ajats napisał(a):
Zyga69 napisał(a):
Propozycja planu spotkania
13:00-13.45 - rejestracja w hotelu i zjedlibyśmy obiad (dość spora grupa będzie z dalekiej podróży)
13:45-14:00 - przejazd do klasztoru
14:00-15:00 - zwiedzanie klasztoru z organami w Leżajsku wraz z muzeum
15:00 - 15:30 - przejazd i możliwość zwiedzania muzeum ziemi Leżajskiej
15:30-15:45 - powrót do hotelu
16:00 - Prelekcja zaproszonych osób (trwają rozmowy z uczelnią Akademii Rolniczej), dodatkowo wykład gościa ze Serbii,
17:00 - 3:00 Rozpoczynamy poczęstunek i degustacje win uczestników.
Jeśli mogę coś doradzić na podstawie doświadczenia w organizacji wcześniejszych imprez.
Rozpoczęcie degustacji o godzinie 17:00 jest zbyt późne. Jeśli do tego dołożymy poczęstunek, który tez zabierze chwilę,
nie będzie czasu na spokojną degustację tylko będziemy gnać. Warto mieć zapas czasu na spokojne omówienie win.
Czas trwania imprezy do 3:00 nie jest realna dla większości uczestników. Koło północy zazwyczaj kończyliśmy degustację.
Trzeba wypocząć i co ważniejsze wyzerować się przed powrotem do domu.
Mamy jeszcze trochę czasu do rozpoczęcia imprezy, może warto coś zmienić?
Np. zwiedzanie klasztoru dałoby się przenieść na niedzielę?
Witaj
Propozycja planu spotkania ZMIANA
13:00-13.45 - rejestracja w hotelu i zjedlibyśmy obiad (dość spora grupa będzie z dalekiej podróży)
13:45-14:00 - przejazd do klasztoru
14:00-15:00 - zwiedzanie klasztoru z organami w Leżajsku wraz z muzeum
15:00-15:15 - powrót do hotelu
15:15 - 15:30 - wolny czas
15:30 - 16:15 Prelekcja zaproszonych osób (trwają rozmowy z uczelnią Akademii Rolniczej), dodatkowo wykład gościa ze Serbii,
16:15 - 2:00 Rozpoczynamy poczęstunek i degustacje win uczestników.[/quote]
Lekka korekta
Pozdrawiam
Dariusz Zygmunt
-- środa, 28 lutego 2024, 23:00 --
Canin napisał(a):
Wiemy ile ludzi będzie? Po ile butelek brać do degustacji - żeby to nie były ilości homeopatyczne po rozlaniu do kieliszków.
Ja też będę, pokój zarezerwowany!
Ten numer 5 to ja

Witam
Lista osób jest ruchoma , na koniec tygodnia ją skoryguję co do zmian.
Myślę że dobrze by było gdyby każdy mógł mieć 3-5 buteleczek.
A gdyby było więcej czy mniej to na pewno nic się nie zmarnuje.
Pozdrawiam
Dariusz Zygmunt
-- środa, 28 lutego 2024, 23:10 --
Misza napisał(a):
Też zdecydowanie jestem za tym, żeby zwiedzanie potraktować fakultatywnie, a degustacje win zacząć wcześniej.
Jeśli prelekcja gości z Serbii będzie połączona z poczęstunkiem - na co liczę

- to potem płynnie przejdziemy do naszych win.
Warto też uwzględnić czas na zebranie i poselekcjonowanie przywiezionych win. Rozumiem, że będą do dyspozycji szafy chłodnicze/lodówki na białe i różowe wina?
Witaj
Oczywiście że zwiedzanie klasztoru i muzeum to dobrowolna chwila, każdy podejdzie do tego indywidualnie. Prelekcja będzie niezależnie od możliwości poczęstunku. Wina zbierzemy około godz 13 po Waszym przyjeździe. Dzięki za podpowiedź w sprawie szaf chłodniczych na wina,. Ogarnę ten temat.
Pozdrawiam
Zyga69