witam wszystkich,
Mam do sprzedania ciągnik jednoosiowy firmy Vari (Terra Vari) z silnikiem dwusuwowym, jednocylindrowym ze skrzynią przekładniowa T20 (2 biegi przód + 1 wsteczny)
Sprzęt wyceniam na 2200 zł.
Komplet zawiera: glebogryzarkę, pług jednoskibowy, obciążnik, zapasową nową oponę, dodatkowe kompletne nowe sprzęgło. Wszystkie elementy w zestawie są sprawne. Dodatkowo (o ile ktoś się orientuje) w moim egzemplarzu przekonstruowany został zaczep do montażu osprzętu w ten sposób, że przy zmianie przeznaczenia np. z jazdy szosowej na terenową (np. potrzebujemy największej mocy do ciągnięcia przyczepy-a taką uzyskuje się na wstecznym biegu) nie trzeba juz odkręcać i obracać uchwytu do obciążnika. Obecnie wystarczy obrócić silnik o 180 stopni i przełożyć uchwyt, obciążnik (mocowany na bolcach). Czas zamiany ok. 3 minuty (bez tego rozwiązania: 15-20minut).
Ciągniczek (po zakupie) miał zrobiony generalny remont i jest na oryginalnych częściach (od dystrybutora Vari) - był przygotowywany do mojego użytku - żadnych kompromisów. U mnie pracował dwa sezony (czerwiec-październik, łącznie około 20- 25 motogodzin) - głównie jako przewóz narzędzi na winnicę z parkingu (niestety nie mam utwardzonej drogi dojazdowej dla samochodu osobowego). Sprzęgło jest sprawne - według mojej oceny - w 70-80% co można będzie łatwo porównać, gdyż w cenie oddaję zapasowe, kompletne oryginalne nowe sprzęgło (wartość ok. 200 zł). Jedyny ostatnio (jesienią) zauważony problem - to niewielki wyciek paliwa z okolicy podłączenia wężyka paliwa do gaźnika.
Sprzedaję go, gdyż zakupiłem ciągnik.
Po sezonie (wciąż) ciągnik "stacjonuje" w Olkuszu. Jest nie używany. W sezonie zostaje przewożony w okolice Tarnowa - tam też mogę go ew. dowieźć dla kupującego.
Dla zainteresowanych prześlę na e-mail (będę je robił dopiero w sobotę).
PS.
Posiadam również do sprzedaży solidną i mocną niemiecką kosiarko-rozdrabniarkę do winnicy, sadu czy nieużytki (AGRIA 6000) wraz glebogryzarką -aktualnie na allegro jest wystawiony taki model:
http://www.allegro.pl/item943934272_kos ... elaca.html Więcej info - na życzenie
Za kilka dni wystawię sprzęt na allegro.
Pozdrawiam