Teraz jest piątek, 26 grudnia 2025, 01:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 28 lipca 2007, 16:00 
mistrz
mistrz

Witam!
Czy może ktoś robił zakupy sprzętu winiarskiego (prasa, młynek, itp.) w Czechach lub na Słowacji i może doradzić gdzie lepiej tego dokonać (gdzie jest taniej :wink: ). Byłbym wdzięczny za dokładne namiary, bo oprócz BS Vinarske Potreby z Brna i okolic nic mi nie wchodzi.
Pozdrawiam. Artur

PostNapisane: niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:08 
czeladnik
czeladnik

witam :-)

Już niedługo na stronach http://www.winiarz.pl będzie można dostać sprzęt oferowany przez firmę BS VINAŘSKÉ POTŘEBY http://www.vinarskepotreby.cz której zostaliśmy jedynymi i wyłącznymi przedstawicielami w Polsce. Zapraszam. Otwarcie planujemy na początek września wraz z nastaniem winobrania w Zielonej Górze gdzie będzie stoisko firmowe (08-09 do 16-09-2007). Dodatkowo będzie otwarty sklep w Zielonej Górze szczegóły już niedługo na naszych stronach. Serdecznie zapraszam :-)

Proszę również o przesyłanie sugestii jakie artykuły najbardziej Was interesują co pomoże nam dostosować ofertę do potrzeb polskich winiarzy.
e-mail :
sklep@winiarz.pl

pozdrowienia
Moskw@

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 sierpnia 2007, 15:41 
Kiper
Kiper

Czy ceny i upusty, będa takie same, jak w BS?
Można juz zamawiać?

PostNapisane: niedziela, 12 sierpnia 2007, 18:54 
czeladnik
czeladnik

[quote="Zenek"]Czy ceny i upusty, będa takie same, jak w BS?
Można juz zamawiać?

Ceny prawdopodobnie beda nieznacznie wyzsze - niestety ;-( - wiaze to sie z tym iz u nich (czechy) VAT jest 19% a u nas 22% :-( no i rowniez roznia sie pewene grupy produktow co do wysokosci VAT'u obnizonego. Dodatkowo dochodzi kurs przeliczeniowy ktory w naszych bankach jest "zlodziejski" (polskie prawo dopuszcza obrot gotowkowy tylko do pewnej kwoty pozniej musi isc przez Bank) nie mniej jednak szukamy takich rozwiazan aby roznica w cenie byla nieznaczna na tyle aby wszyscy byli zadowoleni.
Co do rabatow to szykuja dla mnie liste klientow z polski wiec nie omieszkam powiadomic wszystkich jak sklep ruszy o mozliwosci zakupow w Polsce.
Jezeli chodzi o rabaty to do konca nie wiem. We wspomnianej liscie mam dostac informacje co do wysokosci rabatow dla posczegolnych klientow z Polski ktorzy kupuja w BS. Jakie przelozenie to bedzie mialo na nasza firme zalezec bedzie od wysokosci rabatow posiadanych w BS jak i rowniez od skladanych zamowien przez te osoby w naszej firmie. Mysle, ze jak osoba kupujaca w BS zlozy deklaracje kupowania przez nasza firme to rabaty zostana przelozone bezposrednio.

Sklep ruszy z poczatkiem wrzesnia, najpozniej 08-09 poniewaz wtedy zaczyna sie winobranie w Zielonej Gorze na ktorym jestesmy obecni. W tej chwili gromadzimy towary na pierwsza dostawe oraz tlumaczymy ulotki i instrukcje obslugi. Szykujemy kampanie reklamowa na winobranie oraz strony internetowe. Roboty jest mnostwo ale jestesmy optymistami.
Sklep internetowy ruszy z momentem kiedy towar z pierwszej dostawy trafi do nas na magazyn (moze to bedzie nawet koniec sierpnia), natomiast sklep w zielonej gorze najpozniej na winobranie.

Jeszcze raz zachecam o przesylanie informacji na mail'a o checi zakupu produktow z oferty BS. Informacja taka bedzie nam sluzyc tylko do tego aby dopasowac game produktow do oczekiwan naszych winiarzy. Przeslanie e-mail'a w zaden sposob nie zobowiazuje do zakupow w naszym sklepie :-)

pozdrowienia
Moskw@

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 sierpnia 2007, 21:26 
Ekspert
Ekspert

Miło, że kolego Moskwa po półtorarocznej nieobecnoiści powróciłeś na forum.
A jeszcze lepiej, że przynosisz dobre wieści :D

Pozdrawiam - Grzesiek

PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 08:02 
Ekspert
Ekspert

[quote="Moskwa"]...Proszę również o przesyłanie sugestii jakie artykuły najbardziej Was interesują co pomoże nam dostosować ofertę do potrzeb polskich winiarzy.
e-mail :
sklep@winiarz.pl

pozdrowienia
Moskw@

Ja zbieram kasę na mały mlýnkoodstopkovač. Najlepiej ręczny napęd. Taki do przerobienia 250kg owoców w sezonie.
Pozdrawiam,
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 08:15 
czeladnik
czeladnik

[quote="posy"]Miło, że kolego Moskwa po półtorarocznej nieobecnoiści powróciłeś na forum.
A jeszcze lepiej, że przynosisz dobre wieści :D

Alez ja caly czas bylem tylko czynnie nie bralem udzialu :-) ot za malo czasu :-) Zreszta co bede wtracal swoje 3 grosze jak sa szybciejsi ;-) i madrzejsi odemnie ;-) - to po co sie bede powtarzal.
Zreszta skupilem sie na paru rzeczach i braklo czasu ale owocem bedzie wlasnie profesjonalny sklep dla winiarzy wiec mysle ze mi wybaczycie moja nieobecnosc :lol:

pozdrowienia
Moskw@

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 09:23 
Kiper
Kiper

Witam
Ja mam chęć na mały mlýnkoodstopkovač. Najlepiej ręczny napęd. Taki do przerobienia 250kg owoców w sezonie.
Pozdrawiam
Wacek

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 14:58 
czeladnik
czeladnik

Witam
Też o takim myślę. Może uda się coś takiego kupić.

Pozdrawiam LeszekVII

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 sierpnia 2007, 08:40 
mistrz
mistrz

Kolego Moskwa ten sklepik to strzal w dziesiatke,kasy to ja u ciebie troche zostawie.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 18 sierpnia 2007, 09:39 
czeladnik
czeladnik

[quote="Ugriszy"]Kolego Moskwa ten sklepik to strzal w dziesiatke,kasy to ja u ciebie troche zostawie.

Mam nadzieje ;-) i ze nie tylko Ty :-)

pozdrowienia
Moskw@

Tytuł:
PostNapisane: środa, 5 września 2007, 23:31 
mistrz
mistrz

Noooonieeeee!
Wracam z Velkich Bilovic (centrala BS) objuczony zakupami, walizki na dachu auta, bagażnik niedomknięty, 380km w jedną stronę a tu piszą, że będzie sklep (może już jest?) pod samym nosem, 60 km ode mnie. Może i dobrze, bo na parę rzeczy jeszcze mi zabrakło, więc może we wrześniu coś w BS ZG zakupię. Na razie rzyczę powodzenia i z niecierpliwością czekam na otwarcie prawdziwego Sklepu dla winiarzy.
Pozdrawiam. Artur

PostNapisane: piątek, 7 września 2007, 19:48 
Kiper
Kiper

[quote="Pawel"]
Ja zbieram kasę na mały mlýnkoodstopkovač. Najlepiej ręczny napęd. Taki do przerobienia 250kg owoców w sezonie.

Ja też taką zabawkę mam na oku, ale jestem na rozdrożu - do polskiej filii mam tak samo blisko (daleko?) jak na Morawy.
W przyszłości jeszcze większe fermentatory by się przydały.
Tak czy inaczej, gratulacje - super pomysł z tym sklepem!
Pozdrawiam, Nikodem

PostNapisane: sobota, 8 września 2007, 09:59 
czeladnik
czeladnik

[quote="nikodem"][quote="Pawel"]

Ja też taką zabawkę mam na oku, ale jestem na rozdrożu - do polskiej filii mam tak samo blisko (daleko?) jak na Morawy.
W przyszłości jeszcze większe fermentatory by się przydały.
Tak czy inaczej, gratulacje - super pomysł z tym sklepem!
Pozdrawiam, Nikodem
Co do młynkoodstopkowacza, to w naszym przypadku (dla mieszkających na południu = śląskie, opolskie) najtaniej wychodzi wyjazd na Morawy. Porównywałem ceny; ręczny Pillan = 7350 koron, czyli 1015 PLN. Za taką cenę młynkoodstopkowacza nie kupimy nigdzie w kraju. Fakt, że jest to najtańsza wersja, ale w droższych różnica jest oczywiście odpowiednio większa. Młynkoodszypółkowarki obecnie oferowane w kraju sa droższe o ok. 50 %. Wg mnie przebicie jest zbyt duże i warto kupować na Morawach (koszt paliwa na dojazd to max. 200 PLN). A przy okazji można zakupić wiele innego potrzebnego sprzętu.
Pozdrawiam
JWK

PostNapisane: sobota, 8 września 2007, 11:39 
Kiper
Kiper

[quote="JWK"]
Co do młynkoodstopkowacza, to w naszym przypadku (dla mieszkających na południu = śląskie, opolskie) najtaniej wychodzi wyjazd na Morawy.
/.../ Wg mnie przebicie jest zbyt duże i warto kupować na Morawach (koszt paliwa na dojazd to max. 200 PLN). A przy okazji można zakupić wiele innego potrzebnego sprzętu.
Pozdrawiam
JWK

OK, Janku, jesteśmy umówieni :-) Kierunek: południe :D
Pozdrawiam, Nikodem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1