Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 18:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 3 sierpnia 2010, 21:49 
Kiper
Kiper

Otrzymałem zadowalające wyjasnienie sytuacji z kranami. Gwoli sprawiedliwości, muszę dodać, że przed incydentem z kranami, Pan Maciej Sura pomógł mi w zakupie, na terenie Włoch, innego elementu do zbiornika. Tak więc braki w korespondencji mogą stać się przyczyną nieporozumień.

PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2010, 08:48 
Ekspert
Ekspert

podkarpaciarz napisał(a):
zaczyna sie ta dyskusja robic personalna ...... Prosze o kontakt z administratorem albo moderatorem forum, krytykujcie sobie sklep ile chcecie ale natrzasanie sie z nazwiska i podawanie go w temacie postu uwazam za lekka przesadę.

Nazwisko w tytule poprawiłem, a sam wątek oczyściłem ze zbędnych komentarzy, zostało to, co najistotniejsze.
Dyskusja siłą rzeczy jest personalna, ponieważ dotyczy konkretnego sklepu reprezentowanego przez konkretną osobę. Użytkownicy Forum mają prawo wyrażać swoje opinie, w tym niepochlebne. Daleki jestem od pouczania, ale to może dobry moment, aby zmienić podejście do klientów, zwłaszcza że tych potencjalnych właśnie tutaj może być najwięcej. Wątku nie zamykam, dając szansę wyrażenia opinii innym, również tym ( mam nadzieję, że przede wszystkim) zadowolonym ze współpracy.

PostNapisane: środa, 4 sierpnia 2010, 19:01 
nowicjusz
nowicjusz

Witam
żeby nie było tak źle to ja jestem zadowolony z zakupów w tym sklepie,
dostałem bęben do opryskiwacza w korzystniejszej cenie niż gdzie indziej
korespondencja też nie sprawiała kłopotów, a że paczka szła parę dni dłużej niż miała nie stanowiło dla mnie problemu, nie gonił mnie żaden termin

pozdrawiam

www.korlak.eu

PostNapisane: poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 11:16 
Kiper
Kiper

Otrzymałem dzisiaj nowy kran i obietnicę wymiany drugiego. W sumie i tym razem Pan Maciej zasługuje na uznanie.

PostNapisane: czwartek, 14 października 2010, 22:51 
Kiper
Kiper

Lokalizacja: Siemianowice Śl. winnica SAT 2639°C w Klimontowie Świętokrzyskie
Ja też musze dobre słowo napisać o tym sklepiehttp://www.winnica.shop.pl/products.php/winogrodnictwo,0,uprawa_winorosli,14,produkcja_wina,1,wino_domowe,1.html. Potrzebowałem wiele informacji na temat odszypułkowarek, a szczególnie różnic między produkowanymi przez kilka firm. Dostałem wyczerpujące informacje oraz odszypułkowarkę BABY MANO INOX w ekspresowym tempie - wszystko odbyło się idealnie. I z odszypułkowarki jestem bardzo zadowolony. Więc może wystarczy porozmawiać z sprzedawcą - uzgodnić wszelkie za i przeciw, a zapewne Maciej chetnie dostosuje się do potrzeb klienta - jeśli tylko to możliwe ze wzgledu na producentów różnych towarów - bo przecież różnie bywa. Mojej odszypułkowarki nawet nie ma wystawionej w sklepie, ale takie miałem wymagania i je spełnił http://www.bcmsnc.com/articoli5.htm. Ja polecam ten sklep za tak miłą i szybką obsługę.

PostNapisane: środa, 10 listopada 2010, 10:22 
nowicjusz
nowicjusz

A co o tym sądzicie szacowni koledzy i koleżanki?
W sierpniu 2010 zamówiłem sekator do szczepienia za ok.100 zł., dostałem fakture pro-forma
pieniądze przelałem na podane konto w dwa dni po zamówieniu. Do dzisiaj ani pieniędzy ani sekatora ,jakby kamień w wodę.Próbowałem mailem-nic,próbowałem dzwonić ale Pan Sura nie odbiera telefonów. Ja chyba żyję na marsie skoro czytam ww.pochlebne opinie albo kwota jest dla Szanownego BYZNESMENA mało istotna. Może ktoś z Was ma jakąś metodę jak się z tym sklepem dogadać ?
Za wszelkie pomysły dozgonna wdzięczność.

PostNapisane: środa, 10 listopada 2010, 13:52 
Ekspert
Ekspert

vitiswariatus napisał(a):
W sierpniu 2010 zamówiłem sekator do szczepienia za ok.100 zł., dostałem fakture pro-forma
pieniądze przelałem na podane konto w dwa dni po zamówieniu. Do dzisiaj ani pieniędzy ani sekatora ,jakby kamień w wodę. (...)

Odstąpić od umowy powołując się na przepisy KC z powodu niewykonania umowy, wezwać do zapłaty wraz z ustawowymi odsetkami i kosztami upomnienia za te 100 zł wyznaczając termin 7 dni na dkonanie przelewu na wskazane konto od otrzymania i na koniec postraszyć sądem i koniecznością pokrycia znacznie większych kosztów w przypadku konieczności wszczęcia procedury sądowej. Wszystko to należy wypisać na papierze i wysłać listem poleconym wraz ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. 99% sprzedawców reaguje błyskawicznie na takie pisemko, bo jak zobaczą, że ktoś podejmuje mocno oficjalne kroki, to nie chcą ryzykować, że sprawa dla nich przegrana rzeczywiście wyląduje w sądzie... i to z powodu 100zł.
Na pewno dostałeś w swoim życiu choć jedno wezwanie do zapłaty, więc będziesz wiedział w jakiej formie i w jakim tonie pisze się takie pisemka.

PostNapisane: wtorek, 16 listopada 2010, 12:53 
nowicjusz
nowicjusz

kuneg napisał(a):
pieniądze przelałem na podane konto w dwa dni po zamówieniu. Do dzisiaj ani pieniędzy ani sekatora ,jakby kamień w wodę. (...)

Odstąpić od umowy powołując się na przepisy KC z powodu niewykonania umowy, wezwać do zapłaty wraz z ustawowymi odsetkami i kosztami upomnienia za te 100 zł wyznaczając termin 7 dni na dkonanie przelewu na wskazane konto od otrzymania i na koniec postraszyć sądem i koniecznością pokrycia znacznie większych kosztów w przypadku konieczności wszczęcia procedury sądowej. Wszystko to należy wypisać na papierze i wysłać listem poleconym wraz ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. 99% sprzedawców reaguje błyskawicznie na takie pisemko, bo jak zobaczą, że ktoś podejmuje mocno oficjalne kroki, to nie chcą ryzykować, że sprawa dla nich przegrana rzeczywiście wyląduje w sądzie... i to z powodu 100zł.
Na pewno dostałeś w swoim życiu choć jedno wezwanie do zapłaty, więc będziesz wiedział w jakiej formie i w jakim tonie pisze się takie pisemka.

Dziękuję za podsunięte pomysły.
Dodam tylko jako komentarz że w jedności siła a tego forum wręcz niebywała, KONTAKT podjęty.

PostNapisane: wtorek, 16 listopada 2010, 17:02 
Kiper
Kiper

pieniądze przelałem na podane konto w dwa dni po zamówieniu. Do dzisiaj ani pieniędzy ani sekatora ,jakby kamień w wodę.Próbowałem mailem-nic,próbowałem dzwonić ale Pan Sura nie odbiera telefonów. Ja chyba żyję na marsie skoro czytam ww.pochlebne opinie albo kwota jest dla Szanownego BYZNESMENA mało istotna. Może ktoś z Was ma jakąś metodę jak się z tym sklepem dogadać ?

Nie żyjesz na Marsie :P . Pospieszyłem się zbytnio z pozytywną opinią, biorąc obietnice na serio... to tylko obietnice.

PostNapisane: środa, 24 listopada 2010, 20:12 
Kiper
Kiper

A jednak. Pan Maciej jednak dotrzymał słowa. Mam wymienione krany.

PostNapisane: niedziela, 28 listopada 2010, 22:52 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Zenek napisał(a):

Słów brak - od stycznia do listopada udało Ci się Zeniu kupić dwa krany?!

PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 10:30 
nowicjusz
nowicjusz

Dodam tylko jako komentarz że w jedności siła a tego forum wręcz niebywała, KONTAKT podjęty.[/quote]

CDnastąpił : po przedyskutowaniu różnic poglądowych na pw, otrzymałem zamówiony towar ,był także gratis o wartości połowy złożonego zamówienia. Miły gest- dziękuję.

I to jest KONEC tej opowieści.

PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 13:22 
Ekspert
Ekspert

Dodam tylko jako komentarz że w jedności siła a tego forum wręcz niebywała, KONTAKT podjęty.

CDnastąpił : po przedyskutowaniu różnic poglądowych na pw, otrzymałem zamówiony towar ,był także gratis o wartości połowy złożonego zamówienia. Miły gest- dziękuję.

I to jest KONEC tej opowieści.

No i miło z Jego strony.
Szkoda tylko, że najpierw człowiek musi się nadenerwować, potem obsmarować na forum, żeby na koniec załatwić wszystko jak należy i to z gratisami w ramach przeprosin.
Ale może wyciągnie wnioski na przyszłość.

PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 14:58 
Kiper
Kiper

Maciej napisał(a):
Zenek napisał(a):

Słów brak - od stycznia do listopada udało Ci się Zeniu kupić dwa krany?!

Drogi Maćku, trochę długo, może dlatego, że daleko... Tak naprawdę Pan Sura starał się, bo raz przysłał na wymianę jeden porządny kran, tyle, że za duży. Pomylił się. Mam za to teraz krany z firmowymi znakami Sansone, przysłane prosto od producenta. Gratisów jednak nie dostałem :|
Nie bardzo jest gdzie dokupić części do zbiornikow. Np. mam kłopot z zakupem zaworków do pokryw nierdzewnych, mają w Grecji http://www.hobby-garden.gr/product.php? ... 331&page=1

PostNapisane: poniedziałek, 29 listopada 2010, 15:18 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Zenek,
myślę, że Grecy przyślą Ci i te zaworki, jak zamówisz na stronie www - to w końcu też UE.
Ja sam dotychczas kupowałem rzeczy grubsze bezpośrednio u producentów, albo (drobniejsze) - w BS Vinapo. A uszczelkę do pokrywy pływającej, która w zbiorniku była wadliwa, Pillan dosłał mi w ciągu tygodnia zwykłym listem, gratis.
Napisz sobie do Lanuova Sansone, czy do Pillana, a myślę, że szansa na pozytywny odzew jest spora.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1