Misza napisał(a):
Czy będziemy mieć do dyspozycji lodówki czy szafę chłodniczą?
Ja mam takie przemyślenia po wielu miej lub bardziej oficjalnych forumowych spotkaniach, że wina przywiezione przez uczestników na początku imprezy powinny trafić do rejestru. Mimo próśb o przynajmniej techniczne etykiety wiele win zawsze było incognito. Nie będzie też problemów, żeby zrobić jakąś małą statystykę czy żeby odświeżyć sobie pamięć po imprezie. Można za wczasu przygotować stosowny arkusz do wypełniania.
Jest duża lodówka na białe, różowe wina. Na jedzenie będzie druga. Ewentualnie dodatkowa mniejsza też może być.
O tej porze roku zasadzie to raczej będzie chłodek, w ostateczności można zostawić np w samochodzie.
Czerwone możemy zostawić w piwnicy, jest magazynek zamykany.
Rejestr win można zrobić, fajny pomysł, @Misza, Ty to dobrze ostatnio kontrolowałeś, fajnie by było jakbyś czuwał nad tym.
Możesz mi wysłać ten rejestr, będę wcześniej, zostawię np. u strażnika i każdy rejestrując nocleg, wpisze co przywiózł do degustacji.
Apel do uczestników:
opiszcie prosimy dobrze butelki, żeby nie było wątpliwości co degustujemy, proponuję:
1. odmiana, 2. cukier (wytrawne, pw, słodkie), 3. twórca, 4. rocznik, 5. ewentualnie poziom alkoholu, 6. dodatkowo - co kto chce
w piątek pijemy młode wina, w sobotę starsze Będzie nas dużo, niestety nie ma nagłośnienia, jeżeli ktoś dysponuje, a może wziąć
mikrofon i głośnik, byłoby fajnie żeby wziął.
Można by zrobić degustację komentowaną.
Pamiętajcie o kieliszkach, niestety ich nie będzie,
każdy zbiera swój kieliszek.
Catering i wyżywienie, w trakcie ustalania, jak będę wiedział coś więcej dam znać.
PS KD81 Krzysiek i julian Józef
wysłałem PW, proszę: o uzupełnienie braków i deklaracje.