Teraz jest czwartek, 8 maja 2025, 01:05

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 09:09 
Offline
czeladnik
czeladnik

Dołączył(a): środa, 22 września 2010, 20:26
Posty: 198
Lokalizacja: Krosno, Podkarpacie
Dokładnie taki jest . Jako wytrawny nie da się pić. Trzeba więc z nim coś zrobić.

_________________
Pozdrawiam
Roman


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 11:53 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 26 maja 2012, 00:49
Posty: 1722
Lokalizacja: Łazy (Jura)
krosam napisał(a):
Dokładnie taki jest . Jako wytrawny nie da się pić. Trzeba więc z nim coś zrobić.


Wykopać.
Mojego wsadziłem w 2002 a już 3 lata później wyleciał i jakoś za nim nie tęsknię. I bez niego mam nadkwasotę w winach.

_________________
Pozdrawiam, Grzegorz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 14:23 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 7 czerwca 2005, 01:00
Posty: 4192
Lokalizacja: Rybnik
krosam napisał(a):
Dokładnie taki jest . Jako wytrawny nie da się pić. Trzeba więc z nim coś zrobić.

"Duch" tego wina jest pijalny a krzew przeszczepić :)

_________________
pozdrawiam Roman


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 19:11 
Offline
Kiper
Kiper
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 30 maja 2004, 01:00
Posty: 508
Lokalizacja: Monte Negro port Tabu kurs nieznany.
Na podkładki się nadaje.

_________________
Jakakolwiek forma życia na planecie Ziemia aby przetrwać ( z wyjątkiem większości roślin) żywi się unicestwianiem innego rodzaju życia.My ludzie robimy to od poczęcia. -:) Niewytłumaczalny jest fakt unicestwiania się w ramach jednej rasy: LUDZKIEJ.ja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 19:40 
Offline
czeladnik
czeladnik

Dołączył(a): środa, 22 września 2010, 20:26
Posty: 198
Lokalizacja: Krosno, Podkarpacie
Też miałem zamiar go wykopać,ale zauważyłem że fajny z niego powstaje destylat. Jak postoi rok lub dwa to super brandy.

_________________
Pozdrawiam
Roman


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wtorek, 21 października 2014, 20:04 
Offline
Kiper
Kiper

Dołączył(a): środa, 17 sierpnia 2011, 10:19
Posty: 837
Lokalizacja: Niemcy-Rüsselsheim -8a
Koncord i inne lambruchowate odmiany nadają się wspaniale do robienia dżemów żelatynowych.
Byłem raz u starego winogrodnika i poczęstował mnie na talerzu w środku był biały kremowy ser
a w koło chyba 10 odmian winogronowych żelatyn.Coś wspaniałego jak takie coś się znajomym
jako deser zaserwuje i powie że sam zrobił to uzyska wielkie uznanie u pań na pewno jeszcze
większe.Winne idzie też.Najlepiej z Gel-fix 1:3
Pozdrawiam serdecznie
Georg


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 22 października 2014, 04:59 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 17 grudnia 2009, 01:00
Posty: 1048
Lokalizacja: Tychy, pałac --> Moszna 2014
Dzisiaj pogoda fatalna, ale z czwartku na piątek ma być trochę cieplej (-1).
Spokojnie, zbieram w sobotę lub niedzielę.
Lodowego raczej nie będzie ;)

_________________
.......\\\\\\ ///
........( @ @ )
-oOOo-(_)-oOOo->
pozdrawiam Castleman


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: niedziela, 9 listopada 2014, 18:36 
Offline
czeladnik
czeladnik

Dołączył(a): środa, 22 września 2010, 20:26
Posty: 198
Lokalizacja: Krosno, Podkarpacie
RobertR napisał(a):
Wczoraj zebrałem Roeslera, nie dało się go już dłużej trzymać z powodu owadów i zasychania szypułek, parametry nie powalają, ale i tragedii nie ma cukier 22 blg, kwasy 9,5. Dorzuciłem do niego 3 kg Syrah ze ściany, z cukrem 22, i kwasem 7,2 :D
Roesler ma niezwykle intensywny kolor moszczu od razu po zgnieceniu jagód.

Jak odmiana Syrah wytrzymuje u Ciebie? Pewnie ją okrywasz.
Nie mogę znaleźć opisu tej odmiany (jej mrozoodporności i terminu dojrzewania)

_________________
Pozdrawiam
Roman


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: DotNetDotCom.org [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO