Amawin napisał(a):
Zwróć już teraz uwagę na fakt, że Efento ma mieć dokładność 0,25 stopnia. Może warto mu dorównać.
To już lepiej równać do
https://www.sensirion.com/fileadmin/use ... igital.pdfTo jest najlepsze co jest w tej klasie na rynku.Koszt tego czujnika to 50$. Zobaczcie jakie ma parametry (liniowość) SHT-31
-- piątek, 13 maja 2016, 12:02 --
robertkru napisał(a):
@Zodiak,
Wychodzisz z jakże słusznego założenia że ja chciałbym kupić już istniejące rozwiązanie. Niestety to założenie jest błędne.
Wydaje mi się że z tego samego powodu część z nas zakłada winnice. Wino możemy kupić w sklepie. Ale czemu nie zrobić własnego ?
Tak samo jest i w tym przypadku.
No bardzo ładnie napisałeś. Ja dodam, że zakładamy winnice aby robić dobre wino dla siebie, a nie jakieś siki, które możemy sobie kupić. Cena butelki wina także nie odgrywa roli. Gdybyśmy policzyli ile nam ona wychodzi to pewnie spadli byśmy z krzesła.
Dlatego pomiary także powinniśmy robić najlepiej jak tylko możemy, a jeżeli myślimy o sprzedaży takiego rozwiązania to jeszcze inna bajka. Co innego amatorskie rozwiązanie udostępnione dla kolegów, a co innego produkt handlowy. Jak będzie kiepski to zabije nas rękojmia.