przerobowe i kombinacje podkładkowe.
Heavy: nic nie stoi na przeszkodzie byś Ty uruchomił sprzedaż sadzonek z za granicy. Dorzucisz po 0,05 euro i wszyscy będą Ciebie polecać :mrgreen: Pomijam już, że oburzasz się jak kawałek strony jest po angielsku a innych odsyłasz do zachodnich szkółek (właściwie nie do szkółek, tylko do google), gdzie polskiego języka nie znają.

Mogłeś sobie darować!!!!!!!
Nie mam zamiaru handlować sadzonkami i nie ODSYŁAM (!!!!!!!!!!!!!!!!!) nikogo do zachodnich szkółek!!!!!!!
A e-sadzonka to przepraszam.... jaka szkółka??????????? Polska??????????

PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 23:10 
Ekspert
Ekspert

heavy napisał(a):
Mogłeś sobie darować!!!!!!!
Nie mam zamiaru handlować sadzonkami i nie ODSYŁAM (!!!!!!!!!!!!!!!!!) nikogo do zachodnich szkółek!!!!!!!
A e-sadzonka to przepraszam.... jaka szkółka??????????? Polska??????????

Waldek szkoda nerwów :lol:
Tyle już TU było na temat kryptoreklamy zamierzonej i nie zamierzonej.
Jak ktoś chce znaleźć sprzedawcę i porównać ceny i asortyment to nie pyta na forum tylko wstawia w google hasła : "Sadzonki winorośli" ; "szkółka winorośli" i wybiera.
A wszystkie szkółki , dystrybutorzy i redystrybutorzy mają wpadki .
Najlepszy dowód "Milla"
I żadne 'achy" "ochy" zachwytu lub nagany ,tu nie pomogą w rodzaju " ja kupiłem i było OK" lub "ja kupiłem i nie było OK"
Każdy widzi co mu proponują.A jak to później rośnie :?: Wszystko jednakowo dobrze :mrgreen:

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 14:12 
Kiper
Kiper

heavy: kiepsko, że wyciąłeś swojego posta. Teraz to wygląda jakbyśmy odpowiadali na Twoją emotikonę.
zbyszekB: czytam fora dyskusyjne, gdzie w branży operuje kilkaset firm, a administratorzy żyją z reklam. Tam również nie jest zabroniona ocena danych firm. Ścigana jest tylko autoreklama (kilka loginów z zerem postów, które zachwalają jedną firmę). Zakaz też jest podawania namiarów na forum (można tylko na pw).

Nie mogę też się zgodzić, że wszystko jednakowo rośnie oraz że "każdy widzi co mu proponują", ale to już temat gdzie mogłaby wystąpić antyreklama, więc wolę go nie rozkręcać.

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 20:30 
nowicjusz
nowicjusz

dargut powiem ci tak.
Po konfrontacji (telefonicznej) z wyżej wymienionym RM . Podaniu regionu z którego pochodzę, oraz listy którą sobie sporządziłem. Dowiedziałem się że 10% wybranych odmian, będzie u mnie sprawiało kłopot i nie warto się męczyć. Za co zaproponował mi inne warte uwagi nowe odmiany o podobnych walorach, które ponoć będą lepiej rosły w mojej strefie.Bardzo miła obsługa, a jakość zobaczymy czekam na zrealizowanie zlecenia. Wcześniejsze moje zakupy typu allegro, targi rolne oraz hipermarket. Zakończyły się tym, że trzy lata stracone i nie posiadam praktycznie winorośli (wymarzały) . Pozdrawiam!!!

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 20:47 
Ekspert
Ekspert

Michale z czystej mojej ciekawości - zdradź jakie to odmiany wybrałeś i które to znajdują się w tych 10% odmian nie sprawiających kłopotu.
Zdradź też jakie to warte uwagi o podobnych walorach dla Twojej lokalizacji zaproponował Ci w/w.
Chyba to nie tajemnica?

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 22:14 
Ekspert
Ekspert

shron napisał(a):
heavy: kiepsko, że wyciąłeś swojego posta....

Przy takim poziomie dyskusji nie miałem wyboru :!: :!: :!:

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 22:22 
Ekspert
Ekspert

Waldku na szczęście w przyszłości taki numer już nie przejdzie.

uwagi/co-jeszcze-do-serwisu-t5794.html

24h i po sprawie.

PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2010, 02:17 
czeladnik
czeladnik

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi,bede szukal dalej ale raczej u naszych szkolkarzy (niech tez cos zarobia).A terza druga sprawa;30 grudnia 2009 dostalem zjebke od OLIMKA za moja ortografie,i nie mam mu tego za zle bo musze uczciwie przyznac ze popelnilem za duzo bledow i mi sie nalezalo. ALE jak latwo zauwazyc nie wszyscy sa tak pilnowani i nie po wszystkich MODERATORZY sobie UZYWAJA. oto przyklad na moim temacie;HEAVY najpierw cos napisal a jak komentarze sie mu nie spodobaly to sobie strone wymazal i ma to w .d.....
a na dodatek w ostatnim swoim poscie obraza wszystkich ktorzy sie tu wypowiadali piszac; PRZY TAKIM POZIOMIE DYSKUSJI NIE MIALEM WYBORU. a moderator co na to?????????? NIC .przeciez EKSPERT EKSPERTOWI nie powie zlego slowa.a cala reszta ludzi to czytajacych i piszacych sie nie liczy.zapisujac sie na to forum myslalem ze EKSPERTEM zostaje sie nie po ilosci postow ,tylko WIEDZY I KULTURZE OSOBISTEJ z ktorej inni forumowicze beda brali przyklad.Na cale szczescie w zyciu realnym,a nie wirtualnym na slowo EKSPERTA trzeba sie wyuczyc i zapracowac.

PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2010, 06:50 
nowicjusz
nowicjusz

Jarek nie pamiętam, to było w listopadzie (same deserowe w tym 3 odmiany na wino) na pewno odradził mi prima w zamian coś ruskiego zaproponował, przy tych na wino też coś mu nie pasowało, jedną odradzał. Jak przyśle to będę wiedział a i ma mi dołączyć opis do każdej odmiany z opisem uprawy (obcopylna lub nie ciąć krótko czy długo itd..).w końcu deszcz pada dosyć mam tego śniegu.

PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2010, 06:56 
nowicjusz
nowicjusz

A walory to głównie smakowe , czy są pestki ,kolor,wielkość owocu itp...wiesz deserowe.

PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2010, 12:01 
Ekspert
Ekspert

dargut napisał(a):
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi,bede szukal dalej ale raczej u naszych szkolkarzy (niech tez cos zarobia).A terza druga sprawa;30 grudnia 2009 dostalem zjebke od OLIMKA za moja ortografie,i nie mam mu tego za zle bo musze uczciwie przyznac ze popelnilem za duzo bledow i mi sie nalezalo. ALE jak latwo zauwazyc nie wszyscy sa tak pilnowani i nie po wszystkich MODERATORZY sobie UZYWAJA. oto przyklad na moim temacie;HEAVY najpierw cos napisal a jak komentarze sie mu nie spodobaly to sobie strone wymazal i ma to w .d.....
a na dodatek w ostatnim swoim poscie obraza wszystkich ktorzy sie tu wypowiadali piszac; PRZY TAKIM POZIOMIE DYSKUSJI NIE MIALEM WYBORU. a moderator co na to?????????? NIC .przeciez EKSPERT EKSPERTOWI nie powie zlego slowa.a cala reszta ludzi to czytajacych i piszacych sie nie liczy.zapisujac sie na to forum myslalem ze EKSPERTEM zostaje sie nie po ilosci postow ,tylko WIEDZY I KULTURZE OSOBISTEJ z ktorej inni forumowicze beda brali przyklad.Na cale szczescie w zyciu realnym,a nie wirtualnym na slowo EKSPERTA trzeba sie wyuczyc i zapracowac.

Troszeczkę kolego źle mnie zrozumiałeś:
1.Post wymazałem dlatego żeby wątek nie zboczył z tematu i abyś uzyskał pełną informację!!
2.Pisząc o poziomie dyskusji odniosłem się jedynie do Shron-a, do którego mam żal, że nie wiedząc czemu mnie zaatakował?????
Pozdrawiam i życzę trafionych zakupów!!!!!

PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2010, 13:33 
Kiper
Kiper

heavy napisał(a):
Troszeczkę kolego źle mnie zrozumiałeś:
1.Post wymazałem dlatego żeby wątek nie zboczył z tematu i abyś uzyskał pełną informację!!
2.Pisząc o poziomie dyskusji odniosłem się jedynie do Shron-a, do którego mam żal, że nie wiedząc czemu mnie zaatakował?????
Pozdrawiam i życzę trafionych zakupów!!!!!

Waldek: gdybyś nie usunął wcześniejszego posta, to by można było przeczytać Twoje oburzenie, że wszyscy chwalę e-sadzonkę jak za granicą w szkółkach jest taniej i lepiej.
Ja tylko zwróciłem Ci uwagę, że obecnie każdy może założyć firmę z dystrybucją sadzonek i działać sprawniej oraz taniej (ale jak na razie e-sadzonka jest od paru lat w czołówce jeżeli chodzi o ceny i profesjonalizm). Z pewnością w tym wypadku ludzie będą też polecali nowe firmy - o ile się wykażą.
Druga sprawa na jaką zwróciłem Tobie uwagę to pewna niekonsekwencja: w temacie wydarzenia/czat-z-bienczykiem-i-historykiem-wina-dorota-lewan-t5710.html
napisałeś:
Cytuj:
star napisał(a):
Wymagane jest logowanie aby wziąć udział w czacie, tak więc proszę założyć sobie konto.

Tylko jak????
Nie każdy zna angielski!!!
Czy nie można by tej procedury przeprowadzić w języku polskim???????????
Może czat też przeprowadzić w języku angielskim.
Czy chodzi o to...czym mniej uczestników tym lepiej????

Jednocześnie kolegę, który zapytał o nasze doświadczenia w zakupie dobrej jakości sadzonek odsyłasz do wyszukiwarki i szkółek na zachodzie (bez konkretnych namiarów i doświadczeń).
Jeżeli w/g Ciebie był to atak na Twoją osobę, to przepraszam, ale przy tych samych kryteriach spora ilość użytkowników powinna się do Ciebie nie odzywać.

PostNapisane: środa, 24 lutego 2010, 09:11 
nowicjusz
nowicjusz

Witam. Proszę o poradę, zamówiłem sadzonki gołokorzenne i mam podać termin przesyłki. Nigdy takich sadzonek nie kupowałem lecz zawsze z doniczkami. Jaki jest optymalny czas posadzenia. Ogród mam na Śląsku niedaleko Gliwic. Józef

PostNapisane: środa, 24 lutego 2010, 09:58 
Kiper
Kiper

j_skurzok napisał(a):
Jaki jest optymalny czas posadzenia. Ogród mam na Śląsku niedaleko Gliwic. Józef

Po 15 maja.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 485 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1