piotrek7725 napisał(a):
No cóż szkoda że moja inicjatywa tak się kończy coś chciałem zrobić dla forum ale dobra nie ma sensu rozbijać forumowiczów jeśli tylko Radekk będzie chętny aby przejąć całą akcję to ja przecież nie będę mieć nic przeciwko wręcz dalej będę mógł zbierać zamówienia a Radkowi tylko dostarczę gotową listę zamówień co do wosku to ja podziękuję ale myślałem o ukorzeniaczu widziałem na aukcjach ale trochę taki kosztuje...
OK.
Mogę przejąć akcję.
W związku z tym że wyjeżdzam w środę 28 list w delegację i nie będzie mnie do 12 grudnia akcję można przedłuzyć.
Możemy się umówić, że zakupów dokonamy w euroflorze.
Są
pisaki Edding 400 po 8,80zł,
jest
wosk Rebwachs WP po 43zł/kg, są
opaski Tyvek 1,27x22cm po 55zł/1000szt.
Nie widziałem ukorzeniacza ale wygodniej jest kupic przy okazji w pierwszym lepszym sklepie ogrodniczym. Opasek i wosku raczej się nie dostanie wszędzie.
Osoby chętne z listy Piotrka mogą zaktualizować swoje ilości i napisać na PW do mnie wiadomość z informacją:
-ADRES DO WYSYŁKI,-CO ZAMAWIAJĄ I ILOŚĆ: pisaki na sztuki, wosk co 100g mogę dzielić,
-JAKI TYP LISTU (zwykły ekonomiczny, zwykły priorytet, polecony, polecony priorytet, paczka, paczka pobraniowa) co wiąże się z kosztem oraz czasem doręczenia z uwagi na Święta Bożego Narodzenia. Nie chcę zgadywać teraz ile kosztuje list (wysyłałem zwykłym listem priorytetowym listy z sadzonkami w dużych kopertach bąbelkowych i płaciłem 3,5zł za 100 do 350g przy gabarycie B i chyba 4zł za niecałe 500g, do 100g kosztuje 3zł). List ekonomiczny zwykły odpowiednio 2zł, 2,30zł, 2,90zł przy gabarycie B czyli 1zł za priorytet. Dojdzie jeszcze kilka groszy za koperty. Jeśli będą chętni na wosk i pisaki wolałbym wysyłać w kopercie bąbelkowej bo mocniejsza ale coś koło zeta kosztuje (format w pobliżu A5).
Koszt wysyłki ze sklepu do mnie (pewnie coś koło 15-25zł) będę dzielił według wartości zamówienia przez każdego z forumowiczów tak jak to robiłem 2 lata temu aby było w miarę sprawiedliwie.
Listy zwykłe są tańsze ale nie wiadomo jak długo będą krażyć po Polsce.
W polecone nie bawiłem się. Wszystkie listy lub paczki dotarły do celu i wszystkie wysłane do mnie też dotarły.
Po otrzymaniu potwierdzeń złożę zamówienie i wyslę każdemu z osobna na PW namiary na moje konto lub adres pocztowy (dla chętnych na przekaz).
Potwierdzenia zbieram do 8 grudnia (sobota) do 24:00 włącznie. W niedzielę podliczę zamówienia i w poniedziałek lub wtorek 10-11 grudnia zakupuję towar. Wtedy też wszyscy w liście zakupowej dostaną namiary na przelew (przekaz) który wykonają zgodnie z własnym uznaniemCzy w przypadku drobnych groszy mogących zostać po zakupach mogę przekazać je na utrzymanie serwera?LISTA ZAMÓWIEŃ POTWIERDZONYCHkolod - 300szt + 1 pisak Edding 400
Adamlove - 200szt
ZbyszekTW - 200 + 200g wosku
Canin - 300
gryf - 600-700 -
proszę o adresMarcinbees - 200 + pisak Edding 400
gbed - 200
Cianek - 500g wosku + pisak Edding 400
Radekk - 500-800 +400-600g wosku
stwor - 200-300
Pozdrawiam
Radek