Teraz jest sobota, 3 maja 2025, 01:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 8 sierpnia 2019, 11:32 
Kiper
Kiper

Uzgodniłem z dyrektorem Nadwiślańskiego Parku Etnograficznego w Wygiełzowie termin naszego jesiennego spotkania. Odbędzie się ono w sobotę 23 listopada br. Więcej szczegółów podam na początku września. Cieszę się, że już zgłaszacie swój udział w tym zlocie.

PostNapisane: czwartek, 8 sierpnia 2019, 13:57 
czeladnik
czeladnik

Witam
Proszę mnie także dopisać do listy

PostNapisane: czwartek, 15 sierpnia 2019, 01:43 
czeladnik
czeladnik

Ja też jestem zainteresowany tym spotkaniem :wave:

PostNapisane: czwartek, 22 sierpnia 2019, 08:04 
Ekspert
Ekspert

Oczywiście też postaram się przybyć (pewnie z jakąś grupą wsparcia).

PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2019, 07:54 
Kiper
Kiper

Problemem dla osób pragnących nocować po spotkaniu w jednym z pobliskich pensjonatów jest fakt, że oferują one pokoje np. cztero a nawet pięcioosobowe. Tak było też w Ojcowie. Czy zgodzicie się na takie niewygody? W zeszłym roku jakoś udało się pomieścić a nawet biesiadować do późnej nocy w pensjonacie, który właściwie był jednym pomieszczeniem z wieloma miejscami noclegowymi.

PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2019, 08:39 
Ekspert
Ekspert

Czy będzie to kilka pensjonatów czy jeden?
Czy da się też zrobić taką wspólną kontynuację w jednym miejscu (duża sala/pokój w jednym pensjonacie)?

PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2019, 09:35 
Ekspert
Ekspert

kt70 napisał(a):
Problemem dla osób pragnących nocować po spotkaniu w jednym z pobliskich pensjonatów jest fakt, że oferują one pokoje np. cztero a nawet pięcioosobowe....

Żaden problem, tylko pełne LGBTQQ - żadnych składów mieszanych ;)

Najważniejsze, żeby pensjonaty były nie za daleko od sali degustacyjnej :)

Jakub

Ps. „Nie pytaj co rząd może zrobić dla ciebie, pytaj jak temu zapobiec!".

PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2019, 11:51 
Ekspert
Ekspert

RolnikSam napisał(a):
...żadnych składów mieszanych ;)...
Ja tam żonę zabieram, parytet musi być zachowany. W parach mieszanych w jednym pokoju już na zlocie już spaliśmy i problemu nie było... Po co takie teksty? To jeszcze zniechęci nam kobiety.

PostNapisane: poniedziałek, 26 sierpnia 2019, 10:51 
mistrz
mistrz

Mnie to nie przeszkadza. Tylko jakby cos to chrapie (ponoc). Ja tam nic nie slysze :)

PostNapisane: poniedziałek, 26 sierpnia 2019, 21:24 
Kiper
Kiper

Chciałbym, aby był to w miarę możliwości jeden pensjonat. W nim też powinien znaleźć się jakiś kąt do degustacji wina. Wcześniej jednak spotkamy się we dworze w skansenie w Wygiełzowie i być może odwiedzimy jedną z pobliskich winnic.

PostNapisane: wtorek, 27 sierpnia 2019, 06:04 
Ekspert
Ekspert

sajko71 napisał(a):
RolnikSam napisał(a):
...żadnych składów mieszanych ;)...
Ja tam żonę zabieram, parytet musi być zachowany. W parach mieszanych w jednym pokoju już na zlocie już spaliśmy i problemu nie było... Po co takie teksty? To jeszcze zniechęci nam kobiety.

No proszę Cię, trzeba pisać "UWAGA ŻART!"?

J.

PostNapisane: piątek, 30 sierpnia 2019, 21:11 
Kiper
Kiper

Dziś zarezerwowałem wstępnie cały pensjonat (w pobliżu Alwerni) dla uczestników spotkania w dniu 23 listopada w znanym nam skansenie Krakowiaków. Od poniedziałku 9 września będzie możliwość indywidualnego zgłaszania chęci pobytu w nim właścicielom (i dokonywania przedpłat za nocleg). Właścicielowi trzeba będzie koniecznie powiedzieć, że jesteśmy uczestnikami spotkania winogrodników w skansenie. Na razie pensjonat ten nie jest czynny z powodu drobnego remontu. Numery telefonów do gospodarza obiektu podam więc na początku września. W pensjonacie jest odpowiednia salka, w której zostanie przeprowadzona degustacja i ocena organoleptyczna wyrobów własnych.
Ramowy projekt programu III jesiennego spotkania przedstawia się w tym momencie następująco:
godz. 10.30: przyjazd uczestników do skansenu w Wygiełzowie (zbiórka przy dworze z Drogini na parkingu wewnętrznym - wjazd wschodnią bramą nr 5 od strony Babic).
godz. 10.30-11.00: wymiana sadzonek, sztobrów na tymże parkingu (w razie deszczu pod dachem przy głównym wejściu do dworu).
godz. 11-13: spotkanie we dworze (dialogi i być może prezentacja dorobku jednej z winnic).
godz. 13: wyjazd do jednej z pobliskich winnic, zwiedzanie zaplecza produkcyjnego i piwnicy winiarskiej (tak jak to było w pobliżu Ojcowa). Mam nadzieję, że będzie możliwość nabycia miejscowego wina.
godz. 15-15.30: zwiedzanie terenu dawnej winnicy pod zamkiem w Rudnie (gmina Krzeszowice).
godz. 15.30-15.45: początek spotkania - biesiady i degustacji win w zarezerwowanym pensjonacie agroturystycznym.
Uprzejmie proszę wszystkie osoby, które będą rezerwować nocleg o przysłanie mi meilem na adres: kt70@o2.pl informacji zawierającej imiona i nazwiska osób nocujących w pensjonacie. To pozwoli mi szukać miejsc dodatkowych w innych obiektach jeśli będzie więcej chętnych niż 20 osób. Proszę też pary małżeńskie o rezerwowanie pokoi z łóżkami dwuosobowymi (to taka prośba gospodarza, która pozwoli optymalnie wykorzystać miejsca w pensjonacie).
Oczywiście każdy z uczestników postara się przywieźć własne kieliszki do wina i w miarę możliwości stołki turystyczne (na wszelki wypadek, gdyby krzeseł zabrakło w obiekcie). Mile widziane będą też różne zakąski (podobnie jak to było w Ojcowie). Mogę zapewnić wszystkich, że sala biesiadna nie będzie tym razem tak obskurna jak poprzednio.
Proszę o uwagi do wyżej zamieszczonego projektu programu.

PostNapisane: sobota, 31 sierpnia 2019, 05:40 
Ekspert
Ekspert

Zabrakło chyba pozycji "obiad". Degustacja na pusty żołądek może się źle zakończyć ;)

J.

PostNapisane: sobota, 31 sierpnia 2019, 06:13 
Kiper
Kiper

Tak to prawda. Trzeba zaplanować czas na obiad. Może o godz. 13 w karczmie na terenie skansenu? Wówczas na wycieczkę do pobliskiej winnicy wyruszymy około 13.45. Dzień pod koniec listopada jest bardzo krótki. Trzeba więc będzie szybko zwiedzić winnicę oraz zobaczyć zaplecze winiarskie.

PostNapisane: poniedziałek, 2 września 2019, 17:41 
czeladnik
czeladnik

kt70 napisał(a):
Tak to prawda. Trzeba zaplanować czas na obiad. Może o godz. 13 w karczmie na terenie skansenu? Wówczas na wycieczkę do pobliskiej winnicy wyruszymy około 13.45. Dzień pod koniec listopada jest bardzo krótki. Trzeba więc będzie szybko zwiedzić winnicę oraz zobaczyć zaplecze winiarskie.

Tylko czy tamtejsza kuchnia da radę tyle dań przygotować - w Ojcowie długo wydawali dania co opóźniło degustację.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 150 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1