Witajcie
Były pytania o śniadanie jest w cenie hotelu.
Nie określałem z właścicielem hotelu minimalnej ilości uczestników .
Ja jednak liczę na minimalną grupę uczestników 30-40 osób.
Jeżeli powstanie lista uczestników to nie ma problemu ja mogę założyć sam jakąś zaliczkę.
Co do hotelu to tak jak się umówimy. Możemy też zrobić rezerwację żeby byli wszyscy pewni lokum w tym miejscu.
Ja już mam 10 osób z ludźmi którymi rozmawiałem. Także myślę że 40 osób moze byc minimum.
Pozdrawiam
Dariusz
-- wtorek, 13 lutego 2024, 19:41 --
pjetrof napisał(a):
Darek,
Wielkie dzięki za inicjatywę!
Ja się piszę także wrzuć mnie proszę na listę. Potwierdzę jeszcze czy sam czy z małżonką
I kilka pytań:
1. Od której planujesz start imprezy?
2. Śniadanie też jest przewidziane? W cenie czy dodatkowo płatne?
3. Rozumiem że zimne przekąski są ale standardowo swoje przegryzki zabieramy?
Start imprezy określę jutro bo się widzę z właścicielem, chyba że macie jakieś sugestie , to proszę napisz to sie dostosuję.
Jakieś przekąski na oddzielny stolik zawsze coś możemy położyć.
Pozdrawiam
Dariusz
-- wtorek, 13 lutego 2024, 19:45 --
zbyszekB napisał(a):
Czy można będzie nie uczestnicząc osobiście w spotkaniu przesłać wina do oceny ?
Jeżeli tak, to kto będzie oceniał te wina ?
PS
zależy mi na ocenie wina z HzK
Witaj
Ocenę wina pewnie bedziemy robić wspólnie, lecz też będziemy mieć gościa ze Serbii a jest dobrym specjalistą więc będzie oceniał nasze wina.
Pozdrawiam
Dariusz
-- wtorek, 13 lutego 2024, 19:48 --
DW napisał(a):
Zyga69 napisał(a):
Witam
Tak jak zapowiadałem organizujemy spotkanie w Leżajsku na podkarpaciu naszej grupy ....
A gdzie to zapowiadałeś bo nie słyszałem ?
Witaj
Byłem na kilku spotkaniach w Żarkach, gdzie zobowiązałem się do organizacji spotkania na podkarpaciu.
Pozdrawiam
Dariusz
-- wtorek, 13 lutego 2024, 19:55 --
Misza napisał(a):
Darek, dzięki za inicjatywę
Do wszystkich, którzy mają wątpliwości: mimo, że Darek jest świeżo zarejestrowanym użytkownikiem, to nie jest osobą anonimową. Był na poprzednich spotkaniach w Żarkach i wielu forumowiczów miało go już okazję poznać.
Menu i cennik, tak jak rozmawialiśmy telefonicznie, jest koniecznie do korekty. Zrób to proszę jak najszybciej bo czasu jest już naprawdę mało.
Myślę, że zgodnie ze starym zwyczajem, w tym wątku powinna się pojawić
lista uczestników.
Podaj jeszcze ramowy program imprezy.
Czy jest wymagane jakaś minimalna liczba uczestników, żeby spotkanie się odbyło?
Co do wpłat, to masz na myśli zaliczki czy pełną płatność?
Spanie załatwia sobie każdy indywidualnie czy w pakiecie?
Witaj
Jutro mamy się spotkać z właścicielem i ustalimy wszystko co potrzeba.
Z korygujemy menu,
Jak uda się ustalić listę chętnych to ja zabezpieczę ilość menu i ilość miejsc hotelowych
Ramowy program jeszcze się rodzi w głowie.
Masz jakąś propozycję godzinę rozpoczęcia imprezy.
Myślę też o tym żeby wcześniej odwiedzić klasztor , słynne zabytkowe organy, muzeum klasztorne, zakład Hortino
Pozdrawiam
Dariusz
-- sobota, 17 lutego 2024, 18:38 --
Korekta Menu i doprecyzowanie
PROPOZYCJA MENU – KOSZT NA OSOBĘ
205 ZŁ
ZUPA
Borowikowa z świeżą drożdzówką
DANIE GŁÓWNE NA PATERACH
Pieczone żeberka wieprzowe w trzech smakach ( barbecue, czosnkowe, miodowe)
Policzki wieprzowe
Deska steków:
Sezonowany antrykot – ribeye stek
Sezonowany rostbeff – new york stek
Marynowana polędwica wołowa
DODATKI W PÓŁMISKACH
Ziemniaczki opiekane
Frytka belgijska
Kapusta zasmażana
Sałatka letnia
Sałatka z pomidorów
Sos pieprzowy, sos barbecue, sos miodowy, sos czosnkowy
DESER
Domowa szarlotka z gąłką lodów waniliwych
DODATKI NA STOŁACH
Soki owocowe 100% (jabłko – pomarańcz) oraz woda niegazowana z cytryną.
ZIMNY BUFET:
Deski wędlin oraz serów
Chuda wieprzowina w galarecie w towarzystwie przepiórczego jaja , szparaga oraz warzyw
Drobiowa galaretka w towarzystwie warzyw świeżych, gotowanych oraz strączkowych.
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Śledź po żydowsku z żurawiną i jabłkiem
Sałatka z serem wędzonym i szynką
Kofty wieprzowe z miętą i żurawiną
Wątróbka drobiowa z daktylem w boczku
Pieczywo
DODATKI NA BUFETACH
Napoje gorące: kawa – różne rodzaje express, kawa parzona, herbata – różne sma
Cena zawiera:
1. Przygotowanie sali na wyłączność.
2. Serwis do godziny 2.00
3. Przygotowanie szkła do degustacji win.
Ważna informacja
Hotel zamawiać bezpośrednio dzwoniąc do recepcji. nie przez boking. Bezpośrednio bedzie 15% upustu od cen które podałem wcześniej.
Dariusz