madmarx napisał(a):
Tommy - powiadasz wielki filantrop i mu się należy?
Nie słyszałem o człowieku.
No admini, reklamować filantropa bo mu się należy i basta!
BTW. popatrzyłem na te filantropijne ceny i powiem Ci,
ze będąc w zeszłym roku w Tokaju, mniej płaciłem za 4 osobowy
pokój w którym mieszkały tylko 2 osoby. Standard podobny. W dodatku niefartownie trafiłem
na święto zbioru winorośli, gdy ceny są ciutkę większe niż zazwyczaj bo zjeżdża się
kilka tysięcy osób z całego świata. Oczywiście przeważają miejscowi.
Męczysz...
Pomyśl, gdyby pokoje były w cenie 1zł za dobę ... to z pewnością zjechałaby się ŻULERNIA z całej Polski. Wysokie ceny nie zawsze sugerują że właściciel to zdzierca i liczygrosz. Przyczyną wysokich cen jest dbanie o selekcję klientów. Willa Jagniątków to nie jest obiekt dla Kowalskiego, lepiej gdy nie ma tam nikogo, niż gdyby miały tam siedzieć małolaty i żreć mielonkę z puszek popijając tanim piwem z Biedronki. Moim zdaniem ceny są wręcz śmiesznie niskie, nawet w porównaniu z innymi obiektami dookoła. W Karkonoszach 50-60 zł za osobę to wyjściowa cena, poniżej tej ceny niewiele się znajdzie i raczej w robotniczym standardzie. Należy pamiętać że w Karkonoszach standard przeciętnego nawet pensjonatu jest 3-5 razy wyższy niż w dowolnym innym miejscu polski... Karkonosze to nie Tatry czy Beskidy, tutaj wszystko musi być de lux bo zagraniczni klienci podwyższają poprzeczkę. Willa Jagniątków to obiekt reprezentacyjny w którym często nocują zagraniczni notable zapraszani na konferencje przez urząd miasta, lokalnych producentów itp.
Wesoly napisał(a):
Nie wiem czy Klecza to jeszcze Karkonosze, ale jest tu od kilku lat całkiem spora winniczka - 25 tys krzewów. Z winnicy rozciąga się piękny widok na panoramę Karkonoszy.
http://winnicaklecza.pl/Klecza to winnica obok Pławnej, tej słynnej Pławnej w której mieszka i tworzy Dariusz Miliński. A winnicę prowadzi o ile wiem jakiś jego kolega. Teren wokół Pławnej są naprawdę magiczne, niesamowita dawna zabudowa i takie fajne strome pagórki i dolinki. Nie są to już Karkonosze, ale też jest pięknie!