Zdecydowanie jestem nastawiony pokojowo i chciałbym, aby winiarzy i winogrodników łączyły koleżeńskie relacje. Dla mnie każdy winiarz i winogrodnik jest przyjacielem.
Na oficjalnej stronie Nadwiślańskiego Parku Etnograficznego pokazano ciekawy plakat:
http://mnpe.pl/ (dla mnie to niespodzianka).
Mam jeszcze ważne ogłoszenia organizacyjne związane z noclegami i biesiadą w karczmie. Osoby, które będą zakwaterowane w dwóch pensjonatach agroturystycznych w pobliżu skansenu, proszę o przyjazd do Wygiełzowa najpóźniej na godz. 11.30 i zaparkowanie swoich pojazdów na parkingu w pobliżu głównej bramy skansenu (ul. Podzamcze 1). Wtedy też nastąpi zakwaterowanie. Zgłoszone pary małżeńskie będą nocować w pensjonacie agroturystycznym nr 2 przy ul. Lipowieckiej 6A (około 100 m od bramy głównej skansenu). Jest też możliwość zaparkowania przy dworze z Drogini (wjazd bramą nr 5 na teren skansenu od strony Babic). Na ten parking przy dworze z Drogini niech się kierują te osoby, które nie nocują w pensjonatach.
Spotkanie w karczmie (po godz. 17) ma formułę podobną jak w roku ubiegłym. Degustujemy własne wina i zamawiamy posiłki na własny koszt (jestem zwolennikiem indywidualnego rozliczenia się z kelnerkami). W przerwie konferencji we dworze z Drogini (po godz. 14.30) będzie też posiłek dla wszystkich gości uczestniczących w naszym spotkaniu na koszt Nadwiślańskiego Parku Etnograficznego.
"Dogrywka" w pensjonacie nastąpi po godz. 20 (oczywiście dla osób nocujących na miejscu) - prawdopodobnie w salonie pensjonatu nr 2 przy ul. Lipowieckiej 6A.