Teraz jest poniedziałek, 19 stycznia 2026, 20:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 11 czerwca 2020, 16:14 
Kiper
Kiper

Dagome napisał(a):
Jakby ktoś był ciekaw, to zniżka 10% na hasło "winogrona org" w Efento jest aktualna.
W zeszłym tygodniu kupiłem sobie ich zestaw do winnic.

Możesz dać link do tego zestawu?

PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2020, 07:40 
nowicjusz
nowicjusz

Jest na poprzedniej stronie tego wątku.

https://efento.pl/product/zestaw-do-mon ... ic-efento/

Tyle, że wziąłem wersję z hermetyczną obudową. Coś koło kilkunastu/dwudziestu kilku złotych więcej. Najlepiej zadzwonić i porozmawiać.

PostNapisane: poniedziałek, 1 lutego 2021, 19:01 
Ekspert
Ekspert

Czy da się zrobić tak, żeby telefon nie musiał ściągać za każdym razem pełnego zestawu danych
z logera tylko po pierwsze przechowywał dane w telefonie, a po drugie tylko dociągał nowe?

Nie da się zajrzeć do pomiarów nie mając logera w zasięgu. Trochę bez sensu..

-- poniedziałek, 1 lutego 2021, 19:01 --

Szkoda, że brak odpowiedzi... Nie ma to jak wsparcie POsprzedarzne na poziomie :)

Ps. „Nie pytaj co rząd może zrobić dla ciebie, pytaj jak temu zapobiec!".

PostNapisane: wtorek, 9 marca 2021, 17:19 
mistrz
mistrz

Orientuje się ktoś, czy sam rejestrator temperatury (przetwornik) można zamontować w hermetycznej puszcze stosowanej w instalacjach elektrycznych? Z tej puszki wyprowadzić wtedy sam przewód z sondą i umieścić ją w osłonie radiacyjnej. Podpowie ktoś jak to zrobić, lub pokaże jak to wykonał u siebie? Zastanawiam się mocno nad zakupem tego urządzenia, tylko nie do końca wiem jak poradzić sobie z jego montażem. Proszę o porady.

-- wtorek, 9 marca 2021, 18:19 --

Okazało się, że można od razu zakupić rejestrator w specjalnej hermetycznej obudowie. Zastanawiam się teraz nad długością sondy. Można wybrać praktycznie dowolną długość. Standardowo myślałem nad 1 metrem. Ktoś z osób używających tego rejestratora wypowie się jaką by teraz długość sondy wybrał? Czy metr to wystarczająco, czy od razu brać dłuższą? Jeśli dłuższą to jaką długość?

PostNapisane: czwartek, 2 grudnia 2021, 09:45 
mistrz
mistrz

Nabyłem loggera. Mam pytanie na jaki okres macie ustawiony pomiar temp. , co ile min.?

PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2021, 14:11 
Kiper
Kiper

Mam pytanie odnośnie loggera, ponieważ sam zastanawiam się nad jego zakupem. Martwi mnie jednak kwestia dokładności... Niby taka wysoka jakość pomiaru, a okazuje się, że poniżej -10 stopni jest to aż 2 stopnie błędu... Nie uważacie, że to aż nadto nawet jak na monitorowanie winnicy?

PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2021, 18:40 
mistrz
mistrz

W modelu bez sondy zewnętrznej, dokładność w tym zakresie temp. to 0,5*C, więc trochę lepiej.

PostNapisane: niedziela, 5 grudnia 2021, 19:15 
Kiper
Kiper

bioy napisał(a):
W modelu bez sondy zewnętrznej, dokładność w tym zakresie temp. to 0,5*C, więc trochę lepiej.

No zgadza się niby... Tylko czy czujnik umieszczony w szczelnej obudowie chroniącej przed zalaniem lub nawet w woreczku strunowym nie będzie przekłamywał pomiarów w porównaniu z czujnikiem zewnętrznym umieszczonym w obudowie radiacyjnej?

PostNapisane: poniedziałek, 6 grudnia 2021, 20:00 
Kiper
Kiper

No OK, to mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Efento bez sondy zewnętrznej. Zostawiając go na zimę na zewnątrz należy zamknąć go hermetycznie, czy po prostu tylko uniemożliwić fizycznie dostanie się tam śniegu, wody itd... czyli np. umieszczenie pod jakimś małym daszkiem...? Pytam, gdyż nie jest to tanie urządzenie.

I jeszcze jedno. Rozumiem, że pod względem wyliczania SAT itd wersje z czujnikiem zewnętrznym i wbudowanym niczym się nie różnią?

PostNapisane: poniedziałek, 6 grudnia 2021, 20:36 
Ekspert
Ekspert

mihuu napisał(a):
No OK, to mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Efento bez sondy zewnętrznej. Zostawiając go na zimę na zewnątrz należy zamknąć go hermetycznie, czy po prostu tylko uniemożliwić fizycznie dostanie się tam śniegu, wody itd... czyli np. umieszczenie pod jakimś małym daszkiem...? Pytam, gdyż nie jest to tanie urządzenie.

I jeszcze jedno. Rozumiem, że pod względem wyliczania SAT itd wersje z czujnikiem zewnętrznym i wbudowanym niczym się nie różnią?
Ja nie mam efento. Mam pomiat temp i wilgotności. Sonda temp. Zewnętrzna. Dla mnie zamknięcie hermetyczne mija się z celem,bo wilgotność jest źle mierzona. Jeśli jest sonda zewnętrzna,zamykasz hermetycznie urządzenie a sonda na zewnątrz.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: poniedziałek, 2 stycznia 2023, 19:29 
mistrz
mistrz

Pozwolę sobie odkopać ten temat.
Winniczka założona w 2022 roku, w tym chciałbym zacząć z pomiarami SAT, GDDC.
Pytanie do użytkowników obecnych i byłych (może tacy są) Efento, jak oceniacie ten moduł? A może ktoś z Was znalazł lepsze rozwiązanie (ipomiar.pl, elitech, blebox)?
Ciekaw jestem Waszych opinii.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1