Teraz jest niedziela, 4 maja 2025, 05:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2023, 14:32 
Ekspert
Ekspert

Własny kieliszek. :lol:

PostNapisane: środa, 23 sierpnia 2023, 19:11 
Ekspert
Ekspert

MarcinSRV napisał(a):
Jestem nowy na forum i bardzo chętnie spotkałbym się w realu, a jak jest możliwość degustacji, to tylko bonus.

Proszę o pełen pakiet - 17-19 dla dwóch osób.

Czy coś więcej jest na tą chwilę ode mnie wymagane poza deklaracją?

Marcin
To może jakiś post o tym co uprawiasz, jakie masz obserwacje i wnioski ze swoich upraw.

PostNapisane: piątek, 25 sierpnia 2023, 13:57 
nowicjusz
nowicjusz

sajko71 napisał(a):
MarcinSRV napisał(a):
Jestem nowy na forum i bardzo chętnie spotkałbym się w realu, a jak jest możliwość degustacji, to tylko bonus.

Proszę o pełen pakiet - 17-19 dla dwóch osób.

Marcin
To może jakiś post o tym co uprawiasz, jakie masz obserwacje i wnioski ze swoich upraw.

Na tą chwilę mam tylko 32 krzaki nasadzone w tym roku na przydomowej winnicy:
- Solaris
- Regent
- Cabernet Cortis
Plus 3. krzaki deserowe, ale musze zerknąć na etykiety :) Będą się pięły po domku letnim.

Jak mi ogród z drzewami owocowymi nie wyjdzie to wytnę w pień i dosadzę dodatkowe odmiany.
Doświadczenie winiarskie na poziomie przeczytania kilku książek i odwiedzenia kilku winnic w PL i za granica, czyli level Expert :)
Jestem na samym początku mojej przygody z winogronami i wszystko co robię to raczej pasja niż wyliczony i dobrze skrojony business plan.
Mam nadzieję, ze rozmowa na spotkaniu rozjaśni wiele, liczę na to.

PostNapisane: niedziela, 27 sierpnia 2023, 23:01 
Kiper
Kiper

Proszę mnie dopisać do listy.
1 osoba- pełny zakres.
Pozdrawiam
Jurek

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 08:58 
Ekspert
Ekspert

Dla mnie 1+1 pełny pakiet

castleman napisał(a):
Co do piątkowego obiadu, możemy pomyśleć i zrobić go ciut później, dajcie znać co o tym myślicie.

Ja bym w ogóle rozpoczął obiadokolacją. Nie wszyscy mogą wziąć wolny dzień. Nam dojazd zajmie 4-4,5h więc godzina 19 to taka najwcześniejsza. Sesja biała trwała zazwyczaj 4h więc powinniśmy zdążyć. Najwyżej różowe przerzuci się na następny dzień ;)

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 09:58 
nowicjusz
nowicjusz

Mnie również dopiszcie 2 os. pełna opcja :-)

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 12:44 
Ekspert
Ekspert

Też oficjalnie zacząłbym tak, żeby wszyscy mogli spokojnie dojechać czy to z daleka czy po pracy. Jak ktoś ma urlop i chce przyjechać prędzej to przecież może to zrobić i integrować się z tymi co już będą. Razem zjedzmy kolacje a potem da się jeszcze sporo degustować, bo noc jest długa.

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 17:34 
Ekspert
Ekspert

MarcinSRV napisał(a):
Jestem nowy na forum i bardzo chętnie spotkałbym się w realu, a jak jest możliwość degustacji, to tylko bonus. Proszę o pełen pakiet - 17-19 dla dwóch osób.
Marcin

Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy, rozumiemy to. Myślę że minimum na jeden dzień, to butelka dobrego wina gronowego na osobę. Myślę że to odpowiednie wymagania.
Jeżeli nie masz swojego, to zakup coś dobrego, tylko pamiętaj, że na tym forum kubki węchowe i smakowe mamy nie byle jakiej jakości.
Własne wyroby żywieniowe mile widziane. Własny kieliszek niech każdy weźmie. MarcinSRV, zadeklaruj się czy to to przyjęcia.
StarDust napisał(a):
Mnie również dopiszcie 2 os. pełna opcja :-)

StarDust, daj znać też jakie stare stare wino przyniesiesz ;)
sajko71 napisał(a):
Też oficjalnie zacząłbym tak, żeby wszyscy mogli spokojnie dojechać czy to z daleka czy po pracy. Jak ktoś ma urlop i chce przyjechać prędzej to przecież może to zrobić i integrować się z tymi co już będą. Razem zjedzmy kolacje a potem da się jeszcze sporo degustować, bo noc jest długa.

Misza napisał(a):
Ja bym w ogóle rozpoczął obiadokolacją. Nie wszyscy mogą wziąć wolny dzień. Nam dojazd zajmie 4-4,5h więc godzina 19 to taka najwcześniejsza. Sesja biała trwała zazwyczaj 4h więc powinniśmy zdążyć. Najwyżej różowe przerzuci się na następny dzień ;)

Znając dotychczasowe przyzwyczajenia zlotowe prawdopodobnie zrezygnujemy z kolacji cateringowych
i oprzemy się na tym co zostanie przywiezione (na pewno w pierwszy wieczór), ewentualnie zrobimy zrzutkę na miejscu na kolejne kolacje.
Są lodówki, żywność można przechować. Jest kuchnia, można przygotować.
Z cateringu raczej zrobimy obiady i ewentualnie śniadania.
Kto chce może przyjeżdżać wcześniej, oficjalnie możemy zacząć od 19tej, temat jeszcze do dyskusji.
Pamiętajcie o dniu wolnym za 11 listopada (niektórzy mogą wykorzystać, ja mam taki plan :P ).
Ważna jest deklaracja obecności, widząc zainteresowanie i ograniczoną ilość miejsc (około 50 jak pisałem na początku), decydować będzie kolejność zgłoszeń w wątku.

Co do formuły, dostosujcie się proszę do konwencji zlotu i oznaczcie odpowiednio butelki.
Na pierwszy dzień - piątek robimy młode wina (jeżeli nie bożole, to z 2022r, białe, różowe, czerwone),
na kolejny - sobota starsze (2022 i starsze, białe, różowe, czerwone).
Pewno każdy ma swoje archiwum, niech coś uszczknie ;)
Jako bonus dla najstarszego wina deklaruję ofiarowanie butelki mojego najstarszego wina, dla tego kto dostarczy wino najstarsze na sobotę. Moźe jeszcze ktoś coś dorzuci na zachętę :mrgreen:
Kolejne uwagi mile widziane :D

pozdrawiam Castleman

Ostatnio edytowano poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 19:07 przez castleman, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 19:02 
nowicjusz
nowicjusz

Proszę o rezerwacje dla 3 osób.
Dziękuję

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 20:25 
nowicjusz
nowicjusz

castleman - Tak jak najbardziej deklaruję!!

Wpisujcie mnie na listę - nie mogę się doczekać.

Co do wina, to raczej bede mial coś nie swojego, wiadomo ze względu na mały staż.

PostNapisane: poniedziałek, 28 sierpnia 2023, 21:38 
Ekspert
Ekspert

Myślę, że powinna powolutku docierać do nas zwykła matematyka. Jeżeli nasze zloty były jednodniowe i degustowano 50 -70 rodzajów win. A teraz mamy spotkać się na dwa dni (w tym jeden cały od rana) To ile win potrzeba? I do tego potrzeba na ok 50 uczestników po dwie butelki tego samego, żeby było chociaż na dno kieliszka. Przypomnę, że wśród uczestników dotychczasowych zlotów, były osoby które przywoziły po 5-10 butelek (pozwolę sobie wspomnieć ś.p. Romana), więc jakoś te braki się niwelowały. Dlatego Tym bardziej popieram wymóg, że każda osoba powinna przywieźć 1 butelkę wina na dzień (a w praktyce 2 butelki tego samego). Para rozumiem, że 4. I spodziewam się że i to tak będzie mało. Wielokrotnie na naszych spotkaniach pojawiają się oprócz naszych wybitne wina renomowanych wytwórców, co ma walor porównawczy. Ktoś nie ma swojego wina to rozgląda się za czymś takim co nie zdewastuje naszych kubków smakowych.

PostNapisane: wtorek, 29 sierpnia 2023, 11:10 
Ekspert
Ekspert

Proszę o rezerwację na 2 dni - pełny pakiet 2 osoby

PostNapisane: wtorek, 29 sierpnia 2023, 15:45 
Ekspert
Ekspert

castleman napisał(a):
...na kolejny - sobota starsze (2022 i starsze, białe, różowe, czerwone)...

No i skucha, :P błąd się wkradł. Pardon'sik miało być:

Co do formuły, dostosujcie się proszę do konwencji zlotu i oznaczcie odpowiednio butelki.
Na pierwszy dzień - piątek robimy młode wina (jeżeli nie bożole, to z 2022r, białe, różowe, czerwone),
na kolejny - sobota starsze (2021 i starsze, białe, różowe, czerwone).
....
Jestem pewny, że w loszku macie coś starszego ;)
Aktualizacja listy raz w miesiącu, czyli na początku września.

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: poniedziałek, 4 września 2023, 21:19 
czeladnik
czeladnik

Poproszę o rezerwacje.

PostNapisane: czwartek, 7 września 2023, 07:12 
Ekspert
Ekspert

************************************************************************** L I S T A :arrow:U C Z E S T N I K Ó W: ****************************************************************************************

1 . RobertR Robert Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
2 . pjetrof Piotr Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
3 . ajats Arek i Marzena Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
4 . castleman Piotr i Marysia Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
5 . PaulCraft Paweł Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
6 . sajko71 Sławek i Aneta Nocleg 17-19 (2 dni) dojadą później piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
7 . zbyszekB Zbyszek winiarski stand up ? Na razie zakładam 1 osobę, daj znać co do konkretów - ----> a w ogóle to będziesz czy nie, daj znać proszę. 1 osoba
8 . Libelle Martin i Justyna Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
9 . Cebulka Ewa Solo? 2 dni? Co z jedzonkiem? na razie zakładam jedną osobę ----> Cebuleczo, daj znać 1 osoba
10 . beny Beny & Buba Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
11 . Paweł z Głowna Paweł Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
12 . Bastej Bartek i Ania Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
13 . jerzy53 Jurek Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 1 osoba
14 . Misza Mietek i Asia Nocleg 17-19 (2 dni) dojadą później piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
15 . StarDust ? i ? Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
16 . KD81 Krzysiek i ? I ? nie wiemy czy pełny pakiet? ----> Napisz proszę. 3 osoby
17 . MarcinSRV Marcin i ? Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
18 . gbed Grzegorz i Iwona Nocleg 17-19 (2 dni) piątek (wyżywienie we własnym zakresie) sobota (śniadanie, obiad, kolacja/ognisko) niedziela (śniadanie) 2 osoby
19 . julian Józef nie wiemy czy pełny pakiet? Ile osób? Przypuszczam że tylko Ty będziesz ----> Napisz proszę. 1 osoba

##################################################################################################
RAZEM 31 osób

Jak pisałem wcześniej, na piątek zakładamy że każdy przywozi jedzonko, jak coś zostanie będzie na sobotnią kolację (ewentualnie zrobimy zrzutkę i zakupimy składniki we własnym zakresie).
Catering ograniczamy do śniadań i obiadów.
Uzupełnijcie proszę braki.
Lista nadal otwarta, można się dopisywać.

pozdrawiam Castleman

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1