[*] wysłano w 4-2-2014 o godz. 21:12 Edytuj wiadomość Odpowiedz cytując
Witam wszystkich

Powinienem od tego zacząć ale jakoś znaleźć nie mogłem tego tematu
Jestem Tomek, mieszkam blisko Poznania i jestem przeciętnym szarym zjadaczem chleba po 18-tce ale przed 50-tką

, praca, praca a po 10-12 godz. odpoczynek.
Dzięki takim dobrodziejstwom jak forum, moje moje akwarium żyje a w nim to wszystko ...
Dzięki forum mogłem poznać tajemnice wędkarskie i testować, znaczy uczyć się nad wodą z tymi spławikami i koszyczkami

Kocham lato (zimę też lubię ale jak jest śnieg) i prace w moim ogrodzie (2000m)
Drzewa owocowe i nie tylko, jest co robić aby to ogarnąć, winogrono
, chciałem napisać-krzewy winorośli
mam zasadzone przez teścia, nawet nie wiem ile ma lat i dlatego właśnie jestem z wami, liczę że dzięki waszemu doświadczeniu i wiedzy którą się ty dzielicie zrobię coś czego nie będę się wstydził. Dotąd to winogrono było na płocie obok bluszczu tylko skracane aby do nieba nie poszło

i kto miał ochotę to sobie skubał, tak że z tego co zrozumiałem już o prowadzeniu w tym roku będą ostre cięcia, ciekawe czy mi zaowocuje i będzie z czego winko zrobić. Dwa lata temu zrobiłem z niego sok jak z innych owoców, jednak mnie nie przekonał bardzie widziałem je w winie, dlatego w zeszłym roku zabrałem się za tworzenie tego życiodajnego trunku. Moje pierwsze zrobiłem 20 lat temu z wiśni, normalnie jabol a do tego klimaty sylwestrowe, nawet nie pamiętam czy miało później jeszcze cichą, ale jednego jestem pewien, kopało :pijemy: a wtedy o to chodziło

. Dzisiaj inaczej na to patrzę i do czegoś innego zmierzam

Pozdr. Tomek.