Teraz jest poniedziałek, 5 maja 2025, 02:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2009, 21:43 
mistrz
mistrz

[quote="aguskac"]
Kasiu, zapisz mnie na sztoberki WW3 :)

Też bardzo napaliłem się na te odmianę (świetne owoce), jednak nigdzie nie mogę znaleźć info na jej temat. Może ma inną nazwę jednak?

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2009, 23:43 
nowicjusz
nowicjusz

Kasiu i Andrzeju jesteście wyjątkowi. Dziękujemy Wam za zorganizowanie i perfekcyjne dopięcie spotkania. Za uśmiech którym nas witaliście i żegnaliście. Za wiedzę którą dzięki Wam mieliśmy okazję zdobyć, za możliwość poznania innych forumowiczów, za to, że dziś czujemy się członkami rodziny ludzi pozytywnie zakręconych uprawą winorośli. Dziękujemy za czas i pieniądze, które nam poświęciliście/ nie wierzę, że tak mała składka którą wnosiliśmy pokryła wszystkie koszty które ponieśliście/. Jadąc na zlot marzyłam o tym, że spotkam i poznam osobiście tam ludzi z forum, których niesamowicie cenię za takt i wiedzę którą nam przekazują. Zabrakło mi kilku ale cieszę się, że wśród tych którzy byli był doktorek. Janusz dziękuję Ci za wiedzę którą podzieliłeś się z nami /choć godziny były zwariowane/, że byłeś tam i bądź zawsze z nami. Pozostałych mam nadzieję poznać innym razem. Te spotkania integracyjno-dokształcające są wspaniałą sprawą. Gdyby rejon Koszalina/ bo tutaj mieszkamy i znajduje się nasz ogród winoroślowy/ był regionem gdzie uprawiana jest winorośl to już w Górzykowie zaproponowała bym następne spotkanie /nieco dłuższe/ w Koszalinie. Pozdrawiamy wszystkich uczestników spotkania. Zofia i Michał. /nie-Michał mąż Zofii/

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 06:51 
Ekspert
Ekspert

[quote="MAF"][quote="aguskac"]
Kasiu, zapisz mnie na sztoberki WW3 :)

Też bardzo napaliłem się na te odmianę (świetne owoce), jednak nigdzie nie mogę znaleźć info na jej temat. Może ma inną nazwę jednak?

http://vinograd.info/sorta/stolovye/vv-3.html
Oto one :D
pozdrawiam, choć nie jestem Kasia :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 07:13 
Ekspert
Ekspert

Wojtus, czy to o WW-3 mowia, ze jest to lepszy "nastepca" Agata D.?

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 07:33 
Ekspert
Ekspert

[quote="dominikams"]Wojtus, czy to o WW-3 mowia, ze jest to lepszy "nastepca" Agata D.?

Mogę tylko powtórzyć słowa ...a kogoż by innego, jak nie Zdzicha :D ; jest dużo lepszy w smaku i równie atrakcyjny w wyglądzie.

pozdrawiam Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 08:17 
Kiper
Kiper

Nie tam żeby nie było nam z Kasią miło (bo jest i to jak!!!), kiedy czytamy te wszystkie serdeczne słowa i podziekowania, ale przypominam, ze cianek załozył ten wątek po to żeby zrelacjonowac opisowo i fotograficznie przebieg górzykowskiego spotkania.
Ludziska - BIERZCIE SIĘ DO ROBOTY

Za ciepłe słowa płynące od Was dziękujemy. Utwierdzają nas one w przeswiadczeniu, ze warto było trochę sie pogimnastykować.

A według mego zdania najlepsza żywa i to bez opakowania.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 09:24 
Kiper
Kiper

Apropos odmiany WW-3, która jak widze wielu osobom się bardzo podobała.
Zapytanie o tę odmianę, a konkretnie o źródło jej pochodzenie przysłał do mnie kolega MAF na PW i tak sobie myślę, ze chyba warto upowszechnić to, co mu odpisałem:

W 2007 roku sadziłem (podobnie jak to widzieliscie w Zielonej Górze) ozdobny szpaler na terenie miasta Babimost. sadzonki sfinansował mi UMiG Babimost, a kupiłemm je w szkółce "Zawisza" Mariusza Chryka www.winorosl-mch.eu
Pośród kilku różnych odmian były tam i 3 krzewy WW-3
To, co widzieliście owocujace u mnie to moje samodzielne rozmnażanie ze sztobrow pobranych z tych roslin wiosną 2008!! - jest to więc dopiero drugi rok tych krzewów w gruncie.

Może ktoś zechce więc tam zamówić i oszczędzi sobie tym samym rok czekania na pierwsze owoce.

Wiecie, że miniona zima poczyniła u mnie trochę strat, w deserówkach również. W ubiegłym roku miałem wspaniałe owocowanie na wielu egzotycznych odmianach, a w roku obecnym mogliscie jedynie podziwiać zielone liscie. Jeśli jeszcze spotkamy się u mnie, a pogoda nie narozrabia, to obiecuje wam o wiele więcej ciekawych wrażeń smakowych i wizualnych.

A według mego zdania najlepsza żywa i to bez opakowania.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 13:08 przez jantar, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 10:09 
Ekspert
Ekspert

Po 650 km podróży powrotnej i lekkim wypoczęciu zacznę od tego co najważniejsze, a później może wrzucę parę fotek.

W pierwszej kolejności chciałem podziękować i pogratulować Kasi i Andrzejowi za perfekcyjną organizację i moc atrakcji które dla nas staranie przygotowali.
Podziękowania dla Romana, który nas przywiózł i był organizatorem ekipy lubelskiej.
Szczególne podziękowania dla Doktorka za fantastyczny wykład i praktyczne zajęcia w odwiedzanych winnicach.
Wielkie dzięki dla Lucynki z mężem za sympatyczny transport na miejscu.
Podziękowania dla właścicieli odwiedzanych winnic za niezwykle gościnne i życzliwe przyjęcie.
Jeszcze osobne podziękowania dla Shrona za rewelacyjne wina, podwiezienie do Poznania i zaszczepienie w „deserowcu” żyłki winiarskiej.
Pozdrowienia dla Kasi i Marcina, współtowarzyszy długiej podróży z przygodami!

Podziękowania dla wszystkich uczestników za stworzenie niezwykle sympatycznej i niezapomnianej atmosfery!

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 12:44 
mistrz
mistrz

Poniżej garść z winnicy p. Krojciga. Zgodnie z prośba gospodarza nie wklejam zdjęć z góry (tam gdzie zabudowania). Wieczorem będę miał chwile to sklecę maila relacje video i wrzucę na youtuba

Obrazek
Obrazek
Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 14:53 
Kiper
Kiper

Kolej na moje podziękowania:
Oczywiście Kasi i Andrzejowi: Za WSZYSTKO serdeczne dzięki, mam nadzieję, że ogrom pracy nie pomniejszył Wam przyjemności z pobytu i żałuję, że nie zdążyłem w piątek :cry: ,
Artowi za Rondo , Dornfeldera, Dunkelfeldera, Hibernala i inne , których nie pamiętam,
Heńkowi za wina i edukację smakowo-aromatową ;-)
Lucynce, za nalewkę, pomidorki i pozdrowionka dla Mirka , z którym się super rozmawiało.
Dominice za odświerzenie języków obcych ;-) (pozdro dla Ryśka)
Zosi za Muskata B, Phoenixa (??) i Rondo.
Shronowi za Regenta i inne wina, za Maliniaka i Beziaka oraz mix (chyba???) miodowo - Regentowy i niedzielny chlebek (dobrze pamiętam?) - nikt dotąd nie napisał jakim wielkim zaskoczeniem były wyroby shrona ! - dla mnie rewelacja 8O
Przemkowi za przekazaną wiedzę, (czekamy na pełną fotorelację - z tego co zauważyłem robiłeś najwięcej zdjęć, więc mam nadzieję, że nie zostaną w szufladzie ;-) )
Areckiemu za przewodnictwo po Muzeum
Doktorkowi za otwarcie oczu i ogrom wiedzy, który przytłoczył rozluźniony winem umysł ;-) - kto nie wytrzymał do końca niech żałuje
heavy'emu za borówki i beczułkę
posemu za porady i wskazówki
MAFowi za to, że chrapał ciszej ode mnie ;-)
oraz za wszystko o czym zapomniałem, wszystkim obecnym serdeczne dzięki!
przepraszam, że się obijałem z fotografowaniem, ale dojechałem do Was trochę przemęczony i nie starczyło sił i zapału :
Palmiarnia i otaczająca ją winnica:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Muzeum :
(Arecki)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

u Kingi i Roberta:
bardzo miło zaskoczyło mnie podejście do tego co robią, degustacja przygotowana rewelacyjnie w super miejscu, po prostu odpowiedni klimat.
Dzięki za wina, konfitury i wszystkie deserówki ! (Kinga z lewej ;-) )
Obrazek

Winnica u pana Krojcig:
Na zdjęciach nie widać nawet 10% całości, najlepiej okreslił to jeden z nas (nie pamiętam kto) : "marzenie każdego winiarza"
http://www.winna-gora.pl

Obrazek
Resling:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam i do zobaczenia!

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 15:38 
czeladnik
czeladnik

Zatem i ja również dziękuję wszystkim forumowiczom za niezwykle miłe i profesjonalne przyjęcie :)
Szczególne uznanie dla Gospodarzy za bogaty program zlotu.
Fajnie to ułożyliście, że mogliśmy poznać jakże inne światy, winnice P. Krojciga z jednej czy winnice Kingi lub Mariusza z drugiej strony.
Wiadomo gdzie więcej było codziennego trudu i ciężkiej pracy własnych rąk a gdzie więcej funduszy i nieograniczonych możliwości, ale wszędzie gdzie byliśmy widać i czuć było pasję i stuprocentowy profesjonalizm.
Jeśli tylko się z Kazikiem ogarniemy to powklejamy co mamy.
Buziaczki, szczególnie dla Kasi :-*

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 18:05 
przedszkolak
przedszkolak

No to jeszcze ja wyślę kilka fotek:

[img]http://picasaweb.google.pl/arkadiuszcincio/GorzykowoKoniecSierpnia2009#5376172933213714450[/img]

http://picasaweb.google.pl/arkadiuszcin ... 7564993714

http://picasaweb.google.pl/arkadiuszcin ... 0281906018

http://picasaweb.google.pl/arkadiuszcin ... 5897976882

Dziękuję wszystkim za wyśmienite towarzystwo i wspaniałe trunki, ale w pierwszym rzędzie Kasi i Andrzejowi za super organizację i gościnne przyjęcie.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 września 2009, 17:59 
Ekspert
Ekspert

Załadowałem swoje zdjęcia na chomika:

http://chomikuj.pl/wihenek/Galeria/II+Zlot+Winogrona.org

Na chomiku jest tak, że po kliknięciu na miniaturkę pojawia się trochę większe zdjęcie. A jak się chce ściągnąć całe to trzeba zaznaczyć opcję i dopiero ściągnąć. Ale uwaga zdjęcia w większości nie są obrobione i mają dużą objętość od 2,2MB do 2,5MB.
Wykupiłem 20 GB transferu, transfer idzie z mojego konta. Więc miłego oglądania :lol:

i jesz zielone winogrona
JT

PostNapisane: wtorek, 1 września 2009, 19:05 
czeladnik
czeladnik

Witajcie drodzy forumowicze i zlotowicze.
Mam do zaprezentowania parę zdjęć z mojej kolekcji, myślę że uzupełnią dotychczasową lub pozwolą spojrzeć na nasz wyjazd trochę innym okiem.
Przy okazji pozdrawiam gospodarzy, a także wszystkich których poznałem na tym zlocie (szczególnie nasz pokój)- hasło Zweigelt z rana jak śmietana;)

1.
Obrazek

Piękniejsza część naszego zlotu zapatrzona... w winogrona :) :) :)

2.
Obrazek

cóż to za potwór z siwego dymu się wyłania... 8O

3.
Obrazek

...toż to sir Mariusz na swym dzielnym stalowym rumaku

4.
Obrazek

"Przy ognisku, przy ognisku, tak siedzimy sobie wszyscy..."( a winko w zanadrzu się chłodzi) :D

5.
Obrazek

Siedzimy i siedzimy, a może by tak czas gdzieś się ruszyć? ;)

6.
Obrazek

Może na profesjonalną winnicę p. Krojciga :roll:

7.
Obrazek

A może do "sanktuarium" Kingi - o módl się za nami ;) :twisted:

8.
Obrazek

Było pięknie i czadowo, ale czas pożegnać się z wami winnymi wiarusami.
Życzcie nam abyśmy spływali na mieliznę 8O , a my życzymy wam kolejnego udanego spotkania forumowiczów "WINOGRONA.ORG"

9.
Obrazek

Żegnają was wasi ulubieńcy Kazia (KAZUYA) i Sergio (sergiovanhelsing). Do zobaczenia za rok! :D

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 września 2009, 19:29 
Ekspert
Ekspert

W sumie to świetny pomysł z tym ładowaniem zdjęć na innych serwerach.
Swoje (oczywiście po małym ocenzurowaniu ) zamieściłem tu:
http://picasaweb.google.pl/seniosek/Gorzykowo2009#
Wyświetlają się normalnie ale chcąc ściągnąć w oryginalnym rozmiarze należy powiększyć w prawym górnym rogu z boku zdjęcia (lupa)

Pozdrawiam - Grzesiek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1