Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Jest to mój pierwszy post na forum więc chciałbym się przywitać
Dopiero zaczynam przygodę z winoroślami, ale mam nadzieję, że mnie to zaabsorbuje i stanę się regularnym użytkownikiem tego forum. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w uprawie, lecz wiedza na tym portalu i forum na pewno mi pozwoli zgłębić te tajniki. Do tej pory zajmowałem się jedynie nieznanym mi gatunkiem winorośli oplatającej budynek gospodarczy.
Wystarczy pisania o mnie, przejdźmy do rzeczy

Mianowicie ostatnio grzebałem sobie na ogrodzie i pomyślałem, że mógłbym efektywniej wykorzystać płot oddzielający moją działkę od sąsiada. I wtedy wpadłem na pomysł, czy może nie posadzić tam winogron. Tutaj kieruję pytanie do Was, czy miejsce ze zdjęć poniżej nadawałby się do uprawy odmian przerobowych? Płot ten wyznacza linię wschód-zachód i ma długość ok 12 m i jest wysoki na 1,7m. Jeżeli sam płot nie nadaje się na rusztowanie, to może samo miejsce pozwoliłoby na uzyskanie niewielkiej ilości surowca na własne winko?

Bardzo sobie cenię wiedzę doświadczonych osób, dla tego też chętnie wysłucham Waszych rad i pomysłów.
Pozdrawiam
Bartek