kuneg napisał(a):
Oglądałam na stronie sprzedawcy spod Leszna traktorki i osprzęt.
Blisko 5 dyszek trzeba będzie na dzień dobry wystrugać skądś...
Traktorek 20 KM - 30k
Kosiarka bijakowa z młotkami 105cm - 4,6k
Glebogryzarka 105cm - 4,6k
Brona zwykła 100cm - 1,4k
pług 2 skiby - 1,5k
Przyczepka - 4k
Gosia, ja rok temu zjeździłem wszystkie firmy w okolicy Wrocławia. Wnioski takie mam:
Strony internetowe firm są nieaktualne, na placach stoją całkiem inne maszyny i w innych cenach
Ogłoszenia na OLX itp są tylko żeby przyciągnąć uwagę klienta, a na placach tych maszyn nie ma; albo ceny inne; albo +VAT itd
Trzeba jeździć, oglądać, pytać się i targować
Rok temu za traktorek w dobrym stanie wychodziło +/- 1 tyś pln za 1 KM
Glebogryzarki japońskie, używane, dodają w dobrych cenach, 1-2 tyś pln, czasem nawet w cenie traktorka
Ważne, żebyś kupiła traktorek nie malowany (to widać jak jest malowany - lepiej obity, porysowany, ale w wiadomym stanie)
Ważne, żeby w cenie był serwis i przygotowanie do pracy - wymiana filtrów, olejów itd
Najlepsza cenowo i serwisowo moim zdaniem firma to Seltech k/Trzebnicy - ja u nich kupiłem
Bardzo dobry serwis i najwięcej osprzętu ma Zampol w Wiszni, ale tutaj akurat traktorki sporo droższe...
Bardzo fajne oferty miał jeszcze handlarz, który przywozi traktorki z winnic z Francji - piękniutkie, garażowane, ale niestety bez serwisu, to mnie zniechęciło.
Jest jeszcze kilka firm koło Milicza, ale tam to w ogóle dziwnie było...
Patrz też na to, żeby było blisko, bo jak Ci coś później padnie, to żeby ktoś chciał przyjechać, zabrać traktor na lawetę, naprawić, oddać....