Teraz jest piątek, 2 maja 2025, 11:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 24 lipca 2021, 23:04 
Ekspert
Ekspert

Moim zdaniem wszystkiego ci szaleńcy covidovi nie zamkną. Termin wrześniowy wielu osobom nie zawsze odpowiada.
Więc termin spotkania po zbiorach taki listopadowy jak poprzednio moim zdaniem byłby jak najbardziej optymalny.
A jeśli wszystko zamkną to spotkamy się po V fali plandemii :lol:

PostNapisane: wtorek, 27 lipca 2021, 09:25 
Kiper
Kiper

Termin 11 września nie może być brany pod uwagę z powodu zlotu winiarzy w Wysowej k. Gorlic. Część osób z naszego forum bierze wtedy udział w tej imprezie, która ma już bogatą tradycję. RobertR ma oczywiście rację, że lepszy byłby termin listopadowy. W listopadzie jednak może być atak znanego wirusa i wszystko zamkną. Raczej w ramach "góralskiego veta" nie będziemy działać.
Tak więc zostają dwie soboty w drugiej połowie września: 18 i 25. Bardzo proszę, aby zgłaszały się tu lub do mnie - e-mail: kt70@o2.pl - osoby, które zechcą wziąć udział w zlocie wrześniowym w Kwaczale k. Alwerni. Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do udziału w tym spotkaniu. Jak wiemy - warto rozmawiać o winorośli i winie.

PostNapisane: wtorek, 27 lipca 2021, 10:24 
Ekspert
Ekspert

Mnie wrześniowy nie pasuje. Najchętniej koniec października - listopad.

PostNapisane: wtorek, 27 lipca 2021, 19:56 
mistrz
mistrz

Mi pasuje każdy termin ale nie wiem czy mogę się pokazać na spotkaniu bez własnego wina. Do tej pory uprawiałem głównie odmiany deserowe i dopiero zaczynam sadzić przerobówki a po jedynej damie pięciolitrowej którą udało mi się zrobić zostało tylko wspomnienie.

PostNapisane: wtorek, 27 lipca 2021, 20:05 
Ekspert
Ekspert

Jak dotąd zamiast (lub oprócz) wina można było wnieść inny wkład własny np. "zagrychę" :wink:

PostNapisane: wtorek, 27 lipca 2021, 22:08 
Ekspert
Ekspert

Jak nas nie zamkną to ja będę.

PostNapisane: wtorek, 3 sierpnia 2021, 05:05 
Ekspert
Ekspert

My będziemy, jeżeli to będzie 25.09 lub później (październik).

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: czwartek, 5 sierpnia 2021, 12:39 
mistrz
mistrz

RobertR napisał(a):
...Więc termin spotkania po zbiorach taki listopadowy jak poprzednio moim zdaniem byłby jak najbardziej optymalny ...

Chętnie wziąłbym udział.
Co do terminu popieram propozycję Roberta.
Gdyby wprowadzili jakieś obostrzenia (np. dot. pomieszczeń), to alternatywą mogłaby być nawet jakaś duża wiata z czym trzeba, aby podpadało to na spotkanie nie w pomieszczeniu, a na zewnątrz.

PostNapisane: piątek, 6 sierpnia 2021, 14:35 
Kiper
Kiper

Z wypowiedzi zamieszczonych tutaj (i nie tylko) wynika, że najwcześniejszy akceptowalny termin spotkania w rejonie Alwerni to sam koniec września lub październik. Oczywiście mile widziane są też osoby z dalszych rejonów kraju (nie tylko z regionu południowego). Najlepiej jednak byłoby, aby w tym spotkaniu brali udział nasi liderzy - eksperci z tego forum. Tak więc termin dogodny dla Miszy, Dziadka2 i RobertaR musi być podstawą dalszych działań organizacyjnych. W tej sytuacji musi to być październik, najlepiej druga jego połowa. Jeśli nastąpi to, co może nas spotkać (bo sporo będzie infekcji wirusowych) - to nic nie poradzimy. Siedzenie w namiocie przy kieliszku wina w drugiej połowie października nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem (także z powodów zdrowotnych - wielu z nas to osoby, które przekroczyły już 50 rok życia). Myślałem jednak kiedyś o takim spotkaniu-degustacji w jednej z piwnic zamkowych (mam tu na myśli kilka miejsc w historycznej Małopolsce na terenie Jury). Ale spotkanie "piwniczne" to raczej pomysł na przyszłość, na okres wiosenno-letni. Kilka różnych myśli tu rzuciłem, ale w tym momencie zależy mi na spisaniu wstępnej listy osób, które chcą spotkać się w październiku w pensjonacie w Kwaczale k. Alwerni i Wygiełzowa. Koledzy wymienieni wyżej niech proponują tu konkretną datę i wtedy inne osoby będą tu zgłaszać chęć udziału w zlocie w tym właśnie terminie. Dzięki temu dowiemy się ilu jest chętnych.

PostNapisane: poniedziałek, 30 sierpnia 2021, 18:32 
czeladnik
czeladnik

Mnie odpowiada każdy termin, tak jak wcześniej było uzgodnione, zarezerwowane dla mnie pokój dwu osobowy

PostNapisane: wtorek, 31 sierpnia 2021, 12:39 
Kiper
Kiper

Kolego Sulima proszę o kontakt meilowy. Mój meil: kt70@o2.pl. Mam nadzieję, że nasze spotkanie dojdzie do skutku w drugiej połowie października w okolicy Alwerni. O szczegółach będę informował osoby zainteresowane drogą meilową.

PostNapisane: piątek, 3 września 2021, 08:58 
Ekspert
Ekspert

Grzegorzu, myślę, że termin październikowy jest mimo to dość wczesny. Sezon mamy jaki mamy, więc do końca października wielu z nas się jeszcze nie poodgarnia z pracami winiarskimi. A chodzi też o to by można było na gorąco podyskutować i wymienić się wnioskami.
Jak władza zarządzi lockdown to nie będzie miał znaczenia jakikolwiek jesienny termin.
Zaproponuj, proszę, jakieś daty listopadowe w uzgodnieniu z właścicielami potencjalnych miejsc imprezowo-noclegowych.

PostNapisane: piątek, 3 września 2021, 16:54 
mistrz
mistrz

Hej,
Popieram postulat Miszy.
Zbiory będą bardzo opóźnione i listopadowy termin będzie mniej kolidujący z pracami na winnicy i winiarni.

PostNapisane: piątek, 3 września 2021, 19:55 
czeladnik
czeladnik

Ja też uważam, że listopad to najbardziej odpowiedni termin, chyba dla zaszczepionych nie ma lockdownu

PostNapisane: sobota, 2 października 2021, 09:43 
Kiper
Kiper

Uprzejmie ogłaszam, że zapadły wstępne ustalenia w sprawie zlotu. Nasze spotkanie zorganizujemy tam, gdzie planowaliśmy je odbyć w roku ubiegłym czyli w okolicach Alwerni, na zachód od Krakowa, na terenie Tenczyńskiego Parku Krajobrazowego. Proponowany termin zlotu: sobota 13 listopada. Godzina przyjazdu uczestników jest do ustalenia. Na razie zależy ona od tego czy zechcemy zwiedzać dość dużą i wzorcowo prowadzoną winnicę w Libiążu, na zachodnim krańcu Garbu Tenczyńskiego. Już w roku ubiegłym planowaliśmy ją odwiedzić. Proszę więc o głosy w tej sprawie.
Tradycyjnie już proszę również o ostateczne deklaracje udziału w naszym jesiennym zlocie na adres poczty elektronicznej: kt70@o2.pl. W meilach proszę podawać swoje imiona i nazwiska, aby tworzona lista uczestników była precyzyjna.
Pensjonat, w którym się spotkamy (zwyczajowo już nie podaję tu jego nazwy) zlokalizowany jest przy głównym ciągu komunikacyjnym, nie powinno więc być najmniejszych problemów z dojazdem do niego. Ze wstępnych ustaleń z jego gospodynią wynika, że zamówimy tam obiad dla każdego uczestnika oraz kolację. Będzie też można zamawiać indywidualnie jakieś dodatkowe posiłki i ciepłe oraz zimne napoje. W obiekcie tym są również miejsca noclegowe. Jest ich około 50 w kilkunastu pokojach. Tradycyjnie już trzeba porozumieć się, kto z kim będzie zajmował dany pokój, aby optymalnie wykorzystać miejsca noclegowe. Noclegi będziemy zamawiać indywidualnie. Część uczestników nie będzie nocować, gdyż mieszka w pobliżu. Sala bankietowa w obiekcie, gdzie się spotkamy, jest odpowiednio obszerna. Nie będzie więc ścisku jaki panował kiedyś w trakcie zlotu w pensjonacie w Rudnie.
Proszę o uwagi i sugestie dotyczące programu zlotu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1