Teraz jest poniedziałek, 11 sierpnia 2025, 20:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 13:03 
Ekspert
Ekspert

Jak się udał zlot? Widzę, że niektórzy już wrócili.
Liczę na liczne relacje. Żałuję, że nie mogłem być osobiście.

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 13:39 
Ekspert
Ekspert

Kochani!
Bardzo dziękuję Wam za udział w zlocie. Z mojego punku widzenia wszystko udało się przeprowadzić zgodnie z planem. Dzięki mojej żonie i Anecie, które przejęły rolę polewaczek na finiszu udało się skończyć listę kilka minut przed północą :clap:
Dziękuję wszystkim za punktualność i dobrą samoorganizację. Myślę, że rozwialiśmy obawy właścicieli i obsługi co do charakteru tej imprezy - kiedy żegnaliśmy się panie były wyraźnie zadowolone i zapraszały ponownie :)
Na zlocie udało się zebrać 360 zł na cele utrzymania naszego forum (domena i hosting) - dziękuję wszystkim za wpłaty. Jeśli ktoś zapomniał lub nie umawiał się ze mną na "blika" to proszę pieniądze przelewać bezpośrednio na konto utrzymania forum.
Wszyscy, którzy czekają na wyniku konkurso-plebiscytu :wink: proszę o cierpliwość. Materiału do analizy jest sporo, ale przed Świętami na pewno się wyrobię :wink:
Szczególne podziękowania dla Sławka, który zajął się konferansjerką - było to trudne zadanie, bo cały czas było bardzo gwarno :clap: Jeśli ktoś czegoś nie dosłyszał to na pewno nie była to jego wina.

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 14:52 
Ekspert
Ekspert

My już w domu. Serdecznie dziękujemy za wspaniałą imprezę, perfekcyjną organizację i jak zawsze najlepsze Towarzystwo. Pomysł z arkuszami wypadł wspaniale. Muszę też przyznać, że lokal (który był, jak wspomina Mietek, zadowolony z przebiegu imprezy) także wypadł na medal, zarówno restauracja jak i hotel. Poprzeczka idzie w górę.

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 15:51 
Ekspert
Ekspert

Gratuluję koleżankom i kolegom udanego zlotu.

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 16:06 
Kiper
Kiper

My również dziękujemy za tak udaną imprezę. Coraz bardziej to wszystko profesjonalnie wygląda, karty, konferansjerka (brawo Sławek) jak i poboczne atrakcje, tutaj zwiedzanie starej kopalni (w Leżajsku również był ciekawy program dodatkowy). Wprawdzie pod koniec listy win których był ogrom percepcja mocno siadła ale karty zdecydowanie ułatwiły zadanie i mimo tej ilości do degustacji wszystko zostanie na papierze. Lokal również na wysokim poziomie. Dziękujemy Mietek z Szanowną Małżonką i innym którzy przyczynili się do organizacji. Czekamy na kolejne spotkania :-)

Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 16:40 
Kiper
Kiper

no i ja z małżonką właśnie dotarliśmy do domu.
super impreza, na następną jeśli zdrowie pozwoli też przybędziemy razem

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 17:25 
nowicjusz
nowicjusz

Moi drodzy,
bardzo wszystkim dziękuję za miłe przyjęcie mnie na Waszym zlocie. Było wspaniale. Bardzo dziękuję Mietkowi z małżonką za organizację, Sławkowi za fantastyczne prowadzenie wieczoru, Mietkowi za "kręcenie" głową ;), Grzegorzowi za fantastyczne wprowadzenie w Świat Win. Ewie za zaproszenie i transport. Wszystkim Wam za wspaniałe wina i inne pyszności oraz fantastyczna atmosferę.
Wszystkim, którzy otrzymali wysokie oceny- serdecznie gratuluję!
Tych, którzy trochę gorsze proszę, żeby się nie zrażali i nadal próbowali.
Dla wszystkich składam wyrazy szacunku za chęci, pracę, trud włożony w naukę, uprawę i produkcję tych pyszności.
Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam.
Beata (od Cebulki).

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 19:52 
Kiper
Kiper

Beny i Buba również w domku!
Dziękujemy za wszystko! Ogromna szkoda, że mieliśmy konflikt terminów i musieliśmy Was opuścić przedwcześnie :thumbdown:
Byłem baaardzo ciekaw, jak Wam wychodzą wina, jak pachną i smakują. Udało się w białych, reszta musi poczekać na kolejne spotkania. Mam nadzieję, że się uda...
I szacun dla organizatorów, bo impreza na baaardzo wysokim poziomie. Dzięki Asiu i Mietku za Waszą robotę! :clap: :clap: :clap:
I wszystkim pozostałym za to, że jesteście, że można się spotkać, pogadać, pokosztować i wymienić doświadczeniami... :thumbup:

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 19:57 
Kiper
Kiper

Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: niedziela, 24 listopada 2024, 23:43 
mistrz
mistrz

Dziękujemy Asi i Mietkowi za świetną organizację imprezy.
Było nam bardzo miło spotkać się z Wami wszystkimi.
Do zobaczenia na kolejnej imprezie.

PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2024, 06:38 
czeladnik
czeladnik

O Człowieki!!

Bardzo gratuluję wszystkim zlotu. Na następnym zlocie nie może mnie zabraknąć. Następnym razem z całą pewnością nie odpuszczę takiej okazji potestowania win.

W nostalgii sobotniego wieczoru wiedząc co mnie omija, postanowiłem nie pożałować i kupiłem sobie teoretycznie porządne wino francuskie - sam dąb i pieprz prawie bez innych smaków :sick:
Pomogło mi to zrozumieć co musiałem przegapić.
wszystkiego dobrego i życzę chęci do organizacji kolejnego zlotu!

PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2024, 06:41 
Kiper
Kiper

No i pięknie było. Też jakoś udało nam się w końcu opuścić gościnny Rybnik choć pewnie byliśmy najpóźniej w domu :D .
Podziękowania dla gospodarzy bo organizacja na wysokim poziomie. Bardzo fajna wycieczka do kopalni. Poziom spotkań z roku na rok wyższy, poziom win z roku na rok wyższy. Generalnie idzie to w dobrym kierunku z czego się cieszę bo czas w tak sympatycznym gronie to super odskocznia od codzienności. :thumbup:

PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2024, 08:46 
Ekspert
Ekspert

Dołączam się do podziękowań. Mietek z osobami towarzyszącymi zrobili super robotę. Miejsce również bardzo fajne, jakość znacznie przewyższająca cenę.
Oczekując na wyniki konkursu chciałbym zasygnalizować dwa problemy których nie było widać na poprzednich zlotach:
1. Duża ilość białych win z aromatami lakieru do paznokci.
2. Kilka wina czerwonych zepsutych przez tzw. brett, czyli drożdże z rodzaju Brettanomyces i/lub Zygosaccharomyces, możliwe, że również przez jakieś bakterie.
Dyskutując na temat tych wad, nie bardzo umieliśmy sobie poradzić z wyjaśnieniem przyczyn, przynajmniej w strefie w której siedziałem. Warto chyba dokładnie rozpracować te tematy bo problem wydaje się narastać.

PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2024, 10:22 
mistrz
mistrz

@DW pełna zgoda co do białych i uwaga co do czerwonych. Przy naszych stolikach, szczególnie przy jednym winie pojawiły się komentarze w stylu "Brett, okropieństwo". Mi jednak to wino smakowało. Nawet bardziej niż niektóre inne, które nie dostały tej niechlubnej etykietki. Wydało mi się pełniejsze, dojrzalsze, starsze, pozbawione zieleniny. Więc według mnie gusta bywają różne i problem tkwi przede wszystkim w umiejętnym powstrzymaniu procesów, zanim naprawdę wino zepsują. Ja takich win nie przekreślam (tego, co było) ale rozumiem, że każdy może mieć swoją opinię.

Dzięki Misza i reszto ekipy za fajną imprezę. Kopalnia, maszyny parowe, biesiada. Wszystko było tip-top.

https://www.facebook.com/Winniczka-Nadbużańska-105433567973437

PostNapisane: poniedziałek, 25 listopada 2024, 11:41 
czeladnik
czeladnik

Dziękujemy za gościnę i miłe towarzystwo, masę wskazówek i podpowiedzi! Bardzo cenne doświadczenie. Zlot super sprawa. Teraz trochę żal,że tegoroczne nastawy już dojrzewają, może udałoby się ustrzec błędów z ubiegłorocznych winifikacji. :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1