Teraz jest wtorek, 29 kwietnia 2025, 01:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 22 listopada 2012, 16:58 
Ekspert
Ekspert

krosam napisał(a):
Jak sobie wyobrażacie dyskusję na forum na temat zakupu czegoś bez podania ceny , producenta i szczegółów technicznych? :?:
Chyba tylko na PW, ale to już nie jest forum.
Myślę, że nikt tu do tej pory nie przekroczył żadnej granicy przyzwoitości.
Producenci którzy śledzą forum też niech wiedzą, że ich niedoróbki techniczne zostaną szybko zauważone i następnego klienta już nie da się oszukać.
Forum to miejsce wymiany informacji.

Ja się z tym zgodzę ,inni sie też zgodzą . Dowcip polega na tym że zapomniałem o co chodzi ale to coś z podatkami . Może modowie wyjasnią . Temat był pare lat temu.

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 17:49 
mistrz
mistrz

A ja takie sobie sprawiłem i publicznie nie powiem gdzie żeby nie było "ciach" :lol:
Obrazek
i dziury zrobili wg życzeń :D
Obrazek

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 18:14 
Ekspert
Ekspert

Arturro napisał(a):
A ja takie sobie sprawiłem i publicznie nie powiem gdzie żeby nie było "ciach" :lol:
...

Nie zauważyłem, żeby za takie informacje, zrobiono komuś tutaj "ciach".

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 18:48 
mistrz
mistrz

kapitan napisał(a):

Spójrz na poprzednią stronę, chociaż tam faktycznie była czyściutka reklama połączona z marnym marketingiem :lol:

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 19:18 
Ekspert
Ekspert

Arturro napisał(a):
kapitan napisał(a):

Spójrz na poprzednią stronę, chociaż tam faktycznie była czyściutka reklama połączona z marnym marketingiem :lol:

Właśnie tam była czysta reklama i dodatkowo dyskredytowanie konkurencji.Moderator zareagował właściwie. :idea:
Można i należy podawać żródło produktów,które się sprawdziły i tym samym pomóc innym uczestnikom forum oczekującym na takie informacje. :P

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 20:05 
mistrz
mistrz

Ale tajemnica -?Fabryka domów?.

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 20:19 
mistrz
mistrz

A myślał ktoś o starych słupach od światła ja wiosną stawiałem wiatę na takich słupach po wypadku itd. elektrownia wymienia, a np. walnie ktoś w taki słupek i tylko lekko obczaska kawałek betonu reszta słupa dobra a nawet i całość piękne sztuki miałem na wiatę, albo stare od telefonów, za slup płaciłem 50zł odcinałem kawałki po 5m bo tyle było mi potrzebne i z każdego słupa zostały kawałki po jakieś 2-2,5 metra czyli idealne a takie słupy są niezniszczalne bo co stare to stare i zbrojenie piękne 4 druty fi 12 i 4 druty fi 18 aż za dużo, żywotność - wieczna :)
Z jednego słupa 7-8m można zrobić 3 słupki czyli wychodzi po około 20zł za slup licząc tarcze do piły. Te od telefonów miałem za darmo bo po prostu komuś zawadzały na polu to wykopywałem, te z elektrowni przywozili mi gotowe na podwórko. Przelotowe słupki wcale nie musiały by być zalewane betonem bo same z sobie maja masywną budowę w dolnej części, te na Krańcach trochę betonu i piękne rusztowanie na wieki.
Może ktoś powie 20zł to tyle co gotowe ale wytrzymałość słupa jest nie do porównania :)
Do tego jeszcze każdy słup zostawi nam 10-15kg złomu bo montowanie od drutów tyle mniej więcej waży :)

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 20:33 
Ekspert
Ekspert

Arturro napisał(a):
kapitan napisał(a):

Spojrzałem. W pierwszym poście to wypada się przywitać i przedstawić.

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 20:51 
Ekspert
Ekspert

piotrek7725 napisał(a):
A myślał ktoś o starych słupach od światła ja wiosną stawiałem wiatę na takich słupach po wypadku itd. elektrownia wymienia, a np. walnie ktoś w taki słupek i tylko lekko obczaska kawałek betonu reszta słupa dobra a nawet i całość piękne sztuki miałem na wiatę, albo stare od telefonów, za slup płaciłem 50zł odcinałem kawałki po 5m bo tyle było mi potrzebne i z każdego słupa zostały kawałki po jakieś 2-2,5 metra czyli idealne a takie słupy są niezniszczalne bo co stare to stare i zbrojenie piękne 4 druty fi 12 i 4 druty fi 18 aż za dużo, żywotność - wieczna :)
Z jednego słupa 7-8m można zrobić 3 słupki czyli wychodzi po około 20zł za slup licząc tarcze do piły. Te od telefonów miałem za darmo bo po prostu komuś zawadzały na polu to wykopywałem, te z elektrowni przywozili mi gotowe na podwórko. Przelotowe słupki wcale nie musiały by być zalewane betonem bo same z sobie maja masywną budowę w dolnej części, te na Krańcach trochę betonu i piękne rusztowanie na wieki.
Może ktoś powie 20zł to tyle co gotowe ale wytrzymałość słupa jest nie do porównania :)

Na słupki skrajne to idealne rozwiązanie,ale dostęp do takiego materiału jest incydentalny,jeżeli ktoś ma okazje to warto skorzystać ponieważ wytrzymałość mechaniczna słupków z takiego materiału jest bardzo duża.

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 21:01 
mistrz
mistrz

trza zagadać z osobami w elektrowni :)

PostNapisane: piątek, 1 lutego 2013, 23:07 
Ekspert
Ekspert

Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się temat sprzed lat, jak ktoś (nie pamiętam kto) pokazywał swoje słupki (raczej słupy) wykonane z pni drzew o słusznej średnicy. Może dlatego, że "kaliber" podobny :D .

PostNapisane: sobota, 2 lutego 2013, 19:58 
czeladnik
czeladnik

kapitan napisał(a):
Nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się temat sprzed lat, jak ktoś (nie pamiętam kto) pokazywał swoje słupki (raczej słupy) wykonane z pni drzew o słusznej średnicy. Może dlatego, że "kaliber" podobny :D .

Czy o to chodziło?
uprawa/moja-winniczka-t5390.html

Sam jestem ciekaw jak teraz wygląda?

PostNapisane: sobota, 2 lutego 2013, 20:21 
Ekspert
Ekspert

Tak, o to. :) 4 lata.

PostNapisane: niedziela, 9 października 2022, 12:53 
nowicjusz
nowicjusz

Odświeżam temat, bo potrzebuję dokupić niewielką ilość słupków betonowych, przelotowych o długości 2,4m lub 2,6m z dostawą na Podkarpacie.
Gdyby ktoś z Podkarpacia zamierzał zamawiać słupki betonowe to chętnie przyłączyłbym się do dostawy dorzucając się proporcjonalnie do kosztów dostawy.
Takie słupki najtaniej można zamówić w łódzkim, ale przy małej ilości jaką na razie będę potrzebował do uzupełnienia to zupełnie nieopłacalne. Niestety lokalny importer używanych słupków z Włoch już ich nie sprowadza.
Nie pali mi się z tymi słupkami, mogę je mieć w przyszłym roku albo nawet na wiosnę za 1,5 roku, tak że gdyby ktoś planował taki zakup w nieodległej przyszłości to proszę o info, chętnie się przyłączę.

PostNapisane: niedziela, 9 października 2022, 15:50 
przedszkolak
przedszkolak

ou812, ja właśnie niedawno kupowałem, ale lokalnie. Może zainteresuje Cię producent - JUNA Jedlicze, słupki długości 2,8m.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1