Teraz jest piątek, 2 maja 2025, 10:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 20 października 2013, 15:23 
nowicjusz
nowicjusz

Witam wszystkich na forum. Mam nadzieje ze admin nie zbanuje mnie za ten wpis :wink:
Na wstępie chciałbym się przedstawić. Nazywam się Łukasz i jestem współtwórca portalu ActiveWeather.org Od dawna pasjonuje się pogodą. Rok temu razem z moimi kolegami wpadliśmy na pomysł stworzenia portalu i oprogramowania dla użytkowników amatorskich stacji meteorologicznych. Oprogramowanie którego używamy umożliwia podłączenie stacji meteo do internetu bez konieczności posiadania wiedzy informatycznej a także portal na którym prezentowane są dane meteo z każdej stacji w formie wykresów i danych live. Każdy użytkownik po rejestracji otrzymuje dedykowany adres strony oraz dostęp do danych archiwalnych. Stacje które współpracują z naszym oprogramowaniem posiadają czujniki zewnętrzne i wewnętrzne z których podawane są dane o wilgotności temperaturze, opadach i ciśnieniu. Stąd mój post na tym forum. Zakładam ze dane typu wilgotność wewnętrzna i zewnętrzna czy temperatura są ważne dla każdego kto zajmuje się wytwarzaniem win. Docelowo pragniemy stworzyć aktywną mapę pogodowa Polski a może i świata. Dodam ze to nie jest oferta komercyjna jesteśmy organizacja OPEN SOURCE po prostu pasjonatami którzy w wolnym czasie próbują stworzyć coś co może pomóc innym. Nie pobieramy żadnych opłat całość projektu jest zupełnie darmowa a dołączenie dobrowolne. Więcej informacji jak do nas dołączyć czy jak wybrać stacje znajdziecie na naszej stronie http://www.activeweather.org w razie pytań proszę o kontakt e-mail office@activeweather.org
Link do jednej z naszych stacji aktywnie działającej w sytemie http://activeweather.org/Rzeszow2.php

Pozdrawiam
Lukasz

Strefa czasowa: UTC + 1