Misza napisał(a):
Czy zakwaterowanie ma być tu:
http://www.sportnemcicky.cz/ ?
Tak, to ten areał. W nim pracuje żona gospodarza.Misza napisał(a):
Ja jestem za dwoma noclegami. Przyjazd w piątek po południu/wieczór, wyjazd w niedzielę przed południem.
Już mam potwierdzoną rezerwację dwie noce 3-5. 9. 2010 na 15. osób. Proszę zgłaszajcie się, kto jest zainteresowany, żebym zamówił więcej, jeżeli zajdzie taka potrzeba. Misza napisał(a):
Paweł, mógłbyś z grubsza policzyć koszt tej imprezy (zakwaterowanie, jedzenie, ewentualne atrakcje), bo bez tego niektórym trudno się będzie zdeklarować.
Koszty: (wszystko w koronach czeskich)
Noclegi:
jedna noc w dwułóżkowym pokoju 270/od osoby, i w czterołóżkowym 250/od osoby
Śniadanie ? 80/od osoby ? (można wykorzystać małej kuchni do przygotowania własnego jedzenia czy kawy)
Degustacja: Już pisałem, że 100/od osoby, ale teraz okazuje się, iż to jest cena tylko dla znajomych. Zostawmy to jeszcze otwarte, na pewno nie więcej niż 200,- (i tak nie dużo)
Co ważne, na degustacje się nie chodzi po to, żeby wypić dwa dl, ale wypija się dużo więcej. Jak już się pije napój królów, to obowiązkowo trzeba królewsko jeść. Jest możliwość zamówienia jedzenia łącznie z degustacją, ale korzystniejsze dla obu stron będzie, jeśli będziemy mieli jedzenie własne. Wędliny, kiełbasy ? co kto lubi. Ważne żeby nie zabrakło aż do rana. Jedynie w tedy można wypić dwa litry wina, może więcej i odchodzić z piwnicy w dobrym nastroju po własnych nogach.
Jeżeli będziecie chcieć zwiedzić zamek ? proponuje w niedziele na drodze powrotnej tutaj. Wstępne z wykładem kosztuje 100,- W areału zamku jest także wino teka ? możliwość zakupu butelkowanych win wysokiej jakości.
U gospodarza jest możliwość zakupu win nalewanych (najlepiej mieć PETy ze sobą). Cena jest około 40/l. Myślę, że wina są bardzo dobrej jakości. Są też wina jakościowe, już butelkowane od 80 do 120/07l. Jest też orzechówka, morelówka, śliwówka (200/1l) i nie wiem co jeszcze.
Obiady można zamówić w restauracjach, cena od 80 do 150 koron.
Odległość z Cieszyna jest 225km 80% po autostradzie. Na niej każdy samochód powinien mieć znaczek ? 250,-
Będzie możliwość obejrzenia winnic, w tym i deserowych. Będzie możliwość wtajemniczenia się do wyroby wina i uprawy winorośli.
Myślę, że to ceny ludowe. A wiec ludzie, zgłaszajcie się na PW, żebym zamówił dostateczną ilość noclegów. dziadek2 napisał(a):
Ale mi Pawle klina zabiłeś, też jeszcze nie byłem na Morawach, muszę to przemyśleć - chęci by były
Romku, ty musisz obowiązkowo. Przecież nie chcesz z tym klinem tak dalej żyć. A żonę ze sobą!
Paweł