Teraz jest sobota, 3 maja 2025, 01:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 19 września 2019, 18:46 
czeladnik
czeladnik

sajko71 napisał(a):
chętnie posłuchałbym więc fachowca-praktyka w temacie winifikacji.

Chętnie wziąłbym udział w takim spotkaniu, mam świadomość, że moje umiejętności w tej dziedzinie są znikome więc gdzie tylko mogę to korzystam z informacji obeznanych w temacie

PostNapisane: sobota, 21 września 2019, 23:23 
mistrz
mistrz

Hej... Jako że za dwa dni początek jesieni wpadłam zaglądnąć co tam słychać w sprawie jesiennego zlotu bo się wybieram, a tu wiadomość że wszystkie miejsca porezerwowane??? :crazy:
No ludzie, a wreszcie bym mogła zostać na nocleg jak człowiek... :?
Nocleg w pensjonacie do którego trzeba autem dojechać mnie nie urządza, bo ja do domu mam autem 30 minut...

Tak więc albo ktoś mnie - jak to się kiedyś mówiło - "na krzywy ryj" do pokoju weźmie przytuli na karimacie w śpiworze, albo cóż... pozostaje znów wąchać, nalewać na wynos i trzeźwe notatki ze spotkania robić :lol:

I tak się cieszę że się spotkamy! :Yahoo!:

PostNapisane: niedziela, 22 września 2019, 16:20 
Kiper
Kiper

Dla pani Ewy miejsce noclegowe w pensjonacie z pewnością się znajdzie. Proszę do mnie napisać poza forum - to ustalimy szczegóły: kt70@o2.pl Dojazd do domu w Jaworznie też jest bardzo łatwy autostradą, bo będziemy blisko zjazdu Nieporaz-Rudno.

PostNapisane: poniedziałek, 23 września 2019, 08:24 
mistrz
mistrz

Cebulka napisał(a):
Hej... Jako że za dwa dni początek jesieni wpadłam zaglądnąć co tam słychać w sprawie jesiennego zlotu bo się wybieram, a tu wiadomość że wszystkie miejsca porezerwowane??? :crazy:

W przyszłym roku rezerwację będą na wiosnę :lol: :lol:
Porządne imprezy wyprzedają się z dużym wyprzedzeniem.
Już teraz biura podróży sprzedają ofertę na kolejny rok.
Do zobaczenia :Yahoo!:

Pozdrawiam,
Arek

PostNapisane: poniedziałek, 23 września 2019, 08:36 
mistrz
mistrz

Czyli jaka jest alternatywa dla kogoś który nie załapał się na spanie na miejscu?

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: poniedziałek, 23 września 2019, 14:27 
mistrz
mistrz

kt70 napisał(a):
W razie jakichś nadzwyczajnych kłopotów noclegowych - np. większej ilości chętnych - będziemy rezerwować miejsca w innym pensjonacie również w pobliżu Alwerni. Na ten moment już praktycznie nie ma miejsc noclegowych w obiekcie, w którym będzie degustacja.

Napisz do Grzegorza na maila kt70@o2.pl

Pozdrawiam,
Arek

PostNapisane: środa, 2 października 2019, 09:41 
Kiper
Kiper

Kilka ogłoszeń. Na ten moment plan naszego jesiennego spotkania w dniu 23 listopada wygląda następująco:
godz. 10.30 początek spotkania w dworze z Drogini na terenie Nadwiślańskiego Parku Etnograficznego w Wygiełzowie k. Alwerni
około godz. 11: spotkanie z gospodarzami winnicy "Zagrabie" z Rybnej (okolicznościowa prelekcja)
około godz. 12: prezentacja winnic i ogrodów winoroślowych uczestników naszego spotkania, dyskusja
około godz. 13: posiłek w karczmie "Zagroda" na terenie skansenu (lub herbatka w dworze z Drogini)
około godz. 13.45: wyjazd do winnicy "Czak" w Regulicach k. Alwerni
około godz. 14.00-14.45: zwiedzanie winnicy "Czak" i zaplecza produkcyjnego (mam nadzieję, że będzie możliwość nabycia miejscowego wina)
około godz. 15.00-15.15: zwiedzanie terenu dawnej winnicy w pobliżu ruin zamku Tęczyn w Rudnie
około godz. 15.30: początek degustacji win w jednym z pensjonatów w pobliżu Alwerni (impreza zamknięta - tylko dla forumowiczów).
Jeden z kolegów zaproponował też, że przygotuje prezentację wizualną, która zostanie wyświetlona w trakcie spotkania w skansenie (po godz. 12). Proszę więc wszystkie zainteresowane osoby, które zechcą opowiedzieć o swoich uprawach i kolekcjach o przysłanie kilku zdjęć wraz z informacją na mój adres e-mail: kt70@o2.pl. Warto pochwalić się pięknie przystrzyżonymi szpalerami oraz dorodnymi owocami.
Jest też propozycja przygotowania magnesów z okolicznościowym nadrukiem na pamiątkę trzeciego jesiennego spotkania. Napiszcie, co o tym sądzicie?

PostNapisane: środa, 2 października 2019, 10:49 
mistrz
mistrz

Grzegorzu napisalem do Ciebie maila. Moze byc w spamie.Wiem, ze jeszcze jeden kolega pisal.

PostNapisane: środa, 2 października 2019, 19:42 
Kiper
Kiper

Proszę do mnie napisać jeszcze raz - choćby pustą wiadomość (abym miał nazwę skrzynki). W samym pensjonacie, gdzie będzie degustacja, mam w tej chwili komplet - czyli wszystkie miejsca zarezerwowano. Jest jednak w odwodzie całoroczny hotel z dość dużą liczbą łóżek (jak na warunki prowincjonalne). Hotel ten jest położony kilka kilometrów od skansenu przy głównej szosie do Krakowa (nr 780). Do miejsca degustacji jest z tego hotelu około 10-11 km. Szczegóły podam w prywatnej wiadomości.

PostNapisane: czwartek, 3 października 2019, 08:24 
mistrz
mistrz

Dziekuje ale po degustacji bedzie sie tam ciezko dostac, takze musze zrezygnowac, chyba ze uda sie cos znalezdz (chocby kwatery prywatne)w promieniu km. Tak czy inaczej zycze wszystkim udanej zabawy.

PostNapisane: czwartek, 3 października 2019, 14:16 
Kiper
Kiper

Może się znajdzie jakieś lokum w bezpośrednim sąsiedztwie miejsca degustacji. Proszę do mnie napisać to podam informacje w tej sprawie.

PostNapisane: piątek, 4 października 2019, 06:13 
mistrz
mistrz

Wyslalem ponownie maila. Tym razem recznie z poczty, byc moze z tym odnosnikiem cos nie tak.

PostNapisane: piątek, 4 października 2019, 10:03 
mistrz
mistrz

Ja też wysłałem ponownie maila...

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: sobota, 5 października 2019, 12:47 
Kiper
Kiper

Uprzejmie informuję, że w pensjonacie, w którym odbędzie się degustacja w dniu 23 listopada br., miejsca noclegowe zarezerwowały następujące osoby:
1-2. Misza (2 osoby),
3-4. Dziadek2 (2 osoby),
5-6. Castleman (2 osoby)
7-8. Sajko71 (2 osoby)
9-10. Ajats (2 osoby)
11-12. RolnikSam (2 osoby)
13. RobertR
14. MarcinJ
15. Gbed
16. Jasd
17. Jerzy53
18. Tomek77
19. TatOR
20. xgargamelx
21. kt70.
Koledzy Terroir.pl i Maiki95 oraz p. Krzysztof z okolic Ostrzeszowa (nie podał nicku), którzy też zgłosili chęć udziału w zlocie, będą mieli możliwość zarezerwowania noclegu w innym pobliskim pensjonacie agroturystycznym lub w hotelu dość blisko skansenu (wysłałem im meile z informacjami).
Rozsyłam już mapki okolic Alwerni (w wersji jpg) z trasą przejazdu uczestników naszego spotkania. Kto jeszcze tej mapki nie otrzymał - niech do mnie pisze w tej sprawie. Spotkanie rozpoczniemy w Wygiełzowie, potem przemieścimy się własnymi pojazdami do miejscowości Regulice, a stamtąd udamy się do miejscowości Rudno.
Tradycyjnie już proszę o zabranie ze sobą kieliszków do degustacji win oraz krzeseł turystycznych (lepiej je mieć na wszelki wypadek w samochodzie). Opłatę za nocleg wnosimy w gotówce zaraz po przyjeździe do pensjonatu (tak sobie życzy jego gospodarz).

Ostatnio edytowano sobota, 5 października 2019, 19:22 przez kt70, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: sobota, 5 października 2019, 14:29 
Ekspert
Ekspert

kt70 napisał(a):
...
Rozsyłam już mapki okolic Alwerni (w wersji jpg) z trasą przejazdu uczestników naszego spotkania...

Umieść po prostu w tym wątku...

Jakub

Ps. „Nie pytaj co rząd może zrobić dla ciebie, pytaj jak temu zapobiec!".

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1