Witajcie,
Po ostatnim spotkaniu degustacyjnym odmiany Marquette i rozruszaniu Mazowieckich winiarzy dzięki zapałowi ZbyszkaB i Zodiaka chciałbym zaproponować kolejne spotkanie degustacyjne.
Ponieważ są problemy lokalowe zaproponowałem iż następne spotkanie można zorganizować u mnie na winnicy.
Proponuje abyśmy spotkanie zorganizowali w terminie luty- marzec, termin do uzgodnienia.
Tematem spotkania byłaby degustacja rocznika 2016 który w naszym rejonie wypadł bardzo pomyślnie.
Jak widzicie temat degustacji i termin spotkania proponuję poddać dyskusji.
Ja ze swojej strony mogę zaoferować gościnę u mnie w domu i miejsce degustacji. Myślę że maksymalnie zmieścimy się w jakieś 20 osób więc do takiej liczby chciałbym ograniczyć liczbę uczestników.
Spotkanie służyłoby integracji mazowieckich winiarzy i wymianie doświadczeń. Myślę że winiarze spoza mazowsza też byliby mile widziani.
Spotkanie chciałbym zorganizować nieodpłatnie z możliwością noclegu z własnym śpiworem i karimatą. Każdy przyniesie jakieś przekąski i będzie super.
Jeśli ktoś oczekiwałby większego komfortu to istniałby również możliwość wynajęcia w naszej agro oddzielnego pokoju.
Ja ze swojej strony mogę zaproponować na degustacje 2 wina:
1. Cuve 2016 70% Seyval Blanc 20% Bianca 10% Solaris
2. Cuve 2016 50% Rondo 40% C. Cortis i 10% Muscat Blue, Marquette, Regent
Szczegóły o naszej agroturystyce i lokalizacja winnicy:
https://www.facebook.com/UStrzygi/Zapraszam do dyskusji