Wojtek88 napisał(a):
Szkolenia - Enologia
Witam, założyłem ten temat z myślą o otwarciu dyskusji na temat szkoleń związanych z tematyką wina. Jak zauważyłem i zapewne nie tylko ja jest tu mnóstwo ludzi, którzy posiadają bardzo bogatą wiedzę teoretyczną jak i praktyczną w zakresie związanym z uprawą wina, jego produkcją, itp, etc..
Konkretnie chciałbym jak również jest to moja prośba do Was forumowiczów o to jeśli posiadacie wiedzę na temat szkoleń w poszczególnych miejscach naszego pięknego kraju, abyście podzielili się gdzie w jakim województwie/mieście jest organizowane takie szkolenie.
Z moich skromnych informacji zdobytych dowiedziałem się, iż jest takie w województwie podkarpackim oraz w powiecie zielonogórskim. Niestety nie nie mam więcej informacji dotyczących co do innych miejscowości i tu moja prośba do Was. Myślę, że znalazła by się spora liczba osób, która na żywo była by gotowa uczestniczyć w takich zajęciach, praktycznych jak i teoretycznych.
Jest tutaj olbrzymi zasób wiedzy może, któryś pośród Was prowadzi tego typu szkolenia lub uczestniczył w takich.
Proszę o odpowiedź.
pozdrawiam...
Są organizowane kursy 3 stopniowe
Zacznij od pierwszego
http://www.collegiumvini.pl/main2.php?r ... kurs_eno1wWykładają tam m.in. Wojciech Bosak , Agnieszka Rousseau i wielu innych
To kosztuje
Ale po takich kursach jesteś niemalże ekspertem
pozdr.ZB
A ja:
"Winogradnuju kastoczku w ciepłuju ziemlu zaraju
I łozu pociełuju i spiełyje grazdja sorwu
I druziej sazawu, na liubow swoje sierdce nastraju
A inaczie zacziem na Ziemle etoj wiecznoj żiwu (bis)
{Okudżawa]