Teraz jest sobota, 14 lutego 2026, 07:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 7 września 2023, 07:13 
nowicjusz
nowicjusz

Dopisuję brakujące info :)

Marcin i Roma
Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

PostNapisane: sobota, 9 września 2023, 18:43 
Kiper
Kiper

Proszę dopisać +1 Janusz Kenaj

PostNapisane: sobota, 9 września 2023, 21:35 
mistrz
mistrz

Proszę o informację, czy mogę się dopisać do listy noclegów z rodziną, (w tym dwójka dzieci). Potrzebowałbym wtedy pokój 4 lub 3 osobowy, dwa dni. Małżonka zaoferowała się że będzie się dziećmi zajmować w czasie gdy będę na degustacji czy też wykładach o winie i winiarstwie, ale chciała koniecznie również zobaczyć Ciążeń :D
Oczywiście zrozumiem odpowiedź odmowną, bo wiem że liczba miejsc jest ograniczona i nie chcę blokować innych forumowiczów. W razie czego poszukam innego noclegu, choć na ten moment nie znalazłem żadnej alternatywy w Ciążeniu.

PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2023, 14:53 
Ekspert
Ekspert

Nie ma problemu, jest jeden pokój 4osobowy.
Daj znać czy Was dopisać i podaj informacje co do noclegów i wyżywienia, imiona też wskazane żeby podać celem lepszej integracji.

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: poniedziałek, 11 września 2023, 20:43 
mistrz
mistrz

Tak, to poprosimy o dopisanie :) Świetnie będzie w końcu porozmawiać na żywo. Marcin i Maria
Nocleg 17-19 (2 dni); piątek (wyżywienie we własnym zakresie); sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko); niedziela (śniadanie);
ilość osób: 4 (jeden pokój 4-ro osobowy)

PostNapisane: środa, 13 września 2023, 11:44 
mistrz
mistrz

Castelman dopisałeś mnie? Jerzy 53 zgłaszał mnie ale dla pewności powtórzę Kenaj 24 pełny pakiet 1 osoba . Dziękuje :wave:

PostNapisane: czwartek, 14 września 2023, 14:28 
Ekspert
Ekspert

Wino na zlot już płynie (dostępne na fb ) https://fb.watch/n2MQvWaczm/ :wink:

PostNapisane: czwartek, 14 września 2023, 20:02 
Ekspert
Ekspert

sajko71 napisał(a):
Wino na zlot już płynie (dostępne na fb ) https://fb.watch/n2MQvWaczm/ :wink:
:o :o :o
kenaj24 napisał(a):
Castelman dopisałeś mnie? Jerzy 53 zgłaszał mnie ale dla pewności powtórzę Kenaj 24 pełny pakiet 1 osoba . Dziękuje :wave:

Dopiszę na koniec miesiąca, spokojnie jeszcze się łapiesz w 50tce :)

Jak pisał Sławek @sajko71, ponieważ zapowiada się nas większa ilość, prosimy o przygotowanie 2 butelek z każdego trunku do degustacji (rozlanie wina z 1 butelki 0,75l dla ponad 30tu ludzi to za mało).

Proszę tych zlotowiczów co wpisałem w ostatniej L I S T A :arrow:U C Z E S T N I K Ó W na czerwono żeby się określili co do braków.

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2023, 21:12 
czeladnik
czeladnik

Witam :) Ja również poproszę cały pakiet dla jednej osoby :) Jeszcze nie wiem jak tam dotrę na miejsce ale chętnie zabiorę ze sobą wina z winnicy w której pracuje :) Gdyby ktoś jechał z Katowic lub okolic to chętnie bym partycypował w kosztach transportu :)

PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2023, 23:00 
mistrz
mistrz

Hejka :wave:
Wedle prośby dopisuję i tu: będę sztuk 1, 2 dni, z wyżywieniem.

Wina własnego nie przywiozę, z trunków to zatrzymałam się (narazie :think:...) na nalewkach - ale chleb i inne tego typu przyjemności kulinarne do podjadania przy winie to dam radę :mrgreen: Notatnik i długopis też się znajdzie.

Pozdrawiam :D

PostNapisane: piątek, 29 września 2023, 13:09 
czeladnik
czeladnik

Witam
Proszę o dopisanie do listy - Piotr Wziętek
Piątek wyżywienie we własnym zakresie, sobota śniadanie, obiad, kolacja i niedziela śniadanie.
Pozdrawiam

PostNapisane: środa, 4 października 2023, 04:55 
Ekspert
Ekspert

1 . RobertR Robert Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
2 . pjetrof Piotr Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
3 . ajats Arek i Marzena Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
4 . castleman Piotr i Marysia Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
5 . PaulCraft Paweł Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
6 . sajko71 Sławek i Aneta Nocleg 17-19 (2 dni) dojadą później piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
7 . Libelle Martin i Justyna Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
8 . Cebulka Ewa Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
9 . beny Beny & Buba Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
10 . Paweł z Głowna Paweł Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
11 . Bastej Bartek i Ania Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
12 . jerzy53 Jurek Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
13 . Misza i piotrwzk Mietek i Piotr Nocleg 17-19 (2 dni) dojadą później piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
14 . StarDust ? i ? Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
15 . KD81 Krzysiek i ? I ? nie wiemy czy pełny pakiet? ----> Napisz proszę. 3 osoby
16 . MarcinSRV Marcin i ? Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
17 . gbed Grzegorz i Iwona Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
18 . julian Józef nie wiemy czy pełny pakiet? Ile osób? Przypuszczam że tylko Ty będziesz ----> Napisz proszę. 1 osoba
19 . MarcinSRV Marcin i Roma Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
20 . Kenaj Janusz Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
21 . ostrowin Marcin, Maria i dzieciaki Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 4 osoby
22 . BladY82 ? Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba

###################################################################################################################
RAZEM 38 osób

Zgodnie z dotychczasowymi deklaracjami mamy uczestników jw.
Spotkanie zbliża się coraz większymi krokami. Lista nie jest zamknięta, można się jeszcze dopisywać.
Ponownie proszę: KD81 Krzysiek i julian Józef o uzupełnienie braków i deklaracje.
Wysłałem do Was wiadomości na PW.
Brak informacji do końca października skutkować będzie nie uwzględnieniem Was w wyżywieniu cateringowym

Prosimy o przygotowanie 2 butelek z każdego trunku do degustacji (rozlanie wina z 1 butelki 0,75l dla około 40tu ludzi nie wykonalne).

Myślę że lista zostanie zamknięta początkiem listopada.
Do tego czasu proszę zweryfikujcie listę i proszę o informację, jeżeli ktoś z zadeklarowanych chciałby zrezygnować ze spotkania.
Proszę o poważne potraktowanie deklaracji (na tej podstawie będzie zamawiany catering).

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: czwartek, 5 października 2023, 09:06 
Ekspert
Ekspert

castleman napisał(a):
Prosimy o przygotowanie 2 butelek z każdego trunku do degustacji (rozlanie wina z 1 butelki 0,75l dla około 40tu ludzi nie wykonalne).

Czy będziemy mieć do dyspozycji lodówki czy szafę chłodniczą?

Ja mam takie przemyślenia po wielu miej lub bardziej oficjalnych forumowych spotkaniach, że wina przywiezione przez uczestników na początku imprezy powinny trafić do rejestru. Mimo próśb o przynajmniej techniczne etykiety wiele win zawsze było incognito. Nie będzie też problemów, żeby zrobić jakąś małą statystykę czy żeby odświeżyć sobie pamięć po imprezie. Można za wczasu przygotować stosowny arkusz do wypełniania.

PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 18:47 
Ekspert
Ekspert

Misza napisał(a):
Czy będziemy mieć do dyspozycji lodówki czy szafę chłodniczą?
Ja mam takie przemyślenia po wielu miej lub bardziej oficjalnych forumowych spotkaniach, że wina przywiezione przez uczestników na początku imprezy powinny trafić do rejestru. Mimo próśb o przynajmniej techniczne etykiety wiele win zawsze było incognito. Nie będzie też problemów, żeby zrobić jakąś małą statystykę czy żeby odświeżyć sobie pamięć po imprezie. Można za wczasu przygotować stosowny arkusz do wypełniania.

Jest duża lodówka na białe, różowe wina. Na jedzenie będzie druga. Ewentualnie dodatkowa mniejsza też może być.
O tej porze roku zasadzie to raczej będzie chłodek, w ostateczności można zostawić np w samochodzie.
Czerwone możemy zostawić w piwnicy, jest magazynek zamykany.
Rejestr win można zrobić, fajny pomysł, @Misza, Ty to dobrze ostatnio kontrolowałeś, fajnie by było jakbyś czuwał nad tym.
Możesz mi wysłać ten rejestr, będę wcześniej, zostawię np. u strażnika i każdy rejestrując nocleg, wpisze co przywiózł do degustacji.

Apel do uczestników:
opiszcie prosimy dobrze butelki, żeby nie było wątpliwości co degustujemy, proponuję:
1. odmiana, 2. cukier (wytrawne, pw, słodkie), 3. twórca, 4. rocznik, 5. ewentualnie poziom alkoholu, 6. dodatkowo - co kto chce :)
w piątek pijemy młode wina, w sobotę starsze

Będzie nas dużo, niestety nie ma nagłośnienia, jeżeli ktoś dysponuje, a może wziąć mikrofon i głośnik, byłoby fajnie żeby wziął.
Można by zrobić degustację komentowaną.

Pamiętajcie o kieliszkach, niestety ich nie będzie, każdy zbiera swój kieliszek.

Catering i wyżywienie, w trakcie ustalania, jak będę wiedział coś więcej dam znać.

PS KD81 Krzysiek i julian Józef wysłałem PW, proszę: o uzupełnienie braków i deklaracje.

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 20:18 
Ekspert
Ekspert

castleman napisał(a):
PS KD81 Krzysiek i julian Józef wysłałem PW, proszę: o uzupełnienie braków i deklaracje.

Krzysiek (KD81) nie czyta PW. Trzeba do niego dzwonić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1