Teraz jest wtorek, 29 kwietnia 2025, 08:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 26 listopada 2012, 21:35 
mistrz
mistrz

Też jestem za przedpłatą.
:wink:

PostNapisane: poniedziałek, 26 listopada 2012, 22:11 
mistrz
mistrz

Ok numerów konta nie podaję bo miałem niemile doświadczenia.
Ale mogę zgodzić się na przekazy pieniężne.
Listonosz mi pieniądze pod drzwi przyniesie i wszyscy będą szczęśliwi :)

PostNapisane: poniedziałek, 26 listopada 2012, 23:31 
Ekspert
Ekspert

piotrek7725 napisał(a):
Ok numerów konta nie podaję bo miałem niemile doświadczenia.

Ale jakie można mieć niemiłe doświadczenia po podaniu numeru konta?
Ktoś przeleje Ci pieniądze z tytułem przelewu "za usługi seksualne" i żona zobaczy na wyciągu?
Numeru konta nie musisz publikować na forum, możesz wysłać na PW, możesz użyć PayPall i paru innych rozwiązań.
Nie wiem jaki jest koszt pobrania - jeśli rzeczywiście 10zł to całą ta koncepcję tanich zakupów idzie w diabły.
Taniej mi wyjdzie zakupić 1000 sztuk na kilka lat.

PostNapisane: poniedziałek, 26 listopada 2012, 23:42 
przedszkolak
przedszkolak

piotrek7725 napisał(a):
Ale mogę zgodzić się na przekazy pieniężne.
Listonosz mi pieniądze pod drzwi przyniesie i wszyscy będą szczęśliwi :)

Nie wszyscy. Jakoś nie chce mi się jechać na pocztę, żeby zrobić przekaż pieniężny. Wykreśl mnie z listy nabywców.

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 06:42 
Ekspert
Ekspert

Jeśli @potrek7725 ma obiekcje to niech inicjatywę przejmie ktoś inny i po problemie.
Inna opcja niż wpłata na konto przed zakupem nie ma sensu. Gdybym potrzebował etykiet to bym to pociągnął ale jeszcze mam :)

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 08:11 
przedszkolak
przedszkolak

:?

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 08:19 
Kiper
Kiper

Misza napisał(a):
Jeśli @potrek7725 ma obiekcje to niech inicjatywę przejmie ktoś inny i po problemie.
Inna opcja niż wpłata na konto przed zakupem nie ma sensu. Gdybym potrzebował etykiet to bym to pociągnął ale jeszcze mam :)

OK. Zgodnie z sugestią mogę się podjąć zadania.
Wtedy akcja przesunie się na 12-18 gru jak wrócę z delegacji (akurat będzie po wypłacie). Jedna osoba jest już chętna.
Pozdrawiam

PS. Dla chętnych mozna zamówić wosk rebwachs WF do ochrony szczepień i końcówek przed wycychaniem.
Koszt 43zł/1kg (w innym sklepie) - będzie można podzielić na mniejsze części jak 2 lata temu jesli będą ,,pastylki"
http://www.euroflora.pl/tabid/448/Type/ ... fault.aspx - tu musiałbym zadzwonić i się dowiedzieć bo mają w paczkach 20kg
Aha. Proponuję zamawiać conajmniej 200szt - jeść nie woła nie zdechnie. Znając nasze zboczenie do winorośli i pewnie nie tylko przyda się za rok lub 2 lata :) koszt 100szt to tylko 5,5zł plus koszty wysyłki które maleją przy większej ilości.

Ostatnio edytowano wtorek, 27 listopada 2012, 10:18 przez Radekk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 09:11 
nowicjusz
nowicjusz

Rezygnuję z etykiet , jeśli będzie można podpisuję się do wysyłki jeśli będzie możliwość do Radekk.

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 09:48 
przedszkolak
przedszkolak

Jeżeli Radek podejmuje się Wyzwania to także zezygnuje. Wysyłanie pieniędzy pocztą to nie tylko nie wygodne ale strata czasu - 3 godziny stania w kolejce po zajęciach na uczelni na poczcie skłania mnie do rezygnacji. Wolę kliknąć w internecie przelewem jednorazowym - bez wychodzenia z domu i zero opłat ...
Pozdrawiam

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 10:03 
Ekspert
Ekspert

Ja też w takim razie przenoszę moje 200 szt do Radka.
Nie mam nic przeciwko Piotrka warunkom. Pewnie są nieco lepsze niż zakup samodzielny. Wydaje mi się, że ideą wspólnego zakupu jest minimalizacja kosztów. Przy niewielkich ilościach ceny transportu są porównywalne z ceną samego produktu więc trzeba to zredukować do minimum. Dlatego łatwiej, szybciej a przede wszystkim taniej będzie w wersji Radka.
Piotrze, bez urazy: business is business :mrgreen: i dzięki za chęci.

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 18:04 
mistrz
mistrz

No cóż szkoda że moja inicjatywa tak się kończy coś chciałem zrobić dla forum ale dobra nie ma sensu rozbijać forumowiczów jeśli tylko Radekk będzie chętny aby przejąć całą akcję to ja przecież nie będę mieć nic przeciwko wręcz dalej będę mógł zbierać zamówienia a Radkowi tylko dostarczę gotową listę zamówień co do wosku to ja podziękuję ale myślałem o ukorzeniaczu widziałem na aukcjach ale trochę taki kosztuje...

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 20:29 
czeladnik
czeladnik

piotrek7725 napisał(a):
No cóż szkoda że moja inicjatywa tak się kończy coś chciałem zrobić dla forum ale dobra nie ma sensu rozbijać forumowiczów jeśli tylko Radekk będzie chętny aby przejąć całą akcję to ja przecież nie będę mieć nic przeciwko wręcz dalej będę mógł zbierać zamówienia a Radkowi tylko dostarczę gotową listę zamówień co do wosku to ja podziękuję ale myślałem o ukorzeniaczu widziałem na aukcjach ale trochę taki kosztuje...

Nie przejmuj się Twoja inicjatywa jest super. Teraz będzie to Wasza wspólna inicjatywa i jest super super.

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 21:23 
nowicjusz
nowicjusz

Dziękując jeszcze raz Piotrkowi proszę jednocześnie o przeniesienie mojego zamówienia na listę Kolegi Radekk.

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 21:48 
Kiper
Kiper

piotrek7725 napisał(a):

OK.
Mogę przejąć akcję.
W związku z tym że wyjeżdzam w środę 28 list w delegację i nie będzie mnie do 12 grudnia akcję można przedłuzyć.
Możemy się umówić, że zakupów dokonamy w euroflorze.
pisaki Edding 400 po 8,80zł,
jest wosk Rebwachs WP po 43zł/kg,
opaski Tyvek 1,27x22cm po 55zł/1000szt.

Nie widziałem ukorzeniacza ale wygodniej jest kupic przy okazji w pierwszym lepszym sklepie ogrodniczym. Opasek i wosku raczej się nie dostanie wszędzie.
Osoby chętne z listy Piotrka mogą zaktualizować swoje ilości i napisać na PW do mnie wiadomość z informacją:
-ADRES DO WYSYŁKI,
-CO ZAMAWIAJĄ I ILOŚĆ: pisaki na sztuki, wosk co 100g mogę dzielić,
-JAKI TYP LISTU (zwykły ekonomiczny, zwykły priorytet, polecony, polecony priorytet, paczka, paczka pobraniowa) co wiąże się z kosztem oraz czasem doręczenia z uwagi na Święta Bożego Narodzenia. Nie chcę zgadywać teraz ile kosztuje list (wysyłałem zwykłym listem priorytetowym listy z sadzonkami w dużych kopertach bąbelkowych i płaciłem 3,5zł za 100 do 350g przy gabarycie B i chyba 4zł za niecałe 500g, do 100g kosztuje 3zł). List ekonomiczny zwykły odpowiednio 2zł, 2,30zł, 2,90zł przy gabarycie B czyli 1zł za priorytet. Dojdzie jeszcze kilka groszy za koperty. Jeśli będą chętni na wosk i pisaki wolałbym wysyłać w kopercie bąbelkowej bo mocniejsza ale coś koło zeta kosztuje (format w pobliżu A5).

Koszt wysyłki ze sklepu do mnie (pewnie coś koło 15-25zł) będę dzielił według wartości zamówienia przez każdego z forumowiczów tak jak to robiłem 2 lata temu aby było w miarę sprawiedliwie.

Listy zwykłe są tańsze ale nie wiadomo jak długo będą krażyć po Polsce.
W polecone nie bawiłem się. Wszystkie listy lub paczki dotarły do celu i wszystkie wysłane do mnie też dotarły.
Po otrzymaniu potwierdzeń złożę zamówienie i wyslę każdemu z osobna na PW namiary na moje konto lub adres pocztowy (dla chętnych na przekaz).
Potwierdzenia zbieram do 8 grudnia (sobota) do 24:00 włącznie. W niedzielę podliczę zamówienia i w poniedziałek lub wtorek 10-11 grudnia zakupuję towar. Wtedy też wszyscy w liście zakupowej dostaną namiary na przelew (przekaz) który wykonają zgodnie z własnym uznaniem
Czy w przypadku drobnych groszy mogących zostać po zakupach mogę przekazać je na utrzymanie serwera?

LISTA ZAMÓWIEŃ POTWIERDZONYCH
kolod - 300szt + 1 pisak Edding 400
Adamlove - 200szt
ZbyszekTW - 200 + 200g wosku
Canin - 300
gryf - 600-700 - proszę o adres
Marcinbees - 200 + pisak Edding 400
gbed - 200
Cianek - 500g wosku + pisak Edding 400
Radekk - 500-800 +400-600g wosku
stwor - 200-300

Pozdrawiam
Radek

Ostatnio edytowano środa, 28 listopada 2012, 17:26 przez Radekk, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: wtorek, 27 listopada 2012, 21:55 
Kiper
Kiper

krosam napisał(a):
Nie przejmuj się Twoja inicjatywa jest super. Teraz będzie to Wasza wspólna inicjatywa i jest super super.

MA SIĘ ROZUMIEĆ KOLEGO. W ilości siła.
Oby nie było kłótni na forum i zgrzytów bo po co.
Mietas i inni ,,zieloni" nie będą japy wydzierać na dziatwę ani rozstawiać nas po kątach, tudzież na banicję skazywać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1