Witam. W zwiazku z Tym iz plan mojej winnicy spalił na panewce chciałem posadzic pare deserówek w szklarni. Wiem że jest troche tych tematów na forum aczkolwiek przeczytałem (wydaje mi się wszystkie) i jakoś nie jestem w stanie zebrać to do kupy,zwłaszcza iż są one pisane bardziej pod uprawe w tunelach foliowych a mało jest o szklarniach.
Otóż parę dni temu nadarzyła się okazja przechwycenia kilkudziesięciu okien w dobrym stanie, w tym czasie pojawił się u mnie pomysł aby zrobić z tego szklarnie i przynajmniej w małym stopniu zaspokoić swoje rządze co do winorośli
W środe chciał bym rozpocząć budowe szklarni, tak więc prosił by was o pomoc w kwesti rozmiarów a w poźniejszym czasie w wyborze odmian.
Chciał bym posadzić mniej wiecej od 10-ciu do 20 winorośli srednio po 2 rosliny na odmiane.
Założeniem jest to abym mogł sobie poskubac w jak najdłuższym okresie.
Zatem aby nie pisać zbędnych rzeczy które w tej chwili są mało ważne chciał bym prosić o porade w kwesti wielkości i sposobu prowadzenia.
1. Jakie rozmiary szklarni potrzebuje na 20 roslin,
- Tutaj jeśli to jest mozliwe prosił bym o porade jakiego rozmiaru szklarnie potrzebuje sadząć w 2 rzędach i w jednym rzędzie.
2a Jaka wysokosc szklarni, co wiąże się ze sposobem prowadzenia 2b Jaki sposób prowadzenia zastosowac
3. Na jaką głębokosc użyźnić i wymienić ziemię.
W kwesti dalszych pytań będe pisał na bierząco.
Dziekuje i Pozdrawiam.