Aktualizacja dusz

na niebiesko Ci, od których już dostałem przelew:
1. 2.
Maciek (Maciey)+ Agnieszka3. 4. Arek (Ajats) + Marzena
5. 6. Mietek (Misza) + Asia
7. 8. Darek (Zyga69)+ Danusia
9. Pjetrof
10.
Paweł z Głowna11. 12 Grzesiek (Gbed) + Iwona
13. 14. Radek (Stardust) + Kasia
15.
Sławek (Sajko)16.
Ewa (Cebulka)17. 18. Łukasz (Jeki) + Ania (na 95%)
19. 20. Zbyszek B + 1 (Tadeusz?)
21.
Jarekkk22. Piotrwzk
23. Hanka
24. 25. Mariusz (Beny) + Agata (Buba)
26. Grzesiek G
27. Janusz (Kenaj24)
28. 29. Kasia i Arek - winnica Brochów
30. Adam Jas.
31. Adam Jech.
32. Rafał N.
Ostatnie 3 osoby to moi znajomi niewiniarze, ale winopijcy. Przywiozą coś komercyjnego. Czekam jeszcze na potwierdzenie 5 innych osób i właścicieli dworku. Także licze, że będzie nas ok 35 osób. Na taką ilość idealnie było by mieć litr wina, także jak ktos może wziąć taką ilość, to niech tak przygotuje. Jak nie, no to niech będą dwie flaszki, ale spróbujemy oblecieć jedną. Zwłaszcza jak tylko jedną ktoś ma. Gadaliśmy z Mietkiem że w przypadku gdy będzie dostępna tylko jedna standardowa flaszka, bedziemy polewać kieliszek na parę, żeby się wyrobić w ilości. Do degustacji powinno wystarczyć, bo i tak zawsze sporo zlewek wychodziło.
Co do agendy to wstępnie widzę to jak poniżej, ale potwierdzę w przyszłym tygodniu, jak już będę miał ogarnięte zwiedzanie.
12:30 - przyjazd i zwiedzanie Żelazowej Woli dla chętnych
13:30-14:00 przejazd do dworku, rozlokowanie się w pokojach
14:00 obiad
Po obiedzie degustacja z naszymi przekąskami do późnych godzin nocnych. Myślę, że tu nie będziemy mieć ograniczeń, ale jak uczy doświadczenie moce przerobowe ok 1-2 w nocy się kończą.
Rano śniadanie i wyjazd.
Beny, na wegetariańskie jest jakaś propozycja kaszo-serowa, więc powinno dać radę. Cena 150 niezależnie od pokoju i składu w nim. Mam nadzieję, uda mi się jakoś wszystkich sensownie rozłożyć, ale może się nie dać zapewnić wszystkim pełnej prywatności - wybaczcie. Mam nadzieję, że nikt nie będzie się czuł pokrzywdzony - lokalowo mamy pewne ograniczenia niestety.
Nadal czekam na Wasze listy win. Chciałbym je mieć do 10.11 najpóźniej, żebym zdążył to jeszcze jakoś przygotować. Proszę o nierobienie "winnych niespodzianek" przez otwieranie win niezgłoszonych, bo zaburzy to degustację w ciemno.
Mam nadzieję, że nie będzie takich osób, ale jeśli ktoś koniecznie nie chce żeby jego wino było ocenione publicznie, prośba o info - będzie poddane ocenie, ale nie "opublikujemy" jej na forum. Pamietajcie, że to nie żaden konkurs, tylko element dobrej zabawy i informacja zwrotna dla winiarza.