Teraz jest piątek, 2 maja 2025, 05:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 19 sierpnia 2012, 09:43 
przedszkolak
przedszkolak

Na początku września wybieram się na krótki wypad do naszych bratanków w okolice Egeru . I tu pytanie oczywiste na forum , czy ktoś ma namiary na sklep , skład z artykułami winiarskimi w Eger lub gdzieś w okolicy , lub po drodze między Barwinkiem a Eger . Interesuje mnie dosłownie wszystko co może być pomocne w uprawie winorośli i wyrobie wina .

PostNapisane: poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 16:15 
nowicjusz
nowicjusz

Gdybyś znalazł ten sklep i ceny były znacząco lepsze niż w Polsce, podziel się wiedzą :)

PostNapisane: czwartek, 30 sierpnia 2012, 14:13 
mistrz
mistrz

Byłem w Egerze z miesiąc temu, niestety żadnego sklepu ze sprzętem nie wypatrzyłem, za to kupiłem kilka świetnych win (m.in. z Mediny, której kilka krzewów uprawiam, nie wiedziałem, że może dać tak dobre wino). Niestety za mało, pozostało już po nich wspomnienie. Mała rada, gdybyś kupował wino w Dolinie Pięknej Panny albo np. w Egerszalok. Sprzedają je w platikowych butelkach i aby je w dobrym stanie przewieźć w bagażniku, namroziłem kilka butelek wody w zamrażarniku i to razem z winami zapakowałem do torby. Wino przewiozło się w świetnej kondycji.

PostNapisane: poniedziałek, 3 września 2012, 11:36 
czeladnik
czeladnik

Wilk400 napisał(a):
Na początku września wybieram się na krótki wypad do naszych bratanków w okolice Egeru . I tu pytanie oczywiste na forum , czy ktoś ma namiary na sklep , skład z artykułami winiarskimi w Eger lub gdzieś w okolicy , lub po drodze między Barwinkiem a Eger . Interesuje mnie dosłownie wszystko co może być pomocne w uprawie winorośli i wyrobie wina .

Witam,

jeżeli będziesz jechał przez Bratysławę to w m. Peżinok a dokładniej Svety Jur jest sklep
z artykułami dla uprawy winorośli i wyrobu win.
Jest to kilka km przed Bratysławą. Sklep jest czynny od 8 godz. jednak ja byłem o 8.30 i był zamknięty. Nie miałem czasu czekać a nie było nikogo aby zapytać.

PostNapisane: niedziela, 9 września 2012, 11:49 
przedszkolak
przedszkolak

Dla tych którzy wybierają się do Eger i chcą zaopatrzyć się w artykuły pomocne przy wyrobie wina to znakomicie zaopatrzony magazyn prowadzi firma INTERKER-WEIN przy ulicy Vecsey-volgy utca 93 ( pisownia bez węgierskich znaków ). Firma znajduje się przy wylocie z miasta w kierunku Bogacs - nie sposób nie minąć bo z daleka widać po lewej stronie palety butelek i używane prasy pneumatyczne .
Firma ma w sprzedaży detalicznej i ilościach detalicznych dosłownie wszystko co jest potrzebne winiarzowi . Mają również bardzo duży wybór części zamiennych do młynków i pras . Ceny porównywalne , ale zaletą jest to że towar można odebrać od ręki i jest bardzo fachowa obsługa , swobodnie porozumiewają się po niemiecku i angielsku .

PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2013, 10:59 
Kiper
Kiper

W Satoraljaujhely, a właściwie w jego słowackiej części przy ulicy Hlavnej (w pobliżu dawnego lokalnego przejścia granicznego dla Węgrów i Słowaków) jest sklep ze sprzętem dla winiarzy. Jak jest zaopatrzony nie wiem, bo nie wchodziłem, widziałem tylko, że ruch był w nim spory. Zainteresowani sprawdzeniem asortymentu jadący od strony Trebiszowa powinni minąć pierwszy wjazd na węgierską stronę (dawne międzynarodowe przejście graniczne) i jechać prosto, za ostrym skrętem w lewo kilka metrów dalej również po lewej stronie drogi widoczna tablica reklamująca sklep.

-- Pt cze 07, 2013 7:59 pm --

Zamierzam odwiedzić jutro ww. sklep. Ma ktoś pomysł o jaki przydatny w uprawie winorośli, a deficytowy w Polsce a r t y k u ł warto tam zapytać?

PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2013, 14:17 
Ekspert
Ekspert

Silikonowe korki do balonów - lite.
Spotkaliśmy je w winiarskim sklepie na Morawach.
W sieci znalazłem fotkę, tak to wygląda
Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1