Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 21:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: szklarnia
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2006, 10:41 
czy ma ktoś może jakieś informacje o szlarniach , foliach itd.
rozmawiałem ostatnio z człowiekiem, który mówił że robił tunel pokryty folią; cena drewnianej ramy + sama folia, zawiasy i inne pierdoły (materiał) wyszła ok 2 tyś zł, metraż = 7x30m , pracy nie liczył,
może warto zainwestować w takie coś trochę kasy???
zawsze będzie miejsce na sadzonki czy szlachetne odmiany.
może ktoś ma jakieś doświadczenia??/
ave
zbigu

Tytuł: Re: szklarnia
PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2006, 10:55 
Kiper
Kiper

Ja nie mam żadnych.

Jak będę miał to powiem :-)

Na wiosnę buduję szkalrenkę ze starych okien

Pozdrawiam

Jacek

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2006, 14:36 
Kiper
Kiper

2 tyś PLN za cały materiał na tunel o wymiarach 7 na 30 metrów :?: 8O :!:

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2006, 19:53 
też się zdziwiłem że tak tanio ,w najbliższym czasie pojade zobaczyć ten tunel zapytam właściciela o dokładny kosztorys i zrobię parę zdjęć.
jak mi się wydaje nie jest to drogo , materiał to sama folia + drewmiany stelaż ,jakieś małe elementy typu zawiasy,
nie ma w tej cenie oczywiście systemy grzewczego. pieca itd.

no ale za 2 tyś to nie tak drogo jakby na wiosne wstawić nagrzewnicę na np gaz . to zbiery mogły by się zacząć nawet miesiąc wcześniej
7x30=210m2 czyli dwa ary, jak ktoś ma zamiar pochandlować sadzonkami czy posadzić bardziej wylmagającą odmianę to świetny pomysł, ja pozatym mam płaski teren pod winnicę więc stosując tunel nie muszę martwić się że nie ma stoku czyli odpowiedniego naświetlenia i temperatury,
lepsza była by ze szkła ale pewnie koszty zdecydowanie większe
ave
zbigu

PostNapisane: czwartek, 26 stycznia 2006, 09:36 
Ekspert
Ekspert

Dostałem coś takego na maila, może to kogoś zainteresuje :

Szanowni Państwo,

pragniemy zainteresować Państwa naszymi produktami, jakimi są TUNELE OGRODNICZE Z PCV dla działkowiczów LEMAR

Firma LEMAR istnieje na rynku od ponad 25 lat. Specjalizujemy się w produkcji systemów rynnowych i rur z PCV. Od kilu lat jesteśmy również producentem tuneli odrodniczych z PCV.

Tunele ogrodnicze [size=9][size=12]produkowane przez firmę LEMAR [/size][/size]składają się z rur PVC o średnicy 32 mm oraz odpowiednich kształtek, takich jak kolanka, trójniki, czwórniki, zawiasy, itp. Do montażu folii stosuje się specjalne spinki PVC. Przód tunelu stanowią dwuskrzydłowe drzwi mocowane na zawiasach. Istnieje możliwość przełożenia jednego skrzydła drzwi na tył tunelu. Podstawą tunelu jest rama z rur PVC wzmocniona kształtkami. Można przemieszczać tunele w dowolne miejsce,gdyż są lekkie i łatwe w montażu. Doskonale nadają się do uprawy pomodorów, papryki, oberżyny, cukini, melona czy fasoli.

Tunele ogrodnicze LEMAR produkowane są w wymiarach (długość x szerokość x wysokość):

1. 6 x 3 x 2,2m - z folią 4-sezonową - cena 580,00 zł
2. 4 x 2,2 x 1,9m - z folią 4-sezonową - cena 430,00 zł
3. 3 x 2,2 x 1,9m - z folią 2-sezonową - cena 236,00 zł
4. 2 x 2,2 x 1,9m - z folią 2-sezonową - cena 189,10 zł Uwaga: ceny obowiązują do 28.02.2006

Ponadto firma LEMAR produkuje również TUNELE OGRODNICZE \"MINI\", które składają się z rur PVC o średnicy 20 mm oraz odpowiednich kształtek, takich jak trójniki i czwórniki, itp. Podstawą tunelu jest rama z rur PVC wzmocniona kształtkami. Można przemieszczać konstrukcje w dowolne miejsce, gdyż są lekkie i łatwe w montażu . Tunele niskie wykorzystuje się wiosną do przyspieszenia zbioru nawet kilku gatunków warzyw, na przykład w uprawie warzyw kapustnych, sałaty, szpinaku, rzodkiewki, itp.

Tunele ogrodnicze \"mini\" produkowane są w wymiarach (długość x szerokość x wysokość):

1. 6 x 1,5 x 0,9m - z folią 2-sezonową - cena 170,00 zł
2. 3 x 1,5 x 0,9m - z folią 2-sezonową - cena 125,00 zł Uwaga: ceny obowiązują do 28.02.2006

W ofercie posiadamy również PERGOLE Z PCV, które wykonane są z rur PCV oraz odpowiednich kształtek w kolorze białym. Doskonale nadają się na działki pod róże lub inne krzewy.

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.lemar.rzeszow.pl na której można obejrzeć zdjęcia tuneli i pergoli.

Prowadzimy sprzedaż wysyłkową:
opłata 40 zł - przy złożeniu przedpłaty na konto: 96 1930 1187 2007 3004 8770 0001 lub 70 zł - przy płatności przy odbiorze.

Zamówienia można składać:
- telefonicznie pod numerami: (017) 863 04 51 lub 863 25 65
- faxem (017) 863 04 51 lub 863 25 65
- przez internet: e-mail: lemar@tio.pl

Serdecznie zapraszamy do współpracy

Z poważaniem,

Agnieszka Ipnar

Zakład Tworzyw Sztucznych \"LEMAR\"
35-206 Rzeszów, ul. Okulickiego 16
tel/fax 017 863 04 51, 863 25 65
e-mail: lemar@tio.pl

Pozdrawiam - Grzesiek