Teraz jest środa, 25 lutego 2026, 02:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 10:15 
Ekspert
Ekspert

Dzwoniłam własnie do ośrodka Marina i zmieniłam rezerwację na 4 domki.
Jest też możliwość wynajęcia wiaty żeby sobie posiedzieć jeśli np. bedzie padało. Koszt wiaty ok. 200 zł plus 100 zł za drewno na ognisko.

Co o tym myślicie? Ja wstępnie zarezerwowałam tę wiatę. Ale dajcie mi znać, może być na pw.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 10:37 
Ekspert
Ekspert

[quote="dominikams"] Koszt wiaty ok. 200 zł plus 100 zł za drewno na ognisko.

Ło matko , spalicie 2m3 drewna :?: 8O :lol: To chyba jakieś g...jady 8O

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 10:52 
Ekspert
Ekspert

Kubuś, nie wiem, ile spalimy, czy w ogóle spalimy (jak bedzie lało, to pewnie nie). Pewnie że lepiej byłoby mieć własne drewno, ale przeciez większość osób bedzie przyjezdna, i nie sądzę, żebyśmy podróżowali z zapasem drewna na ognisko :wink:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 11:15 
Ekspert
Ekspert

Dominiko , nie namawiam do wypełniania bagażników drewnem :wink: , jednak 100 zł to według mnie lekka przesada.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 sierpnia 2008, 11:22 
Ekspert
Ekspert

No cóż, jest to opcja, żaden tam przymus :wink: Jak najbardziej można mieć swoje drewno - więc tylko od nas to zależy. Póki co drewna nie zamawiałam.

Zresztą może i przywieziemy trochę, właśnie jeden z potencjalnych uczestników zgłosił się, że może trochę przywieźć. Być może nam też się uda trochę zapakować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 sierpnia 2008, 14:41 
Ekspert
Ekspert

Pamiętaj, aby do forumowiczów doliczyć nasze drugie połowy :)
Co do tej wiaty to można się wstrzymać. Skoro jest wstępnie zarezerwowana to niech tak zostanie, można podkreślić, że skorzystamy z niej tylko i wyłącznie w wypadku deszczu. Co do drewna myślę, że trzeba się potargować, bo faktycznie przesadzili :) przecież to nie musi być tak wielkie ognisko, żeby spalić tego drewna nie wiadomo ile...
Ale tę kwestię też można dogadać jak już przyjedziemy.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 9 sierpnia 2008, 14:48 
Ekspert
Ekspert

No własnie nie można zarezerwować wiaty tak na wszelki wypadek. Można odwołać i ewentualnie sprawdzić na krótko przed wyjazdem jakie są prognozy i ewentualnie wtedy zamówić.

Musicie podjąć jakąś decyzję, a ja się tym już zajmę.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 sierpnia 2008, 16:29 
Ekspert
Ekspert

Przxed chwilą dostałam info od Jantara, że bedą w ośrodku już od środy. Czyli jeśli ktoś przyjedzie wcześniej (bo zbiórkę chyba zrobimy gdzieś w okolicy południa - jak rozumiem, szkółka jest czynna do godz. 17.30?) , to możecie się jakoś tam spotkać.

Myślę, że dobrze będzie, jeżeli wymienimy się numerami komórek (niekoniecznie wszyscy, ale tak, żeby miało się kontakt do kilku osób), w razie jakiejś "awarii" :wink:

Aha - Jantar mi przypomniał o jednej ważnej sprawie - bardzo, bardzo proszę te osoby, które mają już plony w jakiejś rozsądnej ilości (czyli w takiej, że za zabranie paru gron na zjazd nie dostanie się wałkiem od żony, czy tam męża - chociaż mąż to raczej wałkiem nie grozi :wink: ) o przywiezienie owoców do degustacji. My z Agą, jako osoby w ogóle nie mające pojęcia, jak porządne owoce smakują, będziemy zaznaczać w tabelce oceny dla poszczególnych odmian :mrgreen: Tabelki oczywiście na użytek własny, nie będziemy ich nigdzie publikować, więc proszę sie nie bać i przywozić co się nawinie pod rękę Obrazek

Jeśli macie jakieś winka, to chyba uczestnicy również się zgodzą na przetestowanie Obrazek

I proszę mi powidzieć co z tą wiatą!

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 sierpnia 2008, 17:53 
Ekspert
Ekspert

Napiszcie co sądzicie o tej wiatce, bo Dominika ma zagwozdkę. Nie możemy jej samej z tym dylematem zostawiać. Wiatka jest wstępnie zamówiona. Zrzucamy się na nią, czy na razie odwołać i wziąć potem w ostatniej chwili w razie konieczności?

No i dołączam się do prośby Dominiki. Nigdy nie jadłam innych winogron poza tymi ze sklepu i kilkoma jagodami Izy w tamtym roku, chętnie spróbuję, jeśli komuś obrodziły, zanim doczekam się na pierwsze swoje .
Winka tez chętnie skosztuję :) Ja póki co dysponuję jedynie naleweczką wiśniową. Jeśli uznacie, że to nie profanacja dla naszego zjazdu to mogę przywieźć :)

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 sierpnia 2008, 19:47 
Kiper
Kiper

Kurcze, ja czytałem Wasze wypowiedzi i milczałem. Myślałem, że uda mi się z Wami spotkać, do Zemborzyc mam 50 km. Niestety/stety jadę do Jasła. Gdyby nie to byłbym z Wami, przywiózłbym drewna na ognicho, a na koniec zaprosiłbym Was do "porządnej" :lol: 15-arowej młodej winnicy.
Termin 30 sierpnia nie jest dla mnie dobrym terminem :cry:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2008, 13:31 
Ekspert
Ekspert

[quote="micki64"]Kurcze, ja czytałem Wasze wypowiedzi i milczałem. Myślałem, że uda mi się z Wami spotkać, do Zemborzyc mam 50 km. Niestety/stety jadę do Jasła. Gdyby nie to byłbym z Wami, przywiózłbym drewna na ognicho, a na koniec zaprosiłbym Was do "porządnej" :lol: 15-arowej młodej winnicy.
Termin 30 sierpnia nie jest dla mnie dobrym terminem :cry:

Maćku, naprawdę jest mi przykro, ale ja już dawno ustaliłam z "babysitter", że to będzie ten termin. Nie mam z kim zostawić dzieciaków kiedy indziej. Własciwie to mało było sygnałów, że termin nie ten (większości pasowało - jak już wielokrotnie podkreślaliśmy, nie da się idealnie dopasować terminu i miejsca).

Mam nadzieję, że nie będzie to nasze ostatnie spotkanie, i takie forumowe, coroczne zjazdy, staną się naszą tradycją.

Aha - ponieważ nikt się nie wypowiedział na temat wiaty, zadzwoniłam dziś i ją odwołałam. Nie chcę podejmować decyzji za wszystkich. Szczerze mówiąc, liczyłam na waszą większą współpracę. Rozumiem, że czesć może wyjechała (w końcu są wakacje), ale większość z was jest przecież obecna na forum :roll:

No nic, ja mam nadzieję, że uda nam się gdzieś przycupnąć :wink:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2008, 15:30 
Kiper
Kiper

Oby nie na gołej trawie. Na wszelki słuczaj jakiś stolik i krzesełaka zabiore :mrgreen:

A tak wogóle to ile jest tych pewniaków co przyjadą?

A według mego zdania najlepsza żywa i to bez opakowania.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2008, 15:48 
Ekspert
Ekspert

Macieju , Twoje wino wypijemy , choć może to kwas . Niczego Ci nie oszczędżimy [uwag] a co w Jaśle? Zwykły bajer , Zaoszczędzisz forse a może dowiesz się prawdy od nas za darmo . Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2008, 16:32 
Ekspert
Ekspert

[quote="jantar"]Oby nie na gołej trawie. Na wszelki słuczaj jakiś stolik i krzesełaka zabiore :mrgreen:

A tak wogóle to ile jest tych pewniaków co przyjadą?

To ja zabiorę kocyk 8)

No właśnie co do pewniaków to jak na liście, tylko jeszcze 1stgreen nam odpadł. No i nadal nie wiadomo co z Wojtkami. Zmówili się, czy co? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 sierpnia 2008, 20:15 
Ekspert
Ekspert

Ja niestety z przyczyn losowych nie bede mogl przyjechac :cry:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1