Teraz jest piątek, 25 kwietnia 2025, 22:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Folpan 80 WP
PostNapisane: niedziela, 28 maja 2017, 10:05 
nowicjusz
nowicjusz

Jeszcze raz powtarzam : wpłatę zrobiłem zanim otrzymałem paczkę !!! Zrobiłem błąd , pomyliłem nr. konta przy wpisywaniu a kolega bialywoj napisał do mnie jakieś 2 tygodnie po otrzymaniu paczki z pytaniem czy ona dotarła do mnie.
Za nic w świecie nie wiedziałem przez te dwa tygodnien, że kolega nie otrzymał wpłaty ! Skąd miałem o tym wiedzieć ? Napisał do mnie dopiero po takim czasie.
Kolejne kilka dni zajęło mi ustalanie co się stało i dlaczego nie ma mojej wpłaty. Nie mówię, że jestem bez winy i że trochę za bardzo opieszale działałem ale wieszanie na mnie psów też nie jest na miejscu.

I dla ścisłości... kolega napisał do mnie "niedziela, 30 kwietnia 2017, 10:21" że wysłał paczkę. Więc proszę tutaj nie jechać po bandzie i nie powiększać terminu. Już dojechaliśmy do miesiąca a zaraz zrobi się dwa...
Przypominam : dopiero po dwóch tygodniach wiadomość do mnie że nie ma wpłaty ! to chyba nie jest aż tak źle ? Jak bym miał wiadomość po kilku dniach że nie ma wpłaty całość zajęła by połowe krócej...

A ty ruthless pilnuj swojego nosa a nie obrażaj ludzi !

Kończę temat. Wpłata poszła drugi raz pod wskazany numer konta. Kolega zapewne jutro będzie miał na koncie.
Jak ktoś chce jeszcze na mnie psy wieszać to zapraszam na PW.

Aha... odniosę się jeszcze to regulaminu poczty polskiej. Regulamin regulaminem a wpłata od zawsze idzie 2,3 dni robocze. Chyba że ktoś ma konto pocztowe i robi przelew za jego pośrednictwem.

Tytuł: Re: Folpan 80 WP
PostNapisane: niedziela, 28 maja 2017, 10:13 
mistrz
mistrz

Żeby wyciągnąć jakieś pozytywne wnioski z tej sytuacji, to co robi Poczta, kiedy zleci się przelew na zły numer konta.

Ja dotąd byłem przekonany, że w momencie wpisywania numeru konta w komputerze, jak nie zgadza się liczba kontrolna (dwie pierwsze cyfry), to system od razu to sygnalizuje.

Powiedzmy jednak, że to jakoś przeoczono, to co wtedy? Zleceniodawca opuścił placówkę PP, a po jakimś czasie - np. następnego dnia, okazuje się, że była pomyłka. Próbują wtedy dostarczyć te pieniądze z powrotem na adres zleceniodawcy przekazem pocztowym? Ile to trwa? Czy też trzeba się samemu dopominać zwrotu przez kilka tygodni?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1