Szczegóły spotkania do uzgodnienia na prv.
Chętnych oczywiście zapraszamy. Bez swoich wyrobów również.
Jedyny warunek to wcześniejsze zgłoszenie przyjazdu abym mógł to ogarnąć.
Dla przyjezdnych chcących w pełni degustować wina mogę zapytac o nocleg w niedalekim motelu.
-- wtorek, 18 kwietnia 2017, 22:16 --
Wszystkich chętnych, którzy jeszcze nie potwierdzili swojego przyjazdu prosze o wiadomość na PW, najpózniej do konca kwietnia.
Musze to wiedziec ze względów organizacyjnych.
Spotkanie odbędzie sie jak już bylo pisane 13 maja. Termin nie moze byc przelozony. Spotkanie jest na wolnym powietrzu ale pogoda jest zamowione. Nawet w przypadku deszczu miejsce biesiady jest zadaszone. Prosze o przyjazd w godz 10 - 11,
nie pozniej, ze wzgledu na konkurs win. Planowany jest amatorski konkurs win swojego wyrobu "Maciejowice 2017". Wszyscy uczestnicy, degustatorzy wyrażą swoją opinie o trunkach.
Wina będą maskowane i glosujemy tylko na numer. Dlatego po przyjezdzie do mnie prosze od razu przekazac butelki celem ich zamaskowania.
Po konkursie wina w kolejności od najslabszych zostaną odsloniete i przedyskutowane. Producent zyska merytoryczna krytykę lub pochwale i dowie sie co ewentualnie zawalil.
I to chcialbym aby bylo głownym tematem spotkania. Tak abysmy dyskutujac o cudzych winach sami też sie czegoś nauczyli. Uczmy się na blędach innych a nie koniecznie na swoich.

Jesli chodzi o jedzonko to ja sie tym zajmuje i po podliczeniu kosztow bedzie zrzutka 15 - 20 zl. W zeszlym roku kazdy przywozil co chcial ale to byl balagan. Oczywiście jesli ktoś ma swoje jakies wyroby i chcial by sie nimi pochwalic (np chlebek, ciasto itp) to bedzie mile widziane.
Jesli chodzi o ewentualny nocleg w poblizu to robiliśmy rozeznanie i w promieniu paru kilometrow jest kilka mozliwosci. 10 - 15 km ode mnie jest centrum Krakowa. W sprawie noclegow prosze kontaktowac sie z RobertemR.
Pewnie trzeba by wczesniej jakąś rezerwację robić.
Na razie to tyle, jak cos to jeszcze cos napisze.
Wszelkie pytania i
zgłoszenia na PW